به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرورزشی، محمد فنایی پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان در خصوص اینکه قضاوت دیدار فینال جام باشگاههای جهان به علیرضا فغانی سپرده شده، صحبت های جالبی انجام داد. فنایی در این ارتباط اظهار داشت: باعث افتخار ایران و آسیاست که علیرضا فغانی چنین دیدار مهمی را سوت میزند. این افتخار […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرورزشی، محمد فنایی پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان در خصوص اینکه قضاوت دیدار فینال جام باشگاههای جهان به علیرضا فغانی سپرده شده، صحبت های جالبی انجام داد.
فنایی در این ارتباط اظهار داشت: باعث افتخار ایران و آسیاست که علیرضا فغانی چنین دیدار مهمی را سوت میزند. این افتخار وی در کنار دیگر افتخاراتی قرار میگیرد که قبلاً ثبت کرده بود. او سابق بر این در افتتاحیه و نیمهنهایی جام باشگاههای جهان، فینال المپیک، ردهبندی جام جهانی، فینال لیگ قهرمانان آسیا قضاوت کرده بود و فینال جام جهانی باشگاهها را سوت میزند.
فغانی خودش را یک ایرانی میداند
وی ادامه داد: من به عنوان کسی که در فینال جام جهانی داور بودم، میدانم که چنین موفقیتهایی بسیار سخت به دست میآید و بهترین تبریکها را به او میگویم. فغانی باعث افتخار داوری و فوتبال ماست و متأسفانه قدر این افتخار را در ایران ندانستیم. هرچند فغانی پرچم ایران را با خود همراه داشته و خودش را یک ایرانی میداند. موفقیتهایی که او در داوری به دست آورده به سادگی قابل تکرار نیست و خیلی سخت است تا در آینده داوری داشته باشیم که بتوانند همانند فغانی موفق باشد.
از دست دادن فغانی اشتباه بزرگی بود
داور ایرانی فینال جام جهانی ۱۹۹۴ با اشاره بر اینکه خداداد افشاریان در زمان ریاست خود بر کمیته داوران مانع از آن شد تا فغانی در ایران بماند،به آنا گفت: قانون ۴۵ سالهها قابلیت اجرایی ندارد وقتی داوری با حفظ آمادی بدنی خود بتوانند به قضاوت ادامه دهد. بالای ۱۳ سال است که فیفا این قانون را برداشته و خود من هم شامل چنین قانونی شدم. میتوانستم چند سال دیگر باشم، اما این قانون مانع شد، همانطور که داوران بسیار زیادی به خاطر همین قانون کنار رفتند و نگذاشتند تا به داوری خدمت کنند. معلوم بود آقای افشاریان زد و بندی دارد. افشاریان عنوان کرده بود که ما داور پشت خط داریم و داوران ۴۵ سال به بالا بروند. حالا که پشت خط ماندهها آمدند چه افتخاری مشابه فغانی ثبت شد؟ همه داوران عزیز هستند و همه تلاش خود را میکنند ولی از دست دادن داوران خوبی مثل فغانی اشتباه بزرگی بود.
حسادت مانع ماندن فغانی در ایران شد
فنایی ادامه داد: حداقل با بودن فغانی در لیست بینالمللی، همچنان این افتخارات به نام ایران ثبت میشد. هرچند سیستم را به شکلی تعریف کردند که خیلی دنبال افتخاراتی نظیر موفقیتهای فغانی نیستند. من اعتقاد دارم با قانون ۴۵ سالهها اشتباه فاحشی کردند. انصافاً کار علیرضا فغانی خوب بوده و مورد تایید کولینا رئیس کمیته داوران فیفا و جیانی اینفانتینو رئیس فیفاست. متأسفانه اولین مشکل که فضا را از فغانی برای ادامه داوری در ایران گرفت، حسادت به وی بود. من پیشبینی میکردم فینال جام جهانی باشگاهها را به او بدهند، چون در سه بازی قبلی این جام که داور بود، عالی قضاوت کرد.
حیدری به خاطر عشقش به داوری آمده
وی خاطرنشان کرد: انشاءالله که ما بتوانیم از سرمایههایمان درست استفاده کنیم. سید مهدی سید علی، محمدرضا ابوالفضلی، محمدرضا منصوری و … سرمایههایی بودند که بابت قانون ۴۵ سالهها از دست دادیم. اتفاقاً در این فصل هم بیژن حیدری مشمول همین قانون میشود. حیدری پزشک جراح لگن است و یک جراحی بالای ۲۰۰ میلیون برای او درآمد دارد، به خاطر عشقش به داوری آمده و با حداقل دستمزد قضاوت میکند. اگر او را هم به خاطر قانون ۴۵ سالهها از دست بدهیم، حیدری متضرر نمیشود و نباید او را از دست بدهیم. با این وضعیت داوری عملاً اجازه نمیدهیم تا سرمایههای خوب را حفظ کنیم و باید در این زمینه تجدیدنظر شود.