شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Saturday, 10 May , 2025
پ
  • شناسه : 33059
  • 28 آذر 1403 - 19:42
  • 23 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

تهرانی ها منتظر آسمان آبی نباشد؛ تهران چقدر خلوت شد؟

تهرانی ها منتظر آسمان آبی نباشد؛ تهران چقدر خلوت شد؟
تهرانی ها منتظر آسمان آبی نباشد؛ تهران چقدر خلوت شد؟

به گزارش اکوایران ، تهرانی ها زمستان را با هوای آلوده آغاز می کنند.براساس پیش بینی سازمان هواشناسی از امروز تا روز شنبه (۲۸ آذرماه تا اول دی‌ماه) غبار محلی، انباشت آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا به ویژه در مناطق پرتردد شهری مورد انتظار است. اداره کل هواشناسی استان تهران  با صدور هشدار آلودگی سطح نارنجی‌رنگ از پایداری […]

به گزارش اکوایران ، تهرانی ها زمستان را با هوای آلوده آغاز می کنند.براساس پیش بینی سازمان هواشناسی از امروز تا روز شنبه (۲۸ آذرماه تا اول دی‌ماه) غبار محلی، انباشت آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا به ویژه در مناطق پرتردد شهری مورد انتظار است.

اداره کل هواشناسی استان تهران  با صدور هشدار آلودگی سطح نارنجی‌رنگ از پایداری جو به همراه تداوم انباشت آلاینده‌های جوی خبر داده و تاکید کرده؛ سکون جو همراه با افزایش غلظت آلاینده‌های جوی به‌ویژه ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون و تشدید کاهش آلودگی کیفیت هوا در نیمه جنوبی و مناطق مرکزی و غربی استان تهران از امروز (۲۸ آذرماه) تا روز جمعه (۳۰ آذرماه) پیش‌بینی می‌شود.

 حامد یزدی مهر؛مدیرکل مدیریت بحران استان تهران هم به همه شهروندان به ویژه ساکنین نیمه جنوبی و مناطق مرکزی و غربی استان تهران توصیه کرده، از تردد غیر ضرور در فضای باز خودداری کنند.

او گفته است:‌با توجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر تشدید آلودگی هوا و در صورت عدم مهار منابع آلاینده در بعضی ساعت‌ها کیفیت هوا در حد بسیار ناسالم خواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در ادامه به بیماران قلبی و تنفسی و مبتلایان به آسم نیز توصیه کرد: در شرایط آلودگی هوا افراد دارای بیماری زمینه‌ای، کودکان و سالمندان در فضاهای باز فعالیت نکنند و توجه داشته باشند که نوشیدن مایعات به ویژه آب در این مواقع نه تنها باعث شست‌وشوی دستگاه گوارش می‌شود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین می‌برد.

اما چاره کاهش کاهش آلایندگی ها در تهران جز هشدار و تعطیلی چیست ؟

سمیه رفیعی؛رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس دوزادهم  معتقد است: دو اقدام اساسی باید در خصوص کنترل آلودگی هوا انجام می‌شد،  بهبود کیفیت و افزایش کمیت سوخت را باید در تامین انواع سوخت استاندارد در نظر داشته باشیم و این موضوع برنامه‌ای نیست که صرفا متعلق به یک دولت خاص باشد بلکه همه دولت‌ها طبق قوانین مصوب در این زمینه تکالیفی دارند.ولت‌ها بابت این دو مسئله همواره باید بودجه‌هایی متناسب با وظایفشان را تامین می‌کردند، که البته این بودجه رقم قابل توجهی است و باید در قوانین بودجه‌ سالانه در نظر گرفته می‌شد؛ البته ماده آخر قانون هوای پاک محل هزینه کرد قانون را مشخص کرده است اما مکررا اجرای این قانون مورد بی توجهی دولت‌های مختلف است و اگر درآمدی هم وجود داشته باشد بطور معمول جای دیگری هزینه می‌شود، به جای اینکه صرف اجرای قانون هوای پاک شود.

رفیعی ادامه داد: عدم توجه به ارتقای کیفیت سوخت و اختصاص اعتبارات مناسب برای کیفیت بخشی سوخت از مهم‌ترین عوامل آلایندگی هوا است از طرفی بهبود راندمان عملکرد منابع ثابت مثل نیروگاه‌ها و فیلتراسیون کارخانه‌های صنعتی بزرگ همگی مشمول هزینه‌هایی می‌شوند، یکی دیگر از منابع مهم تولید آلودگی خودروهای سبک، سنگین و نیمه سنگین هستند.

او به خانه ملت در مورد پرداخت هزینه اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا، گفت: برای برطرف شدن منابع آلاینده هوا باید بودجه‌های متناسبی در دو منبع مهم آلاینده هوا یعنی منابع ثابت و خصوصا متحرک در نظر گرفته شود.

رفیعی با اشاره به اختصاص منابع برای تامین و تولید سوخت استاندارد در نیروگاه‌ها و صنایع، افزود: اگر سوخت استاندارد و به هنگام به نیروگاه‌ها و صنایع می‌رسید؛ بی تردید راهکار قطع مصرف نبود، چرا که خاموشی مکرر در بخش صنایع و مصارف خانگی قابل قبول نیست. تکالیفی را دولت براساس قوانین مختلفی همچون قانون هوای پاک، اصلاح الگوی مصرف و … برای تامین سوخت دارد که اگر هر کدام به درستی اجرایی می‌شد مطمئنا هر ساله در فصول سرد با دوگانه آلودگی هوا یا خاموشی روبرو نبودیم.

  عضو مجمع نمایندگان استان تهران  خودروها را به عنوان سیکل معیوبی برای مدیریت آلودگی هوا دانست گفت: خودروها هم به جهت کیفیت احتراق داخلی، موتور و میزان مصرف سوخت ایراداتی دارند که منجر به مصرف بالا و ناترازی سوخت شده که خود سیکل معیوبی برای مدیریت آلودگی هوا ایجاد می‌کند. 

وی در ادامه افزود: در داخل شهرها خصوصا کلانشهرها، مدیریت ترافیک، سرعت حرکت خودروها و نحوه توقف و تردد آنها در ترافیک از مهمترین عوامل آلاینده است که کمتر مورد بحث و رسیدگی قرار گرفته است. پس برای مدیریت و کنترل آلودگی هوا باید مجموعه‌ای از اقدامات با هم مورد توجه قرار بگیرد تا مسئله حل شود.

زینب قیصری نماینده مردم تهران هم  در مورد شدت گیری آلودگی هوا در پایتخت، گفته است: امروز آلودگی هوا معضلی بین المللی محسوب می‌شود به نحوی که در دنیا فقط چند کشور توانسته‌اند با وضع و اجرای سختگیرانه قوانین و استاندارهای زیست محیطی، شرایط استمرار هوای پاک را مهیا کنند، در ایران بر اساس اطلاعات مرکز تحقیقات آلودگی هوا، تقریبا ۱۲ درصد مرگ و میرها ناشی از آلودگی هوا است و تنفس در هوای ناپاک و آلوده آثار مرگباری بر سلامتی مردم کشور داشته و باعث مرگ و میرهای خاموش می‌شود.

اوبا انتقاد از عدم اجرای قانون هوای پاک در کشور، به خانه ملت گفته است: در اجرای کامل قانون هوای پاک در کشور کوتاهی می‌شود و برخی دستگاه‌ها در این خصوص نمره قبولی نمی‌گیرند؛ تعداد و حجم تردد خودروها و وسایل نقلیه در تهران بسیار زیاد است، فقط بالای ۵ میلیون دستگاه موتورسیکلت‌ در پایتخت تردد می‌کند که ماده (۶) قانون هوای پاک در خصوص معاینه فنی آنها حتما باید اجرا شود، متاسفانه به وسایل نقلیه موتوری بی توجهی شده است و الزامی برای ارائه گواهی معاینه فنی جهت تردد موتورسیکلت‌ها نیست. 

اما تعطیلی این روزهای تهران اگر آسمان خاکستری تهران را آبی نکرده دست کم خیابان های تهران را خلوت کرده است . 

سیدابوالفضل موسوی‌پور ؛رییس پلیس راهور پایتخت گفته  در چند روز تعطیلی گذشته، شاهد کاهش ۶۰ درصدی رفت و آمد در صبح و ۳۰ درصدی در بعدازظهر در سطح شهر بودیم.

او معتقد است : با طرح‌هایی مانند محدودیت رفت‌ وآمد زوج و فرد از درب منزل و اعلام تعطیلی‌ها، تاثیر تصمیمات کارگروه اضطرار در کاهش آلودگی هوای تهران محسوس بوده است.در سه روز گذشته، حجم ورود خودروهای سواری و سنگین به بزرگراه‌های داخلی و برون شهری پایتخت بسیار کمتر شده و به طبع، کاهش ترافیک اتفاق افتاده است به عبارتی ترافیک بسیار روان بود. البته با وجود اعلام تعطیلی‌ها، شاهد بار ترافیک شبانه بودیم ولی باز هم نسبت به قبل، ۳۰ درصد کاهش داشته است.

با وجود رضایت پلیس از تعطیلی به نظر نمی آید تا زمان وزیدن باد کیفیت هوای پایتخت تغییر محسوسی کند . 

 

تهران نفس می‌کشد؛ ۵ بوستان جدید در راه است 19 اردیبهشت 1404

تهران نفس می‌کشد؛ ۵ بوستان جدید در راه است

در حالی که بحران آلودگی هوا، تراکم ساختمانی و کاهش کیفیت زیست‌محیطی در تهران همچنان دغدغه‌ اصلی شهروندان است، رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران وعده گسترش فضای سبز پایتخت با اجرای پنج پروژه جدید تا پایان سال جاری را داده است. اما کارشناسان شهری تأکید دارند که ایجاد […]

پیش‌بینی افزایش دما برای تهران 19 اردیبهشت 1404

پیش‌بینی افزایش دما برای تهران

به گزارش اکوایران، بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، طی پنج روز آینده آسمان استان تهران صاف تا قسمتی ابری در ساعات بعدازظهر همراه با افزایش ابر و وزش باد پیش‌بینی می‌شود. از جمعه تا یکشنبه در برخی ساعات به‌ویژه در ساعات بعدازظهر افزایش وزش باد، گاهی در ارتفاعات رگبار و رعدوبرق […]

رونمایی از مقصر ناترازی انرژی؛ چرا مصرف سوخت ایران دو برابر میانگین جهانی است؟ 19 اردیبهشت 1404

رونمایی از مقصر ناترازی انرژی؛ چرا مصرف سوخت ایران دو برابر میانگین جهانی است؟

به گزارش اکوایران، معاون وزیر نفت گفت: ریشه اصلی ناترازی سوخت و آلودگی هوا ناوگان فرسوده است، ۹۰ درصد موتورسیکلت ها و در کل ۵۳ درصد ناوگان فرسوده است و این باعث شده دو برابر میانگین جهان مصرف سوخت داشته باشیم. محمدصادق عظیمی فر در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری جایگزینی ۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

20 اردیبهشت 1404

برگزیدگان جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ چه گفتند؟

مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ عصر امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

19 اردیبهشت 1404

روایت محمدحسین مهدویان از چالش‍های سخت کارگردانی در سینمای ایران

محمدحسین مهدویان کارگردان سینما با حضور در کارگاه آموزشی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم۱۰۰ در جمع علاقمندان و استعدادهای تازه‌نفس سینمای ایران حاضر شد و به سؤالات آن‌ها پاسخ داد.

جیمز فولی کارگردان «خانه پوشالی» درگذشت 19 اردیبهشت 1404

جیمز فولی کارگردان «خانه پوشالی» درگذشت

جیمز فولی، کارگردان «گلن‌گری گلن راس» و «خانه پوشالی» در ۷۱ سالگی درگذشت.

دومین جشنواره «آسمون» در ایستگاه پایانی؛ این رویداد صدای نوجوانان است 18 اردیبهشت 1404

دومین جشنواره «آسمون» در ایستگاه پایانی؛ این رویداد صدای نوجوانان است

اختتامیه دومین جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی نوجوان «آسمون» با معرفی برگزیدگان در سالن شهید شاهرخ ضرغام برگزار شد.

18 اردیبهشت 1404

اختتامیه دومین جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی نوجوان «آسمون»

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است 09 اردیبهشت 1404

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است

گوگل پس از شکست در پرونده انحصار تبلیغات، از دوشنبه برای حفظ مرورگر کروم در دادگاه ضدانحصار جستجو مبارزه خواهد کرد.

چرا نباید این موجودات ترسناک را به زندگی برگرداند؟ / شانس آوردیم که این پنج هیولا منقرض شدند 08 اردیبهشت 1404

چرا نباید این موجودات ترسناک را به زندگی برگرداند؟ / شانس آوردیم که این پنج هیولا منقرض شدند

در حالی‌ که دانشمندان در تلاش برای بازگرداندن گونه‌های منقرض‌شده همچون گرگ‌های وحشت هستند، برخی از این موجودات چنان خطرناک بودند که شاید بهتر باشد در همان گذشته باقی بمانند. از کروکودیل‌هایی به اندازه اتوبوس گرفته تا مارهایی با قد و قواره‌ی یک واگن قطار، این پنج گونه‌ی منقرض‌شده چیزی نیستند که دلمان بخواهد دوباره به آن‌ها خوش‌آمد بگوییم.

حضور ۱۸۰شرکت دانش‌بنیان در مرکز هاب فناوری قزوین 08 اردیبهشت 1404

حضور ۱۸۰شرکت دانش‌بنیان در مرکز هاب فناوری قزوین

رئیس پارک علم و فناوری قزوین گفت: نمایشگاه مرکز هاب فناوری قزوین به ارائه توانمندی‌های بیش از ۱۸۰ شرکت دانش بنیان و معرفی بیش از ۲هزار محصول می پردازد.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

اعزام زائرین حج ۱۴۰۴ رسماً آغاز شد 15 اردیبهشت 1404

اعزام زائرین حج ۱۴۰۴ رسماً آغاز شد

رئیس سازمان هواپیمای کشوری گفت: ساعت ۳ و ۵۰ دقیقه بامداد امروز (۱۵ اردیبهشت) اولین پرواز انتقال زائرین انجام خواهد شد.

اعرافی: پیام رهبر انقلاب فصل تازه‌ای در تاریخ حوزه‌های علمیه گشود 20 اردیبهشت 1404

اعرافی: پیام رهبر انقلاب فصل تازه‌ای در تاریخ حوزه‌های علمیه گشود

قم- مدیرحوزه‌های علمیه با بیان اینکه پیام اخیر رهبر معظم انقلاب، فصلی نوین و حیات‌بخش در تاریخ حوزه‌های علمیه گشوده است، گفت: این منشور، مسئولیت و رسالت جدیدی را متوجه حوزه علمیه قم کرد.

اجرای طرح نهضت و خیزش جدید علمی در استان کهگیلویه و بویراحمد 19 اردیبهشت 1404

اجرای طرح نهضت و خیزش جدید علمی در استان کهگیلویه و بویراحمد

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور و استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص اجرای طرح نهضت و خیزش جدید علمی در استان توافق کردند.

دانشگاه ملی مهارت با مؤسسه ISC تفاهم نامه همکاری های علمی امضا کرد 19 اردیبهشت 1404

دانشگاه ملی مهارت با مؤسسه ISC تفاهم نامه همکاری های علمی امضا کرد

در راستای ارتقای سطح علمی، پژوهشی و گسترش تعاملات بین‌نهادی، تفاهم‌نامه‌ همکاری بین دانشگاه ملی مهارت و ISC، به امضا رسید.

برگزاری گردهمایی دوست‌داران امام رضا (ع) فردا در دانشگاه الزهرا (س) 19 اردیبهشت 1404

برگزاری گردهمایی دوست‌داران امام رضا (ع) فردا در دانشگاه الزهرا (س)

دانشگاه الزهرا (س)، گردهمایی دوست‌داران امام رضا (ع) را در دانشگاه الزهرا (س) برگزار می کند.

حضور وزیر علوم در منزل مادر شیمی ایران 19 اردیبهشت 1404

حضور وزیر علوم در منزل مادر شیمی ایران

شیراز-وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای تقدیر از مقام استاد افسانه صفوی مادر شیمی ایران و چهره ماندگار کشور و همسرش، پروفسور ناصر ایران‌پور از اساتید شیمی دانشگاه شیراز به منزل ایشان رفت.