شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Saturday, 10 May , 2025
پ
  • شناسه : 65966
  • 21 بهمن 1403 - 19:41
  • 14 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

تصویب طرح موضوعی کن در شورا؛یک درخت هم جا به جا نمی شود

تصویب طرح موضوعی کن در شورا؛یک درخت هم جا به جا نمی شود
تصویب طرح موضوعی کن در شورا؛یک درخت هم جا به جا نمی شود

به گزارش اکوایران ،ضوابط طرح موضوعی حفاظت و صیانت از باغات کن در جریان سیصد و سومین جلسه شورا مورد بررسی اعضاء قرار گرفت.  در آغاز روند بررسی این ضوابط مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در قالب گزارشی در خصوص باغات کن بیان کرد: ما در مورد کن با سه مسئله مواجه بودیم؛ […]

به گزارش اکوایران ،ضوابط طرح موضوعی حفاظت و صیانت از باغات کن در جریان سیصد و سومین جلسه شورا مورد بررسی اعضاء قرار گرفت. 

در آغاز روند بررسی این ضوابط مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در قالب گزارشی در خصوص باغات کن بیان کرد: ما در مورد کن با سه مسئله مواجه بودیم؛ نخست بافت مسکونی کن که قبلا در صحن شورا مورد بررسی قرار گرفته و الگوی جدیدی از طرح ریزی شهری ارائه و بر اساس کمیته‌‌های پیش بینی‌ شده، مقرر شد محلات و پلاک‌ها تجمیع شده و پارکینگ‌ها تامین شوند.، تکالیفی نیز برای شهرداری تهران در نظر گرفته شد تا بتواند با انجام مداخلاتی هم از مسائل مردم گره گشایی شود و هم کیفیت زندگی ساکنان ارتقا داده شود. 

وی در ادامه گفت: موضوع باغات کشت اجباری و کشت خرمالو باقی مانده بود که در این باره در شورای عالی شهرسازی مصوبه‌ای را رقم زده بودند که مبنا و ملاک عمل ما قرار گرفت و با آسیب شناسی وضع موجود تلاش شد اگر اصلاحی صورت می‌پذیرد در راستای رفع آن آسیب‌ها باشد. یکی از آن آسیب‌ها این بود که در باغات کشت اجباری و کشت خرمالو با چالشی و بحرانی تحت عنوان آب مواجه بودیم. موضوع دوم مسئله تعلق باغات به ویژه در خصوص باغات کشت اجباری بود. از آنجا که ارزش اقتصادی آن‌ها از بین رفته و نگهداری مقرون به صرفه نبود و باعث تشدید مشکلات شده بود، باغات به گونه‌ای رهاشده بودند و اقتصاد آن‌ها اجازه نمی‌داد افراد برای نگهداری آن باغات انگیزه‌ای داشته باشند و در برخی موارد اقداماتی انجام دهند. 

عباسی در ادامه موضوع امنیت را به عنوان مسئله سوم در خصوص باغات کن مطرح کرده و گفت: متاسفانه به مرور زمان به دلیل عدم سکونت و مراجعه افراد، به محل بی‌دفاع شهری تبدیل شده بود. در برخی موارد، وجود مراکز مربوط به کمپ‌های ترک اعتیاد به این موضوع دامن زده بود و آن رویکرد گردشگری که در طرح بالادستی برای آن پیش بینی شده بود، محقق نمی‌شد که این امر سبب خشک شدن تدریجی درختان ارزشمند و ذی‌قیمت در تهران شده بود در نتیجه طرح فوق به سمت شناسایی وضعیت پلاک‌ها حرکت کرد. 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا ادادامه داد: در باغات کشت اجباری، بیش از ۶۰ درصد پلاک‌ها بالای هزار متر بودند که هنوز خرد نشده بودند و ما اولویت را بر این گذاشتیم که مانع از تفکیک و خرد شدن این باغات شویم. تفکیک یک مسئله خط الراسی نیست که بگوییم خطی کشیده و سپس دیواری در آنجا می‌سازند، بلکه ممکن است بر اثر غفلت و کندی سیاستگذار، به مرور اختلافات شخصی، خانوادگی و یا تغییرات سنی و شرایط اقتصادی، تفکیک قهری را رقم بزند. 

وی افزود: در طرح این مسائل به گونه‌ای تنظیم شد که ما بر اساس الگوی ماده ۱۴ اگر شاهد تراکم ۱۵ درصد و در دو طبقه سقف ۳۰ درصد هستیم، این تراکم تشویقی را برای پلاکی در نظر بگیریم که بتواند پلاک‌های دیگر ار تجمیع کرده و باعث افزایش مساحت قطعه شود. یکی از ویژگی‌های طرح پیش بینی خدمات هفتگانه بود. در این راستا شبکه معابر یک بار ارزیابی و نقشه برداری و در سامانه پیاده شد. 

عباسی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل مهم در خصوص این محله مسئله آب بود، اظهار داشت: برای حل این مسئله بازچرخانی آب و عرصه‌هایی که بتواند این امکان را فراهم آورد، در طرح پیش بینی شد. برای آینده الگوی ساخت و ساز باید به گونه‌ای باشد که تمامی این اراضی حتی در صورت محصور شدن، شرایط استفاده از شبکه آبیاری را باید برای خود فراهم کنند. 

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در خصوص رویکرد طرح فوق بیان کرد: در مجموع رویکرد طرح حفاظت از فضاهای طبیعی و درختان است یعنی تمام سیاست‌هایی که در این خصوص اجرا شد صرفا برای حفاظت از درختان موجود و گسترش آن‌ بود که در این راستا جابجایی درختان تا حد قابل توجهی متمایل به صفر است، همچنین در این طرح، رویکرد توسعه و ثبت درختان، الگوبرداری و اقدام جدی برای پلاک گذاری درختان، اعمال سیاست‌های بازدارنده برای تخریب فضای سبز است. می‌توان گفت سه ضلع تشکیل دهنده این طرح، حفظ باغات و درختان ارزشمند و به نوعی توسعه فضای سبز، رعایت سیاست‌های بالادستی از جمله سیاست‌های مرتبط با قانون ماده ۱۴ و تقاضای مردمی و محلی که بتواند زندگی، چرخه حیات و فعالیت و به نوعی احیای این اراضی است. 

وی افزود: در خصوص باغات خرمالو نیز ضابطه‌ای اعمال شد که همان ضابطه مصوب قدیم بود. اراضی کوهسار نیز ضابطه اختصاصی خود را بیشتر با رویکرد گردشگری به دست آورد. در خصوص شهر سنگ هم بر اساس همان پیشنهادهای قبلی به دلیل اینکه قرار بود به عنوان جایگزین برخی از پلاک‌های بافت عمل کند، ظرفیتی برای جبران در نظر گرفته شد.

عباسی در ادامه روند بررسی طرح باغات کن در پاسخ به تذکرات اعضاء در خصوص طرح فوق، توضیح داد: ما نگران وضعیت باغات کشت اجباری بودیم، یعنی اگر مداخله نمی‌شد بر اساس پیش‌بینی‌ها احتمالاً این باغات نمی‌توانست بیش از یک دهه دوام بیاورد و به دنبال وجود نابسامانی‌ها یک حاشیه نشینی در مرکز شهر ایجاد می‌شد و درختان اراضی هم به دلایل طبیعی و انسانی از بین می‌رفتند بنابراین مداخله فوری و سریع یک اقدام ضروری بود. 

وی افزود: در خصوص قواعد بالادستی، بر اساس مصوبه‌ای که در این زمینه وجود دارد و نیز وظایف شورا، این طرح تصویب شده، سپس به جمع‌بندی کمیسیون ماده ۵ رسیده و به شورای عالی شهرسازی و معماری ارجاع داده می‌شود. 

عباسی در خصوص نکات مطرح شده در خصوص ماده ۷، ضمن تایید آن‌ها بیان داشت: بر اساس قانون هر پلاکی باید رای کمیسیون ماده ۷ را کسب کند. ما در اینجا برای حل مسئله راهکاری را بر اساس الگوی طرح شمسه ارائه داده‌ایم، یعنی یک بار همه باغ‌ها را تعیین تکلیف کردیم. پس قطعیت باغ بودن در خصوص آنها وجود دارد و ضابطه‌ای هم که برای آن در نظر گرفته شده با رویکرد باغ بودن این پلاک‌ها تدوین شده است.

در جریان بررسی این طرح حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز با تاکید بر اینکه نوعی سرمایه اجتماعی در کن وجود دارد، گفت: سالهای سال طرح‌هایی در کن تهیه شد که مردم از آن اطلاعی نداشتند. ما سکونت آپارتمانی در کن نداریم و به شکل سکونت باغدار است. در باغات خرمالو نیز حداکثر تراکم ۷.۵ درصد است. ضوابط پیش بینی شده برای باغات کشت اجباری نیز کمتر از میزان درج شده در ماده ۱۴ است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه تمام تلاش ما بر این بوده که حتی یک درخت هم قطع و جابجا نشود، اظهار داشت: در هر صورت طرح موضوعی کن اقدام مشترک خوبی است که در این دوره صورت گرفته که نگاهی مردم محور دارد و امیدواریم به خوبی اجرایی شده و نگرانی‌ها رفع شود. طرح روددره درکه نیز جهت انجام بررسی‌های لازم و تصویب در کمیسیون ماده پنج نیز به شورا ارسال شده است. 

در ادامه مهدی چمران، رئیس شورا نیز با بیان اینکه کن و ازگل از جمله فضاهایی بود که در طرح جامع برای سکونت شهروندان پیش بینی شده بود، اظهار داشت: مسئله اشراف در کن حل شده و کسی که منزل مسکونی می‌سازد و ساکن می‌شود، حداکثر دو طبقه ساخت و ساز انجام می‌دهد که اشراف ندارد. طرح موضوعی کن در کمیسیون ماده پنج بررسی شده بود اما طبق قانون باید در شورای شهر تصویب می‌شد که در دستور کار قرار گرفت.

 طرح موضوعی حفاظت و صیانت از باغات کن با حداکثر آراء موافق به تصویب رسید.

 

 

انبارهای غیرمجاز، آتش‌زنه‌های خاموش تهران؛ هشدار به شهرداری درباره تخلفات پنهان 20 اردیبهشت 1404

انبارهای غیرمجاز، آتش‌زنه‌های خاموش تهران؛ هشدار به شهرداری درباره تخلفات پنهان

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در صدمین جلسه کمیته ایمنی در شهرداری منطقه ۴، زنگ خطر درباره افزایش حریق‌های پرخطر را به صدا درآورد. او با اشاره به اینکه بخش زیادی از این حوادث در مکان‌هایی با تخلف ساختمانی رخ می‌دهد، هشدار داد که بیشترین آتش‌سوزی‌های خطرناک در انبارهای […]

تهران و سایه بحران آتش‌سوزی؛تاب‌آوری پایتخت در برابر فاجعه چقدر است؟ 20 اردیبهشت 1404

تهران و سایه بحران آتش‌سوزی؛تاب‌آوری پایتخت در برابر فاجعه چقدر است؟

تهران، شهری که خاطره تلخ حادثه پلاسکو را هنوز از یاد نبرده، اکنون با مطالعات جدیدی درباره آمادگی در برابر آتش‌سوزی‌های بزرگ، خصوصاً پس از زلزله، روبه‌روست. علی شمسی‌پور، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از انجام پژوهشی کلیدی درباره جانمایی مخازن آب‌رسانی اضطراری برای اطفای آتش‌سوزی‌های پس از زلزله خبر داده که نقاط […]

تصویب ممنوعیت توسعه خودرومحور و نوسازی حمل‌ونقل عمومی در تهران 20 اردیبهشت 1404

تصویب ممنوعیت توسعه خودرومحور و نوسازی حمل‌ونقل عمومی در تهران

در نشست تازه کارگروه کاهش آلودگی هوا، مقامات استانی بر تسریع اجرای طرح کهاب، نوسازی سیستم حمل‌ونقل عمومی و جلوگیری از گسترش زیرساخت‌های خودرومحور در تهران تأکید کردند. چهارمین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران با حضور معاون عمرانی استانداری، معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران و دیگر مسئولان برگزار شد. در این نشست، مجموعه‌ای از […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

هنرمند پیشکسوت نقاش و خوشنویس درگذشت؛ جزئیات مراسم تشییع و یادبود 20 اردیبهشت 1404

هنرمند پیشکسوت نقاش و خوشنویس درگذشت؛ جزئیات مراسم تشییع و یادبود

عنایت‌الله نظری نوری هنرمند پیشکسوت نقاش شب گذشته ۱۹ اردیبهشت بر اثر ایست قلبی درگذشت.

معرفی فیلمنامه‌های کوتاه منتخب جشنواره فیلم فضای باز 20 اردیبهشت 1404

معرفی فیلمنامه‌های کوتاه منتخب جشنواره فیلم فضای باز

عناوین فیلمنامه‌های کوتاه راه پیدا کرده به نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز و اعضای هیئت انتخاب این بخش اعلام و معرفی شدند.

برگزاری مراسم تولد کیانوش عیاری در نمایشگاه کتاب 20 اردیبهشت 1404

برگزاری مراسم تولد کیانوش عیاری در نمایشگاه کتاب

نشست تخصصی «عیار متن، عیار سینما» با نگاهی به سینمای کیانوش عیاری همزمان با زادروز این فیلمساز در نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود.

«طناب» در تماشاخانه طهران روی صحنه می‌رود 20 اردیبهشت 1404

«طناب» در تماشاخانه طهران روی صحنه می‌رود

نمایش «طناب» به کارگردانی سیدامیرعلی میرزاد از ۲۱ اردیبهشت در تماشاخانه طهران به صحنه می‌رود.

پیام وزیر فرهنگ به جایزه سرو ایرانی 20 اردیبهشت 1404

پیام وزیر فرهنگ به جایزه سرو ایرانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اهمیت جایزه «سرو ایرانی» نوشت و اساتید، هنرمندان و نهادهای آموزشی را به مشارکت در آن دعوت کرد.

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند 20 اردیبهشت 1404

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه گفت:کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند، متأسفانه برخی از استان‌های بزرگ هنوز از داشتن چنین کارخانه‌هایی محروم‌اند، در حالی که این مراکز نقشی کلیدی در اتصال صنعت به فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است 20 اردیبهشت 1404

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، رقمی که با استان تهران با تنها ۲۷۰ هزار هکتار اراضی برابر است و این مقایسه نشان‌دهنده تأثیر بهره‌گیری از روش‌های نوین، سیستم‌های هوشمند و دانش‌بنیان در افزایش بهره‌وری است.

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است 09 اردیبهشت 1404

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است

گوگل پس از شکست در پرونده انحصار تبلیغات، از دوشنبه برای حفظ مرورگر کروم در دادگاه ضدانحصار جستجو مبارزه خواهد کرد.

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم 20 اردیبهشت 1404

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم

نجف یکی از شهر‌های مهم عراق است که هر‌ساله مسافران و زائران زیادی به آن سفر می‌کنند. ایرانی‌ها نیز در ایام مختلف سال به این‌شهر سفر می‌کنند. معمولا در ماه‌های محرم و صفر، تعداد مسافرانی که به عراق و نجف سفر می‌کنند، بسیار بیشتر از دیگر روز‌های سال است.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

کلید اولیه پنجاه‌ودومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی منتشر شد 20 اردیبهشت 1404

کلید اولیه پنجاه‌ودومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی منتشر شد

کلید اولیه پنجاه‌ودومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شد. داوطلبان تا ۲۲ اردیبهشت فرصت دارند اعتراض خود را به صورت اینترنتی اعلام کنند.

عیادت حجت الاسلام سید حسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی در قم 20 اردیبهشت 1404

عیادت حجت الاسلام سید حسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی در قم

قم- حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، با حضور در بیت آیت‌الله حسین نوری همدانی در قم، از این مرجع تقلید که به تازگی پس از بستری در بیمارستان مرخص شد عیادت کرد.

تعیین ظرفیت پذیرش ۶۶۲ نفری برای فلوشیپ پزشکی؛ امروز آخرین فرصت ثبت‌نام 20 اردیبهشت 1404

تعیین ظرفیت پذیرش ۶۶۲ نفری برای فلوشیپ پزشکی؛ امروز آخرین فرصت ثبت‌نام

ظرفیت پذیرش دوره های تکمیلی تخصصی پزشکی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۴ به میزان ۶۶۲ نفر تعیین شده است. داوطلبان تا امروز ۲۰ اردیبهشت ماه فرصت دارند در این آزمون ثبت نام کنند.

گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد 20 اردیبهشت 1404

گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

در آستانه سالگرد شهدای خدمت، آیین گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم در مصلی شهرستان دامغان برگزار شد.

وام خرید مسکن برای اعضای هیئت علمی تمدید شد 20 اردیبهشت 1404

وام خرید مسکن برای اعضای هیئت علمی تمدید شد

وام خرید مسکن تا سقف ۲۰ میلیارد ریال و ودیعه مسکن تا سقف ۵ میلیارد ریال در سال  ۱۴۰۴ برای اعضای هیئت علمی دانشگاه ها تمدید شد.