یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Sunday, 11 May , 2025
پ
  • شناسه : 57150
  • 07 بهمن 1403 - 0:22
  • 11 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

ایجاد قله‌های ترافیکی جدید در پایتخت؛ ترافیک تهران شبانه‌روزی شد

ایجاد قله‌های ترافیکی جدید در پایتخت؛ ترافیک تهران شبانه‌روزی شد
ایجاد قله‌های ترافیکی جدید در پایتخت؛ ترافیک تهران شبانه‌روزی شد

به گزارش اکوایران، ترافیک در تهران شبانه‌روزی شده، برخی از معابر تهران حتی نیمه‌شب‌ها هم خالی از خودرو نیست. اگر سال‌های گذشته امکان برنامه‌ریزی برای فرار از ترافیک در ساعاتی از روز وجود داشت و کمی بعد از پایان پیک صبحگاهی یا چند ساعتی مانده به پیک عصرگاهی معابر پایتخت ترافیک روان داشت. اما به […]

به گزارش اکوایران، ترافیک در تهران شبانه‌روزی شده، برخی از معابر تهران حتی نیمه‌شب‌ها هم خالی از خودرو نیست. اگر سال‌های گذشته امکان برنامه‌ریزی برای فرار از ترافیک در ساعاتی از روز وجود داشت و کمی بعد از پایان پیک صبحگاهی یا چند ساعتی مانده به پیک عصرگاهی معابر پایتخت ترافیک روان داشت. اما به گفته شهروندان تهرانی ترافیک‌های بی‌هنگام در تهران افزایش داشته است. این درحالی است که مدیران شهری می‌گویند، رصدهای آن‌ها افزایش ترافیک در معابر را نسبت به سال‌های گذشته نشان نمی‌دهد.  

حمید برادران، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران چندان با همیشگی‌شدن ترافیک در معابر پایتخت موافق نیست و به اکوایران می‌گوید:‌ در بررسی وضعیت ترافیکی تهران، مشاهدات نشان می‌دهد که افراد معمولاً در تحلیل و تصویرسازی وضعیت ترافیکی معابر خاص یا مسیرهای مورد نظر خود، دقت و دید کلی مناسبی ندارند. در واقع، زمانی می‌توان نتیجه‌گیری دقیقی انجام داد که تحلیل به‌صورت جامع و کلان انجام شود.

به گفته او، اما در مرکز کنترل ترافیک که وضعیت ترافیک کل تهران، بر اساس داده‌های مرتبط با سامانه‌های مسیریاب مثل گوگل، نشان و دوربین‌های نظارتی تصویری، داده‌ها را پالایش می‌شود، قله‌های ترافیکی صبحگاهی و عصرگاهی همچنان وجود دارد.

برادران با اشاره به تغییر ساعت اتمام کار ادارات دولتی به ساعت ۱۴ باعث شده که شروع فرآیند ترافیکی عصرگاهی کمی زودتر شود می‌گوید:‌ افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، خانواده‌ها را به سمت استفاده از سفرهای مشترک با دانش‌آموزان و دانشجویان سوق داده است. این تغییر رفتار باعث کاهش استفاده از سرویس‌ها و افزایش سفرهای تک‌سرنشین یا دونفره شده است. این روند به‌ویژه در نیمه دوم سال مشهودتر بوده و موجب افزایش پایداری ترافیک در ساعات شلوغ شده است.

برادران با تاکید بر این‌که همچنان قله‌های ترافیکی صبح و عصر را داریم، می‌گوید: علاوه بر قله‌های سنتی صبحگاهی و عصرگاهی، یک قله جدید ترافیکی بین ساعت ۱۴ تا ۱۶ مشاهده می‌شود. این قله ناشی از تعطیلی ادارات و افزایش سفرهای غیرکاری نظیر خرید، تفریح و درمان است. همچنین، بین ساعات ۱۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰ نیز در هر دو جهت مسیرهای غربی شهر تهران ترافیک سنگینی به‌چشم می‌خورد.

مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران اضافه می‌کند:‌ اگرچه تعداد خودروها به‌صورت سالیانه با نرخ حدود ۵ درصد افزایش یافته، و این افزایش به تنهایی نمی‌تواند دلیل اصلی سنگین‌تر شدن ترافیک باشد. تغییر رفتار ترافیکی شهروندان و تنوع در مقاصد سفرها، نقش مهمی در این مسئله دارند. همچنین در محدوده مرکزی شهر تهران، بین ساعات ۱۰ تا ۱۲، حجم ترافیک نسبت به سال‌های قبل حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است. در حالی‌که قله‌های سنتی صبحگاهی و عصرگاهی همچنان در همان بازه‌های زمانی گذشته باقی‌مانده‌اند، افزایش سفرهای تفریحی، درمانی و آموزشی در ساعات میان‌روز به ترافیک این محدوده افزوده است.

او با اشاره به تغییر در الگوهای ترافیکی معابر شمالی-جنوبی و شرقی-غربی یادآوری می‌کند:‌ در گذشته، الگوی ترافیک صبحگاهی عمدتاً از غرب به شرق (به سمت مرکز شهر) و در عصر از شرق به غرب (بازگشت به منزل) جریان داشت. اما اکنون در مسیرهای غربی شهر، بین ساعت ۱۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰، ترافیک در هر دو جهت مشاهده می‌شود. این تغییر ناشی از تعطیلی زودتر برخی ادارات و افزایش سفرهای غیرکاری در این ساعات است.

سرهنگ علی اصغر شریفی، رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی بر خط پلیس راهور تهران بزرگ هم معتقد است:‌ هر روز تعدادی خودروی جدید با پلاک تهران به این صف اضافه می‌شود، حالا کاری به خودروهای پلاک شهرستان ندارم. همه این خودروها به سطح معابر پایتخت می‌آیند و به حجم ترافیک افزوده می‌شوند.

به گفته او، در مرحله بعد به خروجی و وضعیت خودروهای فرسوده مثلا خودروهای بالای ۲۰ سال و در سن فرسودگی هم نگاه کنید که از رده خارج نمی‌شوند. عمده ترافیک ما در مناطق شمالی تهران است و اگر الان نقشه‌های آنلاین را هم ببینید، قرمزی رنگ‌ها که نماد ترافیک است، عمدتا شامل مناطق شمالی پایتخت می‌شود.

شرهنگ شریفی اضافه می کند:‌ هر چه حمل و نقل عمومی ما بیشتر در دسترس مردم باشد، طبیعتا مردم بیشتر به سمت آن می‌روند و این کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی است که دیگر دلیل عمده ترافیک پایتخت است. ترافیک تهران مثل یک بیمار بدحالی است که با یک شوک کوچک یا عطسه مثل بارش باران، وضعیت وخیم‌تری پیدا می‌کند. ما فقط داریم این بیمار را تنفس مصنوعی می‌دهیم و این بیمار نیاز به یک درمان عمیق دارد. مثلا طی روزهای اخیر که یک باران مختصری آمد، در برخی بزرگراه‌ها مثل بزرگراه امام علی(ع) تردد قفل شد؛ البته ما هر روز در این مسیرها همین بحث ترافیک را داریم. مناطق شمالی ما حالت سرازیری به پایین دارند و مسیرها بعد از بارندگی لغزنده شده و میدان دید راننده‌ها کمتر می‌شود و خب وقوع تصادفات عاملی برای افزایش و تشدید ترافیک می‌شود.

رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی بر خط پلیس راهور تهران بزرگ تاکید می‌کند:‌ در شهر تهران غالب ساعات پر ترافیک است؛ یک زمانی بود می‌گفتیم فلان ساعت در فلان معابر ترافیک داریم اما در حال حاضر از ساعت شش و نیم صبح ترافیک شروع می‌شود و تا دیروقت همچنان شاهد معابر ترافیک در پایتخت هستیم. سبک زندگی مردم متفاوت شده و علی‌رغم عدم اجرای زیست‌شبانه، خود این موضوع هم‌ اکنون در افزایش ترافیک شبانگاهی تهران تاثیر گذاشته است.

او اضافه می‌کند: در اجرای طرح محدوده کنترل آلودگی هوا و اجرای طرح زوج و فرد در پایتخت باید بازنگری شود. در کنار تعداد خودرویی که هر روز به تعداد خودروهای پلاک تهران افزوده می‌شود، برای خودروهای پلاک شهرستان در تهران هم که متاسفانه خودشان عاملی برای تشدید ترافیک تهران هستند باید چاره اندیشی شود.

اما تصمیم‌گیران برای مدیریت افزایش خودروهای پلاک شهرستان چه کرده‌اند؟

میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان این که یکی از مشکلات جدی ما در حوزه ترافیکی و اجتماعی پایتخت، گسیل خودروهای پلاک شهرستان به سمت پایتخت است، می‌گوید: متاسفانه صاحبان این خودروها محل اسکان ندارند و شب‌ها در خودرو می‌خوابند؛ حتی در برخی موارد معضلات و آسیب‌های سبک زندگی، رفتاری و اجتماعی در شهر تهران ایجاد می‌کنند.

مظفر تاکید می‌کند: خودروها پلاک شهرستان فاقد صلاحیت قانونی هستند و صرفا برای کار کردن و مسافرکشی آن هم به صورت غیر قانونی وارد تهران شدند.خودروهای پلاک شهرستان در تهران بسیار زیاد هستند و مشکلات ترافیکی برای پایتخت ایجاد می‌کنند.

این عضو شورای شهر تهران اضافه می‌کند:‌ رفع معضل تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران نیازمند مصوبه قانونی مجلس است. قانون‌گذار باید یک کد جریمه در اختیار نیروی انتظامی قرار دهد. امیدواریم دولت این مساله را در قالب یک لایحه تقدیم مجلس کند تا بتوانیم این معضل را رفع کنیم. تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران یک عارضه اجتماعی و اخلال ترافیکی است؛ نوع رانندگی آن‌ها در چارچوب استانداردهای لازم نیست. امیدواریم استاندار جدید تهران این موضوع را دنبال کند و منجر به یک اتفاق تاریخی برای شهر تهران شود. مسافرکشی که می‌خواهد در شهر تهران فعالیت کند، باید از مراجع قانونی تایید صلاحیت‌شده باشد.  

به اعتقاد کارشناسان حوزه ترافیک ،ترکیب عواملی نظیر تغییر ساعات کاری، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و تغییر رفتار شهروندان موجب ایجاد پایداری بیشتر ترافیک و شکل‌گیری قله‌های جدید شده است. همچنین، توزیع ترافیک در معابر مختلف به‌گونه‌ای تغییر یافته که احساس سنگینی بیشتری ایجاد می‌کند.

وام ودیعه مسکن؛ مجردها مشمول تسهیلات با شرایط خاص 21 اردیبهشت 1404

وام ودیعه مسکن؛ مجردها مشمول تسهیلات با شرایط خاص

به گزارش اکوایران، طبق مصوبات جدید قانون جهش تولید مسکن، وام ودیعه مسکن در تهران و دیگر شهرها به ترتیب با سقف‌های ۲۷۵ میلیون تومان در تهران، ۲۱۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها و ۱۴۰ میلیون تومان در سایر شهرها به مستأجران پرداخت می‌شود. این وام با هدف تسهیل شرایط اجاره‌بها به‌ویژه در کلان‌شهرها و […]

انبارهای غیرمجاز، آتش‌زنه‌های خاموش تهران؛ هشدار به شهرداری درباره تخلفات پنهان 20 اردیبهشت 1404

انبارهای غیرمجاز، آتش‌زنه‌های خاموش تهران؛ هشدار به شهرداری درباره تخلفات پنهان

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در صدمین جلسه کمیته ایمنی در شهرداری منطقه ۴، زنگ خطر درباره افزایش حریق‌های پرخطر را به صدا درآورد. او با اشاره به اینکه بخش زیادی از این حوادث در مکان‌هایی با تخلف ساختمانی رخ می‌دهد، هشدار داد که بیشترین آتش‌سوزی‌های خطرناک در انبارهای […]

تهران و سایه بحران آتش‌سوزی؛تاب‌آوری پایتخت در برابر فاجعه چقدر است؟ 20 اردیبهشت 1404

تهران و سایه بحران آتش‌سوزی؛تاب‌آوری پایتخت در برابر فاجعه چقدر است؟

تهران، شهری که خاطره تلخ حادثه پلاسکو را هنوز از یاد نبرده، اکنون با مطالعات جدیدی درباره آمادگی در برابر آتش‌سوزی‌های بزرگ، خصوصاً پس از زلزله، روبه‌روست. علی شمسی‌پور، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از انجام پژوهشی کلیدی درباره جانمایی مخازن آب‌رسانی اضطراری برای اطفای آتش‌سوزی‌های پس از زلزله خبر داده که نقاط […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره فضای باز اعلام شدند 21 اردیبهشت 1404

فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره فضای باز اعلام شدند

هیئت انتخابی متشکل از ۱۵ هنرمند فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز را انتخاب و اعلام کردند.

زخم‌های هورالعظیم در قاب مستند روایت می‌شود 21 اردیبهشت 1404

زخم‌های هورالعظیم در قاب مستند روایت می‌شود

مستند «هورالعظیم» به کارگردانی مهدی افشارنیک با روایت محمد درویش درحال ساخت است.

