پرداخت ۵هزار همت یارانه سوخت در هر سال| کشور را گران اداره می کنیم
پرداخت ۵هزار همت یارانه سوخت در هر سال| کشور را گران اداره می کنیم

رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از نحوه مدیریت منابع کشور گفت: سالانه ۵ هزار هزار میلیارد تومان یارانه سوخت می‌دهیم پس ناچاریم به سمت بخش حمل و نقل ریلی حرکت کنیم.

بازار؛ گروه راه و مسکن: محمدرضا رضایی کوچی در آیین امضای تفاهمنامه سرمایه‌گذاری ۸۸۰۰ میلیارد تومانی در شبکه ریلی با اشاره به اینکه کشور را گران اداره می‌کنیم بطوریکه سالانه ۵ هزار هزار میلیارد تومان یارانه سوخت می‌دهیم گفت: منظور این نیست که سوخت را گران کنیم اما باید مصرف سوخت مدیریت شود باید به سمت بخش حمل و نقل ریلی برویم.

وی با این عنوان که توسعه یافتگی بسته به میزان توسعه شبکه‌های زیربنایی است و ما باید با این درک درست برای کشور هدف‌گذاری کنیم و منابع را در راستای توسعه اصولی هزینه کنیم ادامه داد: طبق گزارش‌های بین‌المللی در بحث سرمایه گذاری در بخش ریلی در بین ۹۰ کشور رتبه ۶۴ امین را داریم.

به‌طور متوسط سالانه بیش از ۵ هزار میلیارد تومان (۵ هزار همت) صرف یارانه سوخت می‌شود، در حالی که اگر درست هدف‌گذاری کنیم، می‌توان این منابع را به سمت توسعه زیرساخت‌هایی مانند شبکه حمل‌ونقل ریلی سوق داد

رضایی‌کوچی افزود: به‌طور متوسط سالانه بیش از ۵ هزار میلیارد تومان (۵ هزار همت) صرف یارانه سوخت می‌شود، در حالی که اگر درست هدف‌گذاری کنیم، می‌توان این منابع را به سمت توسعه زیرساخت‌هایی مانند شبکه حمل‌ونقل ریلی سوق داد؛ حوزه‌ای که کمتر به آن توجه شده است.

وی با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی گفت: خوشبختانه امروز سرمایه‌گذاری با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در مسیر درستی قرار گرفته است. در برنامه هفتم یکی از احکام این است که ۳۰ درصد بار و مسافر به سمت شبکه ریلی هدایت کنیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس، مبنای این سیاست‌گذاری‌ها را برنامه هفتم توسعه عنوان کرد و ادامه داد: این برنامه باید تبدیل به نقشه راه توسعه کشور شود. مجلس وظیفه دارد احکام برنامه را عملیاتی کند و رئیس‌جمهور، وزرا و همه دستگاه‌های اجرایی باید در این مسیر حرکت کنند.

مطابق برنامه هفتم، تا پایان اجرای آن باید ۳۰ درصد به جابه‌جایی بار و مسافر از طریق شبکه ریلی کشور اضافه شود. یعنی از حدود ۵۰ میلیون تن بار فعلی، باید حداقل ۳۰ درصد افزایش داشته باشیم

وی به یکی از احکام مهم برنامه هفتم اشاره کرد و گفت: مطابق برنامه هفتم، تا پایان اجرای آن باید ۳۰ درصد به جابه‌جایی بار و مسافر از طریق شبکه ریلی کشور اضافه شود. یعنی از حدود ۵۰ میلیون تن بار فعلی، باید حداقل ۳۰ درصد افزایش داشته باشیم. همچنین در بخش مسافر، از حدود ۳۵ میلیون نفر جابه‌جایی سالانه، باید ۳۰ درصد رشد داشته باشیم.

رضایی کوچی با بیان اینکه باید از تکنولوژی‌های روز دنیا برخوردار شویم، گفت: در دوره‌ای احداث قطار سریع‌السیر تهران -اصفهان با چینی‌ها انجام شد اما متوقف ماند البته که اولویت در این بخش باید با قطار تهران -مشهد باشد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش باید تقویت کنیم و نباید سرمایه‌گذاران را از دست بدهیم اما در حال حاضر در بخش‌هایی از دولت این انگیزه وجود ندارد و بخش خصوصی را رقیب خودشان می‌دانند و به همین دلیل است که امروز در کشور ۷۰ هزار پروژه نیمه تمام وجود دارد.