یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Sunday, 11 May , 2025
پ
  • شناسه : 16699
  • 05 آذر 1403 - 19:40
  • 20 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

​ ۳۱ استان کشور با کدام نوع موش‌ها درگیرند؟

​ ۳۱ استان کشور با کدام نوع موش‌ها درگیرند؟
​ ۳۱ استان کشور با کدام نوع موش‌ها درگیرند؟

به گزارش اکوایران، مرکز پژوهش‌های مجلس در مطالعاتی به موضوع چارچوب تقنینی و مدیریت جامع یکپارچه جوندگان موذی (موش) در ایران و نمونه‌های بین‌المللی پرداخته است . در این پژوهش تاکید شده بررسی اطلس پستانداران ایران نشانگر آن است که حداقل یکی از جوندگان متداول آسیب‌رسان و ناقل بیماری (موش نروژی، موش سیاه و موش […]

به گزارش اکوایران، مرکز پژوهش‌های مجلس در مطالعاتی به موضوع چارچوب تقنینی و مدیریت جامع یکپارچه جوندگان موذی (موش) در ایران و نمونه‌های بین‌المللی پرداخته است . در این پژوهش تاکید شده بررسی اطلس پستانداران ایران نشانگر آن است که حداقل یکی از جوندگان متداول آسیب‌رسان و ناقل بیماری (موش نروژی، موش سیاه و موش خانگی) در همه استان‌های ۳۱ گانه کشور پراکنده شده‌اند. موش‌های خانگی با پراکنش تقریباً در کلیه استان‌های کشور و پس از آن موش نروژی با پراکندگی در ۱۲ استان و موش سیاه با پراکندگی در ۱۰ استان کشور به ترتیب فراوان‌ترین گونه‌های موش‌ها در سطح کشور هستند. 

بررسی شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان که جوندگان موذی (موش‌ها) مخزن یا عامل انتقال آنها به انسان به شمار می‌روند، نشان می‌دهد که به رغم عدم مشاهده موارد ابتلا به بیماری طاعون در کشور، موارد ابتلا به بیماری سالک پوستی و همچنین تب شالیزار در کشور وجود دارد. 

در این راستا، موارد ابتلا به سالک در ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۹ هزار نفر (۸٬۸۳۰ نفر) برآورد شده که ایران را در دسته کشورهای با شیوع بالای این بیماری در سطح دنیا قرار می‌دهد. 

30

نتایج سنجش افکار عمومی در خصوص رضایت از عملکرد مدیریت معضل جوندگان موذی در کشور نشانگر عدم رضایت کافی در ۶۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظر سنجی است. دلیل این عدم رضایت، مواجهه ۸۹ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی حاضر با موش در طی سالیان اخیر در محل‌های پرتکراری نظیر کانال‌های آب و فاضلاب (شامل جوی‌های شهری)، مخازن جمع‌آوری پسماندها و پارک‌ها و فضای سبز شهری بوده است. 

علاوه بر این، ارزیابی میزان سطح آگاهی عمومی نشان می‌دهد که نزدیک به ۸۰ درصد پاسخ‌دهندگان توانایی شناسایی انواع موش‌ها را نداشته و بیش از ۵۰ درصد آنها نیز نسبت به دستگاه متولی مقابله با معضل جوندگان موذی در کشور اشراف کامل ندارند. 

بررسی اقدامات انجام گرفته در داخل کشور و همچنین مطالعه تطبیقی با نمونه‌های موفق بین‌المللی نشان می‌دهد که به رغم افزایش توجهات به معضل مواجهه با جوندگان موذی در کشور و انجام اقداماتی نظیر ابلاغ «راهنمای مهار جمعیت موش در محیط‌های شهری»، چارچوب تقنینی و به فراخور آن رویکرد اجرایی در زمینه مدیریت جامع جوندگان موذی در کشور نیازمند اصلاح و ارتقا است. 

نتایج مطالعه تطبیقی انجام گرفته در پژوهش حاضر گویای این واقعیت است که چارچوب تقنینی مدیریت جامع جوندگان موذی در کشور نیازمند ارتقای ضمانت اجرایی با تغییر عنوان از «راهنما» به «دستورالعمل»، رتبه‌بندی و اولویت‌بندی اقدامات مقابله با جوندگان موذی، توجه به سایت‌های ساخت و تخریب، ارائه ساختار و همچنین ایجاد به اشتراک‌گذاری و تحلیل بانک داده برای پاسخ به شکایات مردمی، هوشمندسازی روند درخواست خدمت برای مقابله با جوندگان موذی برای شهروندان و همچنین تصویب قانونی جامع به جهت الزام مالکان به مقابله با جوندگان موذی در اموال شخصی و مجازات متخلفان، نظام‌مندسازی شرکت‌ها به منظور بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی است.

دراین مطالعات پیشنهاد شده به منظور بهبود وضع موجود و فائق آمدن بر معضل مواجهه با جوندگان موذی در کشور،  اصلاح راهنمای مهار جمعیت موش در محیط‌های شهری، اصلاح و ارتقای شیوه جمع‌آوری پسماند عادی در کشور، افزایش سطح پوشش‌دهی سیستم فاضلاب در کشور و اتخاذ سازوکار لازم جهت اتصال مشترکان آب به شبکه فاضلاب، احصای خلاءهای قانونی موجود در مسیر مدیریت جامع جوندگان موذی توسط دستگاه‌های متولی و تدوین لایحه پیشنهادی توسط دستگاه‌های اجرایی و استفاده از نیروی انسانی متخصص، بهره‌مندی از ظرفیت مراکز پژوهشی و تخصیص بودجه کافی جهت اقدامات مدیریت جامع جوندگان موذی مورد توجه قرار گیرد. 

با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از نظر سنجی انجام‌شده در این پژوهش، ارتقای آگاهی عمومی، رفع مشکلات سیستم جمع‌آوری پسماند در کشور و همچنین افزایش سطح پوشش‌دهی و اتصال مشترکین به شبکه فاضلاب از جمله اقداماتی است که به نظر می‌رسد در برنامه‌های آتی باید مدنظر تصمیم‌گیران قرار گیرد. علاوه بر این، استعلامات انجام‌شده از دستگاه‌های متولی از وجود خلاءهای قانونی در خصوص برخی از اقدامات ضروری به منظور مقابله با جوندگان موذی خبر می‌دهد که رفع آن نیز می‌تواند کمک قابل توجهی به حل این معضل در سطح شهرها و روستاها کند.

همچنین بررسی تجربیات جهانی گویای این واقعیت است که مقابله با جوندگان موذی نیازمند رویکردی ساختارمند با تعیین نقش الزام‌آور برای کلیه ذی‌نفعان و بهره‌گیری از مشارکت مردمی در قالب فلودیاگرام است که با استفاده از نیروی انسانی متخصص و صرف منابع مالی اجرایی شده و از اتلاف منابع جلوگیری شود.

وام ودیعه مسکن؛ مجردها مشمول تسهیلات با شرایط خاص 21 اردیبهشت 1404

وام ودیعه مسکن؛ مجردها مشمول تسهیلات با شرایط خاص

به گزارش اکوایران، طبق مصوبات جدید قانون جهش تولید مسکن، وام ودیعه مسکن در تهران و دیگر شهرها به ترتیب با سقف‌های ۲۷۵ میلیون تومان در تهران، ۲۱۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها و ۱۴۰ میلیون تومان در سایر شهرها به مستأجران پرداخت می‌شود. این وام با هدف تسهیل شرایط اجاره‌بها به‌ویژه در کلان‌شهرها و […]

انبارهای غیرمجاز، آتش‌زنه‌های خاموش تهران؛ هشدار به شهرداری درباره تخلفات پنهان 20 اردیبهشت 1404

انبارهای غیرمجاز، آتش‌زنه‌های خاموش تهران؛ هشدار به شهرداری درباره تخلفات پنهان

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در صدمین جلسه کمیته ایمنی در شهرداری منطقه ۴، زنگ خطر درباره افزایش حریق‌های پرخطر را به صدا درآورد. او با اشاره به اینکه بخش زیادی از این حوادث در مکان‌هایی با تخلف ساختمانی رخ می‌دهد، هشدار داد که بیشترین آتش‌سوزی‌های خطرناک در انبارهای […]

تهران و سایه بحران آتش‌سوزی؛تاب‌آوری پایتخت در برابر فاجعه چقدر است؟ 20 اردیبهشت 1404

تهران و سایه بحران آتش‌سوزی؛تاب‌آوری پایتخت در برابر فاجعه چقدر است؟

تهران، شهری که خاطره تلخ حادثه پلاسکو را هنوز از یاد نبرده، اکنون با مطالعات جدیدی درباره آمادگی در برابر آتش‌سوزی‌های بزرگ، خصوصاً پس از زلزله، روبه‌روست. علی شمسی‌پور، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از انجام پژوهشی کلیدی درباره جانمایی مخازن آب‌رسانی اضطراری برای اطفای آتش‌سوزی‌های پس از زلزله خبر داده که نقاط […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

هنرمند پیشکسوت نقاش و خوشنویس درگذشت؛ جزئیات مراسم تشییع و یادبود 20 اردیبهشت 1404

هنرمند پیشکسوت نقاش و خوشنویس درگذشت؛ جزئیات مراسم تشییع و یادبود

عنایت‌الله نظری نوری هنرمند پیشکسوت نقاش شب گذشته ۱۹ اردیبهشت بر اثر ایست قلبی درگذشت.

معرفی فیلمنامه‌های کوتاه منتخب جشنواره فیلم فضای باز 20 اردیبهشت 1404

معرفی فیلمنامه‌های کوتاه منتخب جشنواره فیلم فضای باز

عناوین فیلمنامه‌های کوتاه راه پیدا کرده به نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز و اعضای هیئت انتخاب این بخش اعلام و معرفی شدند.

برگزاری مراسم تولد کیانوش عیاری در نمایشگاه کتاب 20 اردیبهشت 1404

برگزاری مراسم تولد کیانوش عیاری در نمایشگاه کتاب

نشست تخصصی «عیار متن، عیار سینما» با نگاهی به سینمای کیانوش عیاری همزمان با زادروز این فیلمساز در نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود.

«طناب» در تماشاخانه طهران روی صحنه می‌رود 20 اردیبهشت 1404

«طناب» در تماشاخانه طهران روی صحنه می‌رود

نمایش «طناب» به کارگردانی سیدامیرعلی میرزاد از ۲۱ اردیبهشت در تماشاخانه طهران به صحنه می‌رود.

پیام وزیر فرهنگ به جایزه سرو ایرانی 20 اردیبهشت 1404

پیام وزیر فرهنگ به جایزه سرو ایرانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اهمیت جایزه «سرو ایرانی» نوشت و اساتید، هنرمندان و نهادهای آموزشی را به مشارکت در آن دعوت کرد.

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند 20 اردیبهشت 1404

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه گفت:کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند، متأسفانه برخی از استان‌های بزرگ هنوز از داشتن چنین کارخانه‌هایی محروم‌اند، در حالی که این مراکز نقشی کلیدی در اتصال صنعت به فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است 20 اردیبهشت 1404

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، رقمی که با استان تهران با تنها ۲۷۰ هزار هکتار اراضی برابر است و این مقایسه نشان‌دهنده تأثیر بهره‌گیری از روش‌های نوین، سیستم‌های هوشمند و دانش‌بنیان در افزایش بهره‌وری است.

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است 09 اردیبهشت 1404

گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است

گوگل پس از شکست در پرونده انحصار تبلیغات، از دوشنبه برای حفظ مرورگر کروم در دادگاه ضدانحصار جستجو مبارزه خواهد کرد.

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم 20 اردیبهشت 1404

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم

نجف یکی از شهر‌های مهم عراق است که هر‌ساله مسافران و زائران زیادی به آن سفر می‌کنند. ایرانی‌ها نیز در ایام مختلف سال به این‌شهر سفر می‌کنند. معمولا در ماه‌های محرم و صفر، تعداد مسافرانی که به عراق و نجف سفر می‌کنند، بسیار بیشتر از دیگر روز‌های سال است.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

کلید اولیه پنجاه‌ودومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی منتشر شد 20 اردیبهشت 1404

کلید اولیه پنجاه‌ودومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی منتشر شد

کلید اولیه پنجاه‌ودومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شد. داوطلبان تا ۲۲ اردیبهشت فرصت دارند اعتراض خود را به صورت اینترنتی اعلام کنند.

عیادت حجت الاسلام سید حسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی در قم 20 اردیبهشت 1404

عیادت حجت الاسلام سید حسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی در قم

قم- حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، با حضور در بیت آیت‌الله حسین نوری همدانی در قم، از این مرجع تقلید که به تازگی پس از بستری در بیمارستان مرخص شد عیادت کرد.

تعیین ظرفیت پذیرش ۶۶۲ نفری برای فلوشیپ پزشکی؛ امروز آخرین فرصت ثبت‌نام 20 اردیبهشت 1404

تعیین ظرفیت پذیرش ۶۶۲ نفری برای فلوشیپ پزشکی؛ امروز آخرین فرصت ثبت‌نام

ظرفیت پذیرش دوره های تکمیلی تخصصی پزشکی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۴ به میزان ۶۶۲ نفر تعیین شده است. داوطلبان تا امروز ۲۰ اردیبهشت ماه فرصت دارند در این آزمون ثبت نام کنند.

گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد 20 اردیبهشت 1404

گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

در آستانه سالگرد شهدای خدمت، آیین گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم در مصلی شهرستان دامغان برگزار شد.

وام خرید مسکن برای اعضای هیئت علمی تمدید شد 20 اردیبهشت 1404

وام خرید مسکن برای اعضای هیئت علمی تمدید شد

وام خرید مسکن تا سقف ۲۰ میلیارد ریال و ودیعه مسکن تا سقف ۵ میلیارد ریال در سال  ۱۴۰۴ برای اعضای هیئت علمی دانشگاه ها تمدید شد.