معاون تامین سرمایه راه آهن جمهوری اسلامی ایران از امضای قرارداد خرید ۱۳۰ دستگاه واگن مسافری و بازسازی ۱۴۰ واگن فرسوده به ارزش ۸۸۰۰ میلیارد تومان خبر داد.
به گزارش بازار، نورالله بیرانوند، معاون تأمین سرمایه و اقتصاد حملونقل راه آهن اