مدیر رادیو صبا با اشاره به نقش مجریان شبکه در این ایام برای تحکیم وحدت بیان کرد که مجری رادیو صبا پلی بین سوگ مذهبی و امید اجتماعی است.
حمیدرضا افتخاری مدیر رادیو صبا درباره کنداکتور این شبکه در ایام ماه محرم و تغییراتی که در رویکرد برنامه ها داشته است به خبرنگار مهر گفت: با توجه به شرایط خاص این روزها و لزوم تمرکز به مفهوم وطن پرستی، رادیو صبا ضمن حفظ حرمت ایام سوگواری به یک روایت چندلایه از محرم می پردازد.
وی اضافه کرد: برنامهها بر پایه سه محور طراحی میشوند که شامل انتقال پیام عاشورا، که همانا تسلیم نشدن برابر زیاده خواهی و بی عدالتی و حفظ دین است، بازآفرینی عاطفیمذهبی در قالبهای هنری و ارتقای سواد فرهنگی مخاطب در مواجهه با مفاهیم دینی است.
افتخاری درباره قالب این برنامه ها نیز عنوان کرد: از منظر فنی، امسال، نسبت برابری از برنامههای گفتگومحور، مستند و نمایشی در جدول پخش طراحی شده است و ما از ظرفیت روایتگری هنری، فراخوان نگارش انشای دانشآموزان با محوریت محرم، مستندهای جذاب درباره آثار هنری مرتبط با عاشورا و حتی مستند نمایشی «به روایت فرات» که بازگو کننده روزشمار واقعه در دهه اول است، استفاده کرده و تلاش کردهایم حس معنوی و اجتماعی قیام عاشورا و ایام محرم را بدون کلیشهسازی منتقل کنیم.
مدیر رادیو صبا درباره بازتاب و انعکاس مفهوم وطن در شبکه بیان کرد: وطن دوستی برای ما نه صرفاً یک مضمون شعاری، بلکه یک لایه عمیق هویتی است که در تمام ساختار محتوایی ما امتداد دارد. در ایام محرم، ما این پیوند را از طریق الگوهای مقاومت و شهادت در تاریخ معاصر بازتعریف میکنیم. عاشورا نمادی کامل از پای حق ایستادن است و در تعریف امروزی دفاع از وطن هم یک حق مشروع است که باید پای آن ایستاد. ترکیب وطن و دین، ستون فقرات روایت ما در این ایام در رادیو صبا است.
افتخاری درباره اینکه نقش مجریان شبکه در ایجاد وحدت اجتماعی در این دوره پساجنگ چیست؟ تاکید کرد: در شبکهای مانند صبا، مجری صرفا وظیفه اجرا ندارد بلکه بهنوعی بازیگر اصلی گفتگوی اجتماعی است. در ایام محرم، مجریان پیام عاشورا را نه از منظر موعظهگرانه بلکه در قالب همدلی و گفتگو بازنمایی کردند. اصل اجرا در این شبکه بر تعامل است و این مدل تعاملی و حرف دلی زدن در این ایام با قوت بیشتری و بر بستر همدلی و وحدت ادامه پیدا کرد.
وی ادامه داد: مجریان در رادیو صبا با استفاده از تکنیکهایی چون داستانگویی، تجربهمحوری و دعوت به مشارکت احساسی، وحدت اجتماعی را تقویت میکنند. بهویژه در برنامههای زنده صبحگاهی یا شبانگاهی، مجری نقش پلی بین سوگ مذهبی و امید اجتماعی را ایفا میکند.
مدیر رادیو صبا در پایان درباره بهره گیری از فضای طنز در برنامه ها در ایام محرم بیان کرد: طنز در فضای رسانهای صبا، همواره رویکردی معرفتی و اخلاقمدار دارد. ما در محرم، با وجود حساسیتهای جدی، طنز را حذف نمیکنیم بلکه آن را به عنوان ابزار تحلیل اجتماعی و روشنگری فرهنگی، بازطراحی میکنیم. طنزهای ما در این ایام به مفاهیمی چون ریاکاری، فاصله گفتار و رفتار انسانی، تقبیح ساده لوحی و نقد رفتار فریبکارانه میپردازند. چنین طنزی از جنس آگاهانه است، نه سرگرمی.