فاطمه افشاریان مجری تلویزیون و شاعر با اشاره به برنامه «باغ کتاب» عنوان کرد که از امروز ۲۱ اردیبهشت با این برنامه در نمایشگاه کتاب حضور دارد.
فاطمه افشاریان مجری و شاعر که در جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا (ع) حضور یافته بود درباره پرداختن به شعر به صورت تخصصی در تلویزیون به خبرنگار مهر بیان کرد: در اهمیت شعر و ادبیات که شکی نیست به ویژه وقتی در سال های اخیر می بینیم که رهبر معظم انقلاب هم تاکید ویژه ای روی آن دارند، محفلی مجزا برای آن در نظر می گیرند و به افراد آن حوزه تشخص می دهند، آن موضوع مهم تر می شود. ایشان بارها فرموده اند که تاثیری که ۲ بیت شعر می گذارد از ساعت ها سخنرانی بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه چقدر خودش خلا برنامه های تخصصی و برند ادبی را در تلویزیون احساس می کند، بیان کرد: این خلا احساس می شود اگرچه که تلویزیون تلاش کرده است ادبیات را در دل برنامه های اصلی مثل برنامه های روتین صبحگاهی یا عصرگاهی وارد کند.
این مجری تلویزیون اضافه کرد: علی رغم برنامه ها و آیتم های مختلفی که وجود دارند باز هم اهالی ادبیات دوست دارند، فرصتی باشد تا درباره ادبیات، ایده هایشان و موضوعات مورد نظر، مفصل تر حرف بزنند.
این شاعر جوان در ادامه به نقش جشنواره ها در تقویت شعر اشاره و بیان کرد: به نظرم شعر برای مردم و جامعه هم اهمیت دارد مثلاً در برنامه های تلویزیونی و حتی رویدادها و مناسبت ها گاهی حتماً یک شاعر مهمان هم دعوت می شود. باید برای شاعران ایجاد انگیزه کرد یعنی وقتی فضای فرهنگی به شعر و ادبیات نیاز دارد باید به شاعران و خالقان این آثار هم انگیزه داد.
افشاریان اضافه کرد: خیلی از دوستان شاعر هستند که امرار معاش آنها از طریق شعر گفتن است به ویژه آقایانی که محل درآمدشان از این راه می گذرد و اینها از طریق این جشنواره ها هم انگیزه پیدا می کنند و هم می توانند محتوا تولید کنند.
وی به نقش مادی و معنوی جشنواره ها اشاره و عنوان کرد: از طرفی وجود این جشنواره ها کمک می کند شعر شاعر شنیده شده و رسانه ای شود و این هم حس خوبی به شاعر می دهد که شعرش گوشه طاقچه نمانده و خاک نخورده است. نه اینکه شعر به دلیل مساله مادی شکل گرفته باشد اما یک تلنگر است.
این مجری برنامه های تلویزیونی اضافه کرد: جشنواره شعر فجر هم همین است. من در دوره اخیر این جشنواره، محفل شعر بانوان آن را اجرا کردم و دیدم چقدر نوجوان ها و جوانان برای اینکه بتوانند در این محفل شرکت کنند غزل های خوب سروده بودند.
وی در ادامه درباره اینکه جشنواره های مناسبتی چقدر می توانند به تقویت شعرهای آیینی کمک کنند، گفت: شعر آیینی گفتن خیلی سخت است از شعر عاشقانه بسیار سخت تر است. من هم عاشقانه هم ترانه و حتی شعر اجتماعی گفته ام و بین اینها شعر آیینی بسیار سخت تر است چون باید مطالعه کنید و هر مضمونی را نمی توانید استفاده کنید.
افشاریان در ادامه بیان کرد: در شعر آیینی عشق به ائمه و … کافی نیست، باید تاریخ اسلام خوانده باشید، سیره اهل بیت بدانید، قرآن و نهج البلاغه را خوانده باشید که اشتباه نداشته باشید. من خاطرم هست نوجوان بودم، شعر آیینی می گفتم و استادانم می گفتند فلان بیت با احادیث تناقض دارد. شعر آیینی این حساسیت ها را دارد درحالی که شعرهای عاشقانه چنین حساسیتی ندارند.
وی در پایان از حضورش در برنامه کتاب محور شبکه دو خبر داد و گفت: از امروز ۲۱ اردیبهشت در برنامه «باغ کتاب» حضور دارم که ویژه نمایشگاه کتاب روی آنتن شبکه دو می رود.