چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ | Wednesday, 2 July , 2025
پ
  • شناسه : 104239
  • 20 فروردین 1404 - 13:40
  • 20 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

وضعیت بحرانی تصادفات رانندگی در ایران

وضعیت بحرانی تصادفات رانندگی در ایران
وضعیت بحرانی تصادفات رانندگی در ایران

سرهنگ وحیدرضا بای، رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا به بررسی شاخص‌های موثر در ترافیک و تصادفات پرداخت و به آمارهای قابل توجهی اشاره کرد.رئیس مرکز داده‌های پلیس راهور فراجا  به مقایسه وضعیت تصادفات در سال‌های گذشته و امروز پرداخت و گفت: در سالهای ابتدایی دهه ۸۰ ، تصادفات کشور بسیار زیاد بود و […]

سرهنگ وحیدرضا بای، رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا به بررسی شاخص‌های موثر در ترافیک و تصادفات پرداخت و به آمارهای قابل توجهی اشاره کرد.رئیس مرکز داده‌های پلیس راهور فراجا  به مقایسه وضعیت تصادفات در سال‌های گذشته و امروز پرداخت و گفت: در سالهای ابتدایی دهه ۸۰ ، تصادفات کشور بسیار زیاد بود و تعداد جانباختگان سالانه به بیش از ۲۷ هزار نفر رسید. اما اکنون با رشد ۵۶۹ درصدی در تعداد وسایل نقلیه و ۱۴۱ درصدی در تعداد دارندگان گواهینامه، وضعیت استفاده از وسایل نقلیه در کشور در مقایسه با سال ۱۳۸۰، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا در خصوص میزان ترددها نیز گفت: بر مبنای مصرف سوخت، هر ساله بیش از ۶۰۰ میلیارد کیلومتر پیمایش توسط وسایل نقلیه در کشور انجام می‌شود. به طور متوسط، هر وسیله نقلیه در کشور حدود ۱۳ هزار کیلومتر در سال پیمایش دارد که این آمار نشان‌دهنده حجم بالای تردد وسایل نقلیه در کشور ماست.

در ادامه، سرهنگ بای به وضعیت تصادفات و خسارات ناشی از آن‌ها اشاره کرد و افزود: سالانه بیش از دو میلیون و چهارصد هزار فقره تصادف در کشور رخ می‌دهد. از این تعداد، ۸۲ درصد تصادفات خسارتی، ۱۷ درصد تصادفات جرحی و یک درصد تصادفات فوتی هستند. به عبارتی، روزانه بیش از ۶۵۰۰ فقره تصادف در کشور رخ می‌دهد که منجر به جانباختن روزانه ۵۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۱۳۰ نفر می‌شود.

وی در ادامه گفت: این آمارها نشان‌دهنده چالش‌های بزرگ پیش روی ما در زمینه ترافیک و ایمنی جاده‌ها است و نیاز به اقدامات هماهنگ و برنامه‌ریزی ویژه از سوی تمامی دستگاه‌های مسئول دارد تا بتوانیم به بهبود وضعیت ترافیک و کاهش تصادفات کمک کنیم.

سرهنگ بای، رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا، در نشست اخیر خود با رسانه‌ها ضمن بررسی وضعیت تصادفات رانندگی در کشور، آمارهای نگران‌کننده‌ای را در خصوص تلفات و خسارات ناشی از تصادفات ارائه داد.

این مقام مسئول با اشاره به بررسی ۲۰ ساله تصادفات رانندگی در کشور، بیان کرد: متاسفانه به‌طور متوسط هر ساله ۲۰ هزار نفر از هموطنانمان را به‌خاطر تصادفات از دست می‌دهیم. همچنین در این مدت هر ساله بیش از ۳۰۰ هزار نفر مجروح شده‌اند که بخش زیادی از آن‌ها به‌ویژه دچار ضایعات نخاعی و معلولیت‌های شدید می‌شوند که تا پایان عمر با ناتوانی‌های جدی روبه‌رو خواهند بود.

سرهنگ بای همچنین با اشاره به خسارات معنوی و اجتماعی ناشی از تصادفات، تأکید کرد که این خسارات قابل جبران نیستند؛ خانواده‌ها عزیزان خود را از دست می‌دهند و این آسیب‌های روانی تا ابد باقی خواهد ماند.

رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا همچنین از آمار جهانی در خصوص تصادفات رانندگی خبر داد و گفت: تصادفات رانندگی بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، هشتمین عامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شود. اما براساس اعلام وزارت بهداشت ،متاسفانه در کشور ما،  تصادفات رانندگی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ سومین عامل مرگ‌ومیر بوده است. بیش از ۶۲ درصد از کسانی که در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، افراد در سن مولد و کار کشور هستند که از این حیث برای جامعه بسیار خسارت بار است.

سرهنگ بای با اشاره به برخی تصادفات دردناک در سال‌های اخیر همچون حادثه کرمان، که منجر به فوت دانش‌آموزان نخبه و آینده‌ساز کشور شد، افزود: خسارت‌های مالی ناشی از تصادفات در سال‌های اخیر نیز قابل توجه است. طبق محاسبات انجام‌شده، تصادفات رانندگی سالیانه معادل بیش از ۱۷ درصد از بودجه سالیانه کشور را به خسارت وارد می‌کند. بانک جهانی نیز اعلام کرده است که خسارت‌های تصادفات در ایران معادل ۶ تا ۷ درصد تولید ناخالص ملی است.

وی در ادامه به آمار جانباختگان تصادفات در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، ایران در بین ۱۶۰ کشور مورد ارزیابی قرار گرفته، که با ۲۱/۵ نفر کشته تصادف به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ، در رتبه ۱۱۲ قرار داشته است، که رتبه‌ای نگران‌کننده است.

رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا درخصوص نوع تصادفات نیز بیان کرد که ۸۰ درصد تصادفات در داخل شهرها رخ می‌دهد و ۲۵ درصد جانباختگان مربوط به تصادفات شهری هستند. همچنین بیش از ۷۵ درصد جانباختگان در تصادفات برون‌شهری جان خود را از دست می‌دهند.

وی یکی از دلایل این موضوع را به تفاوت تجربه رانندگی شهرنشین‌ها و رانندگان جاده‌ای دانست و تصریح کرد: رانندگان در طول سال بیشتر در شهر رانندگی می‌کنند و در ایام خاص مانند نوروز یا تابستان که به جاده می‌روند، به دلیل عدم آشنایی با شرایط جاده‌ای، آسیب‌های بیشتری می‌بینند و در مجموع شدت تصادفات در جاده ها بالاتر است.

سرهنگ بای تأکید کرد: خسارت‌های سالیانه ناشی از فقط تصادفات فوتی در هشت سال اخیر،  سالیانه حدود ۹۲ هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین آمارهای سالیانه بیمه‌ مرکزی نیز نشان می‌دهد که پرداخت خسارت‌های بیمه در تصادفات، بیشتر از درآمدهای آن‌ها از حق بیمه‌ها است که خود گواهی بر شدت و وسعت خسارت‌های مادی تصادفات است.

 سرهنگ بای در سخنانی با تأکید بر اهمیت توجه به تصادفات و تلفات ناشی از آن، اظهار داشت: خسارت مادی ناشی از تصادفات قطعاً قابل توجه است، اما بخش معنوی آن که غیرقابل جبران و تأثیرگذارتر است، باید در اولویت توجه قرار گیرد. اگر آمار تصادفات به‌طور منظم و در تمامی ایام سال اعلام شود، می‌توانیم توجه بیشتری را به این موضوع جلب کرده و در کاهش آن مؤثر واقع شویم.

رئیس مرکز داده‌های پلیس راهور فراجا افزود: در ایام کرونا، هنگامی که آمار فوتی‌ها اعلام می‌شد، همه به دقت به آن توجه می‌کردند. متأسفانه در زمینه تصادفات، این آمار تنها در بزنگاه‌های خاص عنوان می‌شود و در طول سال مروری بر آن نداریم. این موضوع باید در اولویت توجه تمام مقامات و دستگاه‌ها قرار گیرد.

سرهنگ بای سپس به آمار تصادفات پرداخت و گفت: براساس تحقیقات علمی انجام‌شده، ۵۲ درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است، بیش از ۲۰ درصد به دلیل وضعیت نامناسب راه‌ها، ۱۲ درصد به علت نقص فنی وسیله نقلیه و مابقی به دلایل مشترک بین این عوامل است. همچنین، در تجزیه و تحلیل‌های انجام‌شده با همکاری سازمان پزشکی قانونی ، مشخص شد که ۵۲ درصد از جان‌باختگان تصادفات، در همان لحظات اولیه حادثه (در صحنه تصادف) جان خود را از دست می‌دهند.

این مقام مسئول انتظامی ادامه داد: اگر راه‌ها ایمن و وسیله نقلیه از استانداردهای ایمنی برخوردار باشند، می‌توانیم از شدت و میزان خسارات تصادفات بکاهیم. طبق بررسی‌ها، شدت تصادفات در کشور ما به‌مراتب بیشتر از کشورهای دیگر است. در حالی که در اتحادیه اروپا به ازای هر فقره تصادف، به‌طور میانگین ۱/۰۲ نفر فوت یا مجروح می‌شوند، این عدد در کشور ما ۱.۲۵ نفر فوتی و مجروح به ازای هر فقره تصادف است که تفاوت قابل توجهی دارد.

رئیس مرکز تحلیل داده های پلیس راهور فراجا،کارشناسان با بررسی علل تصادفات جاده‌ای، این عوامل را به دو بخش اصلی تقسیم کرده‌اند: علل وقوع تصادف و علل تشدید خسارات ناشی از تصادف. هر یک از این بخش‌ها نقش مهمی در کاهش تعداد تصادفات و تلفات جاده‌ای دارند.

از سوی دیگر، داده‌های آماری نشان می‌دهد که حدود ۵۲ درصد از جان‌باختگان تصادفات جاده‌ای، در همان صحنه حادثه جان خود را از دست می‌دهند. کارشناسان این موضوع را ناشی از ایمنی ناکافی جاده‌ها، کیفیت پایین طراحی خودروها و شرایط محیطی نامناسب می‌دانند. این عوامل باعث می‌شوند که شدت ضربه اولیه تصادف به قدری بالا باشد که جان سرنشینان را در لحظه حادثه بگیرد.

کارشناسان بر این باورند که ایمن‌سازی جاده‌ها و ارتقای استانداردهای ایمنی خودروها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کاهش شدت خسارات داشته باشد. همچنین، مدیریت بهتر ترافیک و افزایش آگاهی عمومی درباره رعایت اصول ایمنی در رانندگی از دیگر اقداماتی است که می‌تواند نقش موثری در کاهش تصادفات جاده‌ای ایفا کند.

این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که توجه به هر دو بخش علل وقوع و تشدید خسارات تصادفات می‌تواند به کاهش تعداد حوادث و قربانیان جاده‌ای منجر شود.

رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا با تأکید بر لزوم توجه به ایمنی وسایل نقلیه و راه‌ها، تصریح کرد: براساس آمار، ۵۲ درصد از جان‌باختگان تصادفات در صحنه فوت می‌کنند، ۶ درصد در طول مسیر و ۴۲ درصد در مراکز درمانی فوت می‌کنند. بنابراین، اگر راه‌ها و وسیله نقلیه ایمن باشند، می‌توانیم جان سرنشینان و آسیب‌دیدگان را نجات دهیم.

سرهنگ بای در ادامه به اقدامات انجام‌شده در سطح کشور و برنامه‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، سند برنامه عملیاتی ایمنی راه‌های کشور با همکاری هشت دستگاه مؤثر تدوین شده است. این هشت دستگاه از ۳۳ دستگاه کشور در حوزه تصادفات، نقش مستقیم دارند و برنامه‌های ویژه‌ای برای کاهش تصادفات در دستور کار قرار گرفته است.

وی در خصوص نیاز به اصلاح قوانین و مقررات، افزود: در اسناد بالادستی مانند برنامه هفتم توسعه، هدف کاهش ۱۰ درصدی تصادفات پیش‌بینی شده است. همچنین، قانون رسیدگی به جرایم رانندگی را نیز داریم. لیکن قوانین و مقررات باید به‌گونه‌ای اصلاح شود که مجازات‌ها و محکومیت ها بازدارنده‌تر شوند، تا افراد متخلف از ارتکاب کوچکترین تخلفات نیز خودداری کنند.

 

کاهش کیفیت هوا با ورود گرد و خاک به نوار غربی کشور 11 تیر 1404

کاهش کیفیت هوا با ورود گرد و خاک به نوار غربی کشور

به گزارش اکوایران، صادق ضیائیان افزود: طی روزهای جمعه و شنبه در شمال غرب، سواحل دریای خزر و ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و شرقی، ابرناکی، رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید پیش بینی می‌شود. وی اظهار داشت: طی پنج روز آینده در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب در جنوب سیستان […]

افتتاح نخستین پایانه سبز در منطقه ۹ تهران 11 تیر 1404

افتتاح نخستین پایانه سبز در منطقه ۹ تهران

به گزارش اکوایران، سید محمد رحیم مرتضوی افزود: به منظور ترغیب شهروندان به استفاده هر چه بیشتر از سیستم‌های حمل و نقل عمومی و ایجاد تسهیلات رفاهی برای رانندگان و مسافران در توقفگاه‌های حمل و نقل همگانی، پایانه اتوبوسرانی بوتان بر اساس مجوزهای اخذ شده از کمیته‌های تخصصی معاونت حمل و نقل و ترافیک جهت […]

تناقض در طبیعت: درختانی که هوا را آلوده می‌کنند 11 تیر 1404

تناقض در طبیعت: درختانی که هوا را آلوده می‌کنند

به گزارش اکوایران، سال‌هاست که ما گیاهان را به خاطر توانایی‌شان در پاکسازی هوا و کمک به مبارزه با آلودگی هوا تحسین می‌کنیم. با این حال، آنها ممکن است به شیوه‌ای غیرمنتظره در آلودگی هوا نیز نقش داشته باشند و در حالی که ممکن است برخی از آنها فقط سعی در دفع آفات داشته باشند […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

دور دوم اجرای «مغازه خودکشی» آغاز می‌شود 11 تیر 1404

دور دوم اجرای «مغازه خودکشی» آغاز می‌شود

دور دوم اجرای نمایش «مغازه خودکشی» به کارگردانی حسین نصیری از هفدهم تیر در عمارت هما روی صحنه می‌رود.

پیام تسلیت مدیرکل دفترموسیقی به مناسبت درگذشت بامداد بیات 11 تیر 1404

پیام تسلیت مدیرکل دفترموسیقی به مناسبت درگذشت بامداد بیات

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار متنی درگذشت بامداد بیات آهنگساز جوان را تسلیت گفت.

مداحی حماسی مصطفی راغب برای ایران 11 تیر 1404

مداحی حماسی مصطفی راغب برای ایران

یزد- مصطفی راغب خواننده مشهور کشورمان که دهه اول محرم هر سال در هیئت آزادشهر یزد نوحه‌خوانی می‌کند، امسال شعر حماسی “در راه تو کِی ارزشی دارد جان ما” را در این هیئت می‌خواند.

رضا مردانی مدیرکل هنرهای نمایشی شد 11 تیر 1404

رضا مردانی مدیرکل هنرهای نمایشی شد

رضا مردانی به‌عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.

امیرحسین مدرس مقتل‌خوانی می‌کند؛ عاشورایی‌شدن رادیو 11 تیر 1404

امیرحسین مدرس مقتل‌خوانی می‌کند؛ عاشورایی‌شدن رادیو

همزمان با فرارسیدن ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی، رادیو با تولید و پخش ویژه‌برنامه‌های مختلف با مخاطبان همراه می‌شود.

۳ برابر شدن اخراج‌ها در سال ۲۰۲۵؛ هوش مصنوعی مقصر اصلی است 09 تیر 1404

۳ برابر شدن اخراج‌ها در سال ۲۰۲۵؛ هوش مصنوعی مقصر اصلی است

در حالی که مدیران عامل شرکت‌های بزرگ فناوری می‌گویند هوش مصنوعی تنها ابزار برای کمک به کارکنان است، اما پیام‌های داخلی و یادداشت‌های ارسالی به سرمایه‌گذاران آن‌ها، حاکی از آن است که شغل بسیاری از کارکنان در معرض تهدید جدی است و شاید همین حالا هم بسیاری از افراد شغل خود را از دست داده باشند.

مشاور وزیر ارتباطات خبر داد: کاهش ۸۰ درصدی درآمد برخی کسب‌وکارهای اینترنتی 06 تیر 1404

مشاور وزیر ارتباطات خبر داد: کاهش ۸۰ درصدی درآمد برخی کسب‌وکارهای اینترنتی

ارزیابی اولیه مشاور وزیر ارتباطات از کاهش ۸۰ درصدی درآمد برخی‌ کسب‌وکارهای اینترنتی خبر می‌دهد.

اعلام آمادگی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای همکاری با دولت در مدیریت بحران 26 خرداد 1404

اعلام آمادگی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای همکاری با دولت در مدیریت بحران

رضا الفت‌نسب رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در نامه‌ای به رئیس جمهور نسبت به همکاری با دولت برای رفع مشکلات احتمالی در شرایط فعلی کشور اعلام آمادگی کرده و ظرفیت زیست‌بوم کسب‌وکارهای مجازی و مبتنی بر فناوری را برای کاهش مشکلات را مناسب ارزیابی کرد.

شغل رؤیایی استارباکس: سفر به دور دنیا با حقوق ۱۳۶ هزار دلاری برای تولید محتوا! 22 خرداد 1404

شغل رؤیایی استارباکس: سفر به دور دنیا با حقوق ۱۳۶ هزار دلاری برای تولید محتوا!

شرکت استارباکس با انتشار یک آگهی استخدام منحصربه‌فرد، به دنبال دو «تولیدکننده محتوای جهانی قهوه» می‌گردد تا برای یک سال کامل به دور دنیا سفر کرده و از فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف محتوا تولید کنند.

مدیرعامل کلارنا: هوش مصنوعی می‌تواند اقتصاد را به رکود بکشاند! 21 خرداد 1404

مدیرعامل کلارنا: هوش مصنوعی می‌تواند اقتصاد را به رکود بکشاند!

سباستین سیمیاتکوفسکی، مدیرعامل شرکت پرداخت دیجیتال کلارنا، هشدار داد که هوش مصنوعی ممکن است در کوتاه‌مدت باعث رکود اقتصادی و حذف گسترده مشاغل اداری شود.

شفاف‌سازی عملکرد هتل‌ها در مورد کنسلی بدون جریمه در شرایط جنگی+ فیلم 10 تیر 1404

شفاف‌سازی عملکرد هتل‌ها در مورد کنسلی بدون جریمه در شرایط جنگی+ فیلم

به گفته رئیس جامعه هتلداران ایران، تشکل‌های همه استان‌ها، مناطق آزاد و تشکل جامعه هتل‌داران کشور در خدمت مردم هستند که بتوانند به‌موقع به شکایات رسیدگی کنند و نتیجه را به مردم اعلام کنند.

مکه از ایرانی‌ها خالی شد 05 تیر 1404

مکه از ایرانی‌ها خالی شد

مدیر اجرایی عملیات حج تمتع از پایان حضور حجاج ایرانی در شهر مکه خبر داد و گفت: حدود ۱۰ هزار زائر ایرانی هم اینک در مدینه هستند که طبق برنامه روزانه ۲ هزار نفر به کشور بازخواهند گشت و تا ۱۰تیر عملیات حج تمتع پایان می‌یابد.

پروازهای لحظه آخری؛ رزرو بلیط و تجربه‌ای هیجان‌انگیز 04 تیر 1404

پروازهای لحظه آخری؛ رزرو بلیط و تجربه‌ای هیجان‌انگیز

سفر با هواپیما جزء محبوب‌ترین وسیله‌های حمل‌ونقل برای سفر است. امروزه با شرایط اقتصادی و تورم بالا افرادی که دائم در حال سفر با هواپیما هستند همواره به جست‌وجوی راهی برای کاهش هزینه‌های سفر خود می‌پردازند.

تجهیزات طبیعت‌گردی، کوهنوردی و کمپینگ 03 تیر 1404

تجهیزات طبیعت‌گردی، کوهنوردی و کمپینگ

در دل طبیعت، جایی که مسیرها ناشناخته‌اند و هر قدم می‌تواند چالشی تازه پیش‌رویتان بگذارد، چیزی که بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد، تجهیزات مناسب است.

برای فرار از جنگ؛ مردم با قایق به کیش هجوم آوردند! 27 خرداد 1404

برای فرار از جنگ؛ مردم با قایق به کیش هجوم آوردند!

با آغاز حملات رژیم صهیونیستی از ۲۳ خرداد ماه در این جزیره مانده بودند که در مذاکرات صورت گرفته با هتل های کیش موضوع اقامت رایگان آن‌ها حل و خارج کردن مسافران از کیش آغاز شد.

توجه به روح و روان دانشجویان در اولویت قرار گیرد 11 تیر 1404

توجه به روح و روان دانشجویان در اولویت قرار گیرد

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دراین ایام طرح احوال پرسی با دانشجویان و توجه به روح و روان دانشجویان در اولویت قرار گیرد .

تشریح اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در دوران جنگ 11 تیر 1404

تشریح اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در دوران جنگ

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان این‌که فعالیت‌های فرهنگی یکی از ارکان اصلی مدیریت شرایط بحرانی است، اقدامات انجام‌شده در دوران جنگ را تشریح کرد.

نتایج استعدادهای درخشان ارشد ۱۴۰۴ تربیت مدرس اعلام شد 11 تیر 1404

نتایج استعدادهای درخشان ارشد ۱۴۰۴ تربیت مدرس اعلام شد

اسامی پذیرفته‌شدگان دوره کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۴ از طریق سهمیه استعدادهای درخشان در دانشگاه تربیت مدرس منتشر شد.

11 تیر 1404

خسرو پناه: سیره شهید طهرانچی تا ظهور حضرت مهدی (عج) ادامه دارد

خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم گرامیداشت شهید طهرانچی گفت: سیره شهید طهرانچی تا ظهور حضرت مهدی (عج) ادامه خواهد داشت.

زمان جدید برگزاری مصاحبه دکتری دانشگاه تربیت مدرس 11 تیر 1404

زمان جدید برگزاری مصاحبه دکتری دانشگاه تربیت مدرس

زمان جدید برگزاری جلسه مصاحبه دکتری استعدادهای درخشان و آزمون نیمه متمرکز در سایت دانشکده مربوط منتشر شد.