کرمانشاه- استاندار کرمانشاه با اشاره به تلاش برای تحقق سهم مرزنشینان، که بر اساس مصوبه ابلاغی معادل ۶ درصد است، گفت: تجارت مرزی باید به نفع مرزنشینان باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر حبیبی بعد از ظهر شنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان اظهار داشت: تفویض اختیار دولت به استانداران در اقدامی بیسابقه است و تاکنون چنین موضوعی سابقه نداشته؛ از این رو شرایط برای مسئولین محلی جهت اتخاذ تصمیمات راهبردی و اثرگذار مهیا شده است.
مقام عالی استان تصریح کرد: از این پس هیچ دستگاهی حق ندارد هیچ موضوعی را به خارج از استان یا به تهران احاله کند و تصمیمات را میتوانیم در داخل استان اتخاذ کنیم. این مسئولیت به استانداران سپرده شده است. تشکیل کارگروه توسعه صادرات استان به معنای برگزاری کارگروه هیئت وزیران جمهوری اسلامی در سطح استان است و میتوانیم در حوزه سرزمینی استان تصمیمگیری کنیم.
وی بیان داشت: هرگونه تصمیمی که در این جلسات بر اساس مصوبه هیئت وزیران اتخاذ شود، کاملاً قانونی و لازمالاجرا است.
وی در ادامه سخنان خود تأکید کرد که هرگونه ترخیص کالاها در مرزها باید با هماهنگی فرمانداران صورت گیرد.
حبیبی همچنین افزود: باید تلاش کنیم که سهم مرزنشینان، بر اساس مصوبه ابلاغی معادل ۶ درصد، به این عزیزان پرداخت شود. رسالت تجارت مرزی همین است که مرزنشینان از آن بهرهمند شوند و به نفع مرزنشینان باشد و باید تلاش کنیم این سهم بهصورت ماهانه پرداخت شود تا رضایتمندی بیشتری ایجاد کند.
استاندار کرمانشاه در ادامه اداره حملونقل و پایانههای استان را متولی ایجاد زیرساختهای لازم در بازارچههای مرزی استان عنوان کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه چندین مرز و بازارچه رسمی در استان داریم، اداره حملونقل و پایانهها متولی توسعه زیرساختها با تشخیص و تعیین اولویتها توسط فرمانداران در این بازارچههاست.
وی در ادامه خواستار برنامهریزی لازم برای تعیین شرح خدمات و وظایف شرکت انبارها توسط سازمان صمت با هماهنگی فرمانداریها در مرزها شد.
مقام عالی استان از گمرک استان نیز خواست که برنامهریزیهای لازم برای استقرار دستگاههای ایکسری را انجام دهد و در این زمینه گفت: با توجه به اینکه بیش از ۳ میلیارد دلار صادرات از مرزهای استان داریم، ضرورت دارد که در تمامی مرزها دستگاههای ایکسری به منظور تسهیل در امر صادرات و کمک به روند تجارت مستقر شوند. از اینرو، اداره گمرکات استان موظف به تدوین و اجرای برنامههای مربوطه در این زمینه است.
وی همچنین خواستار تعیین مدیریت واحد در مرزها به منظور هماهنگی و همکاری بیشتر بین تمامی دستگاهها شد و گفت: همه دستگاهها مکلف به تبعیت از این مدیریت واحد هستند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به تجارت مرزی بیان داشت: با تدوین و اجرای این برنامه، دیگر موضوعی به نام «کولهبری» نخواهیم داشت و باید دستگاههایی مانند بانکها، صرافیها، اداره استاندارد و… که نیاز به استقرار در مرزها دارند، مشخص شوند تا به وظایف خود در تسهیل امر صادرات بپردازند.
وی در پایان گفت: از این پس جلسات کارگروه توسعه صادرات و کارگروه مرز بهصورت مشترک برگزار خواهد شد.