پیام معاون هنری به دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی 21 اردیبهشت 1404

پیام معاون هنری به دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی

نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت برپایی دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی پیامی منتشر کرد.

جزئیات همایش هوش مصنوعی در صداوسیما؛ ۲۱ نشست تخصصی و کارگاهی داریم 21 اردیبهشت 1404

جزئیات همایش هوش مصنوعی در صداوسیما؛ ۲۱ نشست تخصصی و کارگاهی داریم

رئیس ستاد اجرایی همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه با اشاره به بخش‌های مختلف این همایش اعلام کرد که ۲۱ نشست تخصصی و کارگاه‌های آموزشی طی ۲ روز در قالب این همایش برگزار می‌شود.

«رسانه‌های هنری جدید» سوژه فصلنامه هنرهای تجسمی شد 21 اردیبهشت 1404

«رسانه‌های هنری جدید» سوژه فصلنامه هنرهای تجسمی شد

پنجاه‌ و یکمین شماره فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی با موضوع «رسانه‌های هنری جدید» منتشر شد.

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند 20 اردیبهشت 1404

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه گفت:کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند، متأسفانه برخی از استان‌های بزرگ هنوز از داشتن چنین کارخانه‌هایی محروم‌اند، در حالی که این مراکز نقشی کلیدی در اتصال صنعت به فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است 20 اردیبهشت 1404

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، رقمی که با استان تهران با تنها ۲۷۰ هزار هکتار اراضی برابر است و این مقایسه نشان‌دهنده تأثیر بهره‌گیری از روش‌های نوین، سیستم‌های هوشمند و دانش‌بنیان در افزایش بهره‌وری است.

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است 09 اردیبهشت 1404

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است

گوگل پس از شکست در پرونده انحصار تبلیغات، از دوشنبه برای حفظ مرورگر کروم در دادگاه ضدانحصار جستجو مبارزه خواهد کرد.

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم 20 اردیبهشت 1404

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم

نجف یکی از شهر‌های مهم عراق است که هر‌ساله مسافران و زائران زیادی به آن سفر می‌کنند. ایرانی‌ها نیز در ایام مختلف سال به این‌شهر سفر می‌کنند. معمولا در ماه‌های محرم و صفر، تعداد مسافرانی که به عراق و نجف سفر می‌کنند، بسیار بیشتر از دیگر روز‌های سال است.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

وزیر علوم درگذشت استاد محمد حسین حشمت‌پور را تسلیت گفت 21 اردیبهشت 1404

وزیر علوم درگذشت استاد محمد حسین حشمت‌پور را تسلیت گفت

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با صدور پیامی درگذشت استاد محمد حسین حشمت‌پور حکیم اندیشمند، مدرس برجسته فلسفه و حکمت حوزه و دانشگاه را تسلیت گفت.

لزوم بهره برداری از ظرفیت مراکز علمی در ارائه راهکارهای مبارزه با فساد 21 اردیبهشت 1404

لزوم بهره برداری از ظرفیت مراکز علمی در ارائه راهکارهای مبارزه با فساد

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) گفت: باید از ظرفیت مراکز علمی، نخبگان و اندیشکده ها در ارائه راهکارهای مبارزه با فساد اداری استفاده کرد.

سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ منصوب شد 21 اردیبهشت 1404

سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ منصوب شد

رئیس جهاددانشگاهی در حکمی، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی را با حفظ سمت به‌عنوان سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ این نهاد منصوب کرد.

معرفی ۷۷ استاد برگزیده دانشگاه تهران 21 اردیبهشت 1404

معرفی ۷۷ استاد برگزیده دانشگاه تهران

در دوازدهمین دوره جشنواره آموزش دانشگاه تهران، استادان و کارشناسان منتخب حوزه آموزش دانشگاه تهران مورد تقدیر قرار گرفتند.

افتتاح نخستین مرکز تخصصی پزشکی هوشمند در دانشگاه آزاد اسلامی 21 اردیبهشت 1404

افتتاح نخستین مرکز تخصصی پزشکی هوشمند در دانشگاه آزاد اسلامی

با حضور مسئولان دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان، سرای نوآوری سلامت سیمرغ به عنوان نخستین مرکز تخصصی در حوزه سلامت هوشمند در دانشگاه آزاد اسلامی، به‌طور رسمی افتتاح شد.