دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Monday, 12 May , 2025
پ
  • شناسه : 115803
  • 22 اردیبهشت 1404 - 19:39
  • 1 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی

وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی
وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی

به گزارش اکوایران، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی امروز -۲۲ اردیبهشت- در سومین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری یکی از موضوعات مهم در دستور کار این وزارتخانه را ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران عنوان کرد و گفت: بارگذاری در پایتخت به جهت معضلاتی که در این شهر وجود دارد امکانپذیر […]

به گزارش اکوایران، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی امروز -۲۲ اردیبهشت- در سومین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری یکی از موضوعات مهم در دستور کار این وزارتخانه را ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران عنوان کرد و گفت: بارگذاری در پایتخت به جهت معضلاتی که در این شهر وجود دارد امکانپذیر نیست و تهران، مدت هاست که تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد.

صادق مالواجد اعلام کرد: با تاکیدی که رئیس‌جمهوری در خصوص ساماندهی تهران دارند جلسه امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران حتماً با جدیت دنبال و نتایج آن اعلام خواهد شد.

او بر تشکیل جلسات ساماندهی پایتخت تاکید کرد.

وزیر راه یکی از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی را تامین سرانه‌های آموزشی مورد نیاز شهرها عنوان کرد و بر پیگیری این وزارتخانه در خصوص این موضوع مهم در جلسات کارشناسی و فنی تاکید کرد.

او ادامه‌ داد: یکی از موضوعاتی که با تاکید رئیس جمهوری در اولویت برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، تامین سرانه‌های آموزشی و آموزش عالی است که در اینباره تامین زمین و تغییر کاربری‌ها برای تامین سرانه‌های آموزشی دنبال خواهد شد.

خبر مرتبط

رئیس‌جمهوری: عدالت آموزشی با تغییر نگاه مدیریتی محقق می‌شود/ وعده انتخاباتی پزشکیان به کجا رسید؟

رئیس‌جمهوری: عدالت آموزشی با تغییر نگاه مدیریتی محقق می‌شود/ وعده انتخاباتی پزشکیان به کجا رسید؟

اکوایران: رئیس‌جمهوری، امروز چهارشنبه در جلسه شورای معاونین و مدیران ارشد وزارت آموزش و پرورش حضور یافت و از آخرین اقدامات صورت گرفته در اجرای طرح ملی توسعه عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش مطلع شد.

اراضی آموزشی تامین و تقویت می‌شود

رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر در بسیاری از شهرها با کمبود زمین آموزش مواجهیم، توضیح داد: در صورتی با کمبود زمین مواجهیم که سرانه‌های آموزشی در نقشه‌ها وجود دارد، اما اجرایی نشده و تغییر کاربری برای آنها انجام شده است که با اولویت اراضی با کاربری آموزشی، ساماندهی و تعیین‌تکلیف می‌شوند.

چالش دیرینه تمرکززدایی از پایتخت

پایتخت سال‌هاست که با چالش‌های متعددی مثل آلودگی هوا، ترافیک شدید و وجود مناطق فرسوده روبه‌رو است. معضلاتی که موجب شده موضوع تمرکزدایی از تهران را بارها در دولت‌های مختلف مطرح شود.

یکی از طرح‌هایی که در این خصوص در دولت چهاردهم مطرح شد، موضوع انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر بود که از زمان آغاز به کار این دولت به سر خط اخبار رسانه‌ها تبدیل شد؛ طرحی که البته با گذشت زمان کم‌رنگ شد و دیگر سخنی از آن به میان نمی‌آید.

نظر استاندار تهران درباره انتقال پایتخت

در این بین مقامات رسمی و متخصصان نیز نقطه نظرات متفاوتی را درباره این طرح بزرگ مطرح کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به اعلام موضع محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران در ۲۰ دی سال گذشته اشاره کرد که در سخنانی، «انتقال پایتخت را تکلیف قانونی» دانست.

بمعتمدیان با تاکید بر اینکه انتقال پایتخت به عنوان یک تکلیف قانونی محسوب می‌شود گفت: برای به نتیجه رسیدن این موضوع در حال بررسی و جمع‌بندی نهایی هستیم. برای توجه کردن به دستور رئیس‌جمهوری، در همین راستا کارگروهی به صورت فعالانه در حال برگزاری است و تاکنون جلساتی نیز با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور و دیگر وزرای مربوطه برگزار شده است.

به گزارش ایرنا، او ادامه داد: طرح انتقال پایتخت، ساماندهی و تمرکززدایی تحت عنوان قانون سال ۱۳۹۴ در مجلس شورای اسلامی در دولت چهاردهم مصوب شده است. البته برای این موضوع به دلیل اهمیت بالا باید جلسات و کارگروه‌های متعددی تشکیل شود تا بتوان در نهایت تصمیم درستی برای این موضوع گرفت.

خبر مرتبط

اعلام موضع استاندار تهران درباره انتقال پایتخت؛ تکلیف قانونی است/ موافقان و مخالفان طرح جنجالی به صف شدند

اعلام موضع استاندار تهران درباره انتقال پایتخت؛ تکلیف قانونی است/ موافقان و مخالفان طرح جنجالی به صف شدند

اکوایران: بحث انتقال پایتخت از تهران که این روزها حسابی داغ شده است، واکنش استاندار تهران را نیز در پی داشت که با تاکید بر اینکه انتقال پایتخت به عنوان یک تکلیف قانونی محسوب می‌شود، گفت:‌ این طرح در حال بررسی است.

مکران، گزینه جدی دولتی‌ها برای پایتخت جدید

اما موضوع انتقال پایتخت از چه تاریخی توسط دولت چهاردهم مطرح شد؟ تاریخ طرح این موضوع به اواخر آبان ماه امسال باز می گردد که مسعود پزشکیان با اشاره به آغاز مطالعات طرح انتقال پایتخت، گفت: محمدرضا عارف مأموریت بررسی این طرح را بر عهده دارند. بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند کشور را در آینده با بحران‌های زیست‌محیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه کند.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری نیز در همایش مسئولان روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی که ۱۱ دی ماه برگزار شد، با اشاره به مشکلات فعلی تهران اظهار کرد: دو نظر متفاوت درباره پایتخت وجود دارد؛ یک نظر می‌گوید پایتخت در همین تهران بماند و نگاهی دیگر نیز تاکید می‌کند تهران کشش سرویس‌دهی به جمعیت بالای ۱۰ میلیون نفر را ندارد؛ انتقال پایتخت جز با رضایت و نظر مردم اماکن پذیر نیست.

خبر مرتبط

سواحل مکران برای انتقال پایتخت مدنظر است

سواحل مکران برای انتقال پایتخت مدنظر است

اکوایران: سخنگوی دولت درباره انتقال پایتخت گفت:‌ منطقه مکران برای انتقال پایتخت مدنظر قرار دارد.

موضع مخالفان انتقال پایتخت چه بود؟

با این همه، طرح انتقال پایتخت که محصول امروز و دیروز نیست و پیش‌تر در دولت‌های قبل هم مطرح شده بود، مخالفان کمی نداشت؛ علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران که در پاسخ به اظهارات اخیر درباره انتقال پایتخت و انتخاب یکی از شهرهای ساحلی به اکوایران گفت: من به‌عنوان کسی که در مدیریت شهری فعالیت می‌کنم و نظرات کارشناسان متعددی را بررسی کرده‌ام، مخالف انتقال پایتخت هستم؛ حالا چه شهر ساحلی چه صحرایی، رئیس‌جمهور تأکید دارند که تصمیم‌گیری‌ها باید مبتنی بر نظر کارشناسان باشد. در این موضوع نیز نظرات مختلفی وجود دارد و نیاز به بررسی دقیق‌تر و تضارب آرا داریم.

این عضو شورای شهر تاکید کرد: مسئله انتقال پایتخت، فراتر از کاهش بار اداری از تهران است و مستلزم هزینه‌های سنگین و زمان طولانی است. در شرایط اقتصادی فعلی کشور و با وجود مشکلات منطقه‌ای و جهانی، به نظر من تمرکز روی این موضوع به‌صلاح نیست. اولویت‌های مهم‌تری مانند مسائل اقتصادی، نیازهای مردم، و چالش‌های زیست‌محیطی داریم که باید روی آن‌ها متمرکز شویم.

خبر مرتبط

مخالف انتقال پایتخت هستیم چه شهر ساحلی چه صحرایی

مخالف انتقال پایتخت هستیم چه شهر ساحلی چه صحرایی

اکوایران:سخنگوی شورای شهر تهران گفت:مخالف انتقال پایتخت هستم حالا چه شهر ساحلی چه صحرایی.

مشکلات تهران را از یکدیگر تفکیک نمی‌کنیم

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران که یکی از مخالفان انتقال پایتخت از تهران بود، در این رابطه به اکوایران گفت:‌ من اساساً با ایده انتقال پایتخت مخالفم. تهران طی حدود ۲۰۰ سال گذشته به‌عنوان پایتخت ایران نشان داده که نقطه مناسبی برای این نقش بوده است. اما مسئله اصلی این است که ما مشکلات تهران را از یکدیگر تفکیک نمی‌کنیم و همین باعث شده تا مدیریت این شهر با چالش‌های جدی روبه‌رو شود.

هشدار مهم عضو شورای شهر تهران؛شهرداری می خواهد چک سفید امضا بگیرد 22 اردیبهشت 1404

هشدار مهم عضو شورای شهر تهران؛شهرداری می خواهد چک سفید امضا بگیرد

به گزارش اکوایران،در جریان سیصد و بیست و چهارمین جلسه شورا، لایحه «چگونگی سرمایه گذاری برای تولید در کلیه حوزه‌های شهری» مورد بررسی اعضاء قرار گرفت. محمد آخوندی، در توضیح لایحه فوق گفت: آنچه در لایحه ارائه شده کلی است و نیاز به بررسی بلندمدت دارد اما پس از بررسی‌ها و مشورت‌های انجام شده، رأی […]

روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا  ماجرای بی پایان صندلی‌ها 22 اردیبهشت 1404

روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا ماجرای بی پایان صندلی‌ها

به گزارش اکوایران،مهدی چمران در حاشیه جلسه امروز شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در مورد علت حریق یک هتل در تهران با بیان اینکه باید بررسی دقیقی صورت بگیرد که بدانیم آتش‌سوزی به چه علتی رخ داده است گفت:  اما به هر شکل رعایت ایمنی در چنین اماکنی که مراجعه به آنها […]

وام ودیعه مسکن؛ مجردها مشمول تسهیلات با شرایط خاص 21 اردیبهشت 1404

وام ودیعه مسکن؛ مجردها مشمول تسهیلات با شرایط خاص

به گزارش اکوایران، طبق مصوبات جدید قانون جهش تولید مسکن، وام ودیعه مسکن در تهران و دیگر شهرها به ترتیب با سقف‌های ۲۷۵ میلیون تومان در تهران، ۲۱۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها و ۱۴۰ میلیون تومان در سایر شهرها به مستأجران پرداخت می‌شود. این وام با هدف تسهیل شرایط اجاره‌بها به‌ویژه در کلان‌شهرها و […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند 22 اردیبهشت 1404

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند

مجموعه تئاتر شهر میزبان ۵ اجرای جدید نمایشی می‌شود.

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری 22 اردیبهشت 1404

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری

بازیگران «آقای زالو» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهران احمدی معرفی شدند.

«افسانه سپهر» برنده جایزه طلایی رِمی از آمریکا شد 22 اردیبهشت 1404

«افسانه سپهر» برنده جایزه طلایی رِمی از آمریکا شد

پنجاه و هشتمین جشنواره فیلم «ورلد فست هیوستون» آمریکا، جایزه رِمی خود را به انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر» اهدا کرد.

داوران سومین جشنواره ملی تئاتر محلات معرفی شدند 22 اردیبهشت 1404

داوران سومین جشنواره ملی تئاتر محلات معرفی شدند

محلات- هیئت داوران ۲ بخش خیابانی و صحنه‌ای سومین جشنواره ملی تئاتر محلات معرفی شدند.

زنگ آغاز نمایشگاه تخصصی موسیقی کودک و نوجوان نواخته می‌شود 22 اردیبهشت 1404

زنگ آغاز نمایشگاه تخصصی موسیقی کودک و نوجوان نواخته می‌شود

نخستین نمایشگاه تخصصی موسیقی کودک و نوجوان، ظهر سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز به کار می‌کنند.

22 اردیبهشت 1404

ببینید | شست‌وشوی ساختمان با پهپاد ایرانی

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند نسل جدید پهپادهای شست وشوی ساختمان را طراحی و تولید کنند. /خبرفوری

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند 20 اردیبهشت 1404

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه گفت:کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند، متأسفانه برخی از استان‌های بزرگ هنوز از داشتن چنین کارخانه‌هایی محروم‌اند، در حالی که این مراکز نقشی کلیدی در اتصال صنعت به فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است 20 اردیبهشت 1404

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، رقمی که با استان تهران با تنها ۲۷۰ هزار هکتار اراضی برابر است و این مقایسه نشان‌دهنده تأثیر بهره‌گیری از روش‌های نوین، سیستم‌های هوشمند و دانش‌بنیان در افزایش بهره‌وری است.

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم 20 اردیبهشت 1404

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم

نجف یکی از شهر‌های مهم عراق است که هر‌ساله مسافران و زائران زیادی به آن سفر می‌کنند. ایرانی‌ها نیز در ایام مختلف سال به این‌شهر سفر می‌کنند. معمولا در ماه‌های محرم و صفر، تعداد مسافرانی که به عراق و نجف سفر می‌کنند، بسیار بیشتر از دیگر روز‌های سال است.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

بازدید دانشجویان دکتری و اساتید دانشگاه تهران از دانشگاه موصل 22 اردیبهشت 1404

بازدید دانشجویان دکتری و اساتید دانشگاه تهران از دانشگاه موصل

جمعی از استادان و دانشجویان دکتری مطالعات منطقه‌ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، از دانشگاه موصل بازدید کردند.

ساماندهی مؤسسات آموزش عالی یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم بود 22 اردیبهشت 1404

ساماندهی مؤسسات آموزش عالی یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم بود

معاون سابق آموزشی وزارت علوم اجرای جدی آمایش آموزش عالی با تمرکز بر ساماندهی مؤسسات آموزش عالی (به‌ویژه دانشگاه پیام‌نور و علمی‌کاربردی) به‌عنوان اقدامات شاخص دولت سیزدهم نام برد.

پیام تسلیت معاون دانشجویی وزارت بهداشت برای درگذشت دانشجوی پرستاری 22 اردیبهشت 1404

پیام تسلیت معاون دانشجویی وزارت بهداشت برای درگذشت دانشجوی پرستاری

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به دنبال درگذشت دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پیام تسلیت صادر کرد.

دانشگاه امیرکبیر میزبان اولین المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی 22 اردیبهشت 1404

دانشگاه امیرکبیر میزبان اولین المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی

اولین المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی در بخش دختران شهریورماه سال جاری به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود.

مقام معظم رهبری نقشه راه چند قرن حوزه علمیه را ترسیم کردند 22 اردیبهشت 1404

مقام معظم رهبری نقشه راه چند قرن حوزه علمیه را ترسیم کردند

نماینده ولی فقیه در استان لرستان گفت: مقام معظم رهبری در منشور ۲۰ صفحه‌ای به حوزه‌های علمیه نقشه راه چند قرن آینده حوزه‌های علمیه را ترسیم کردند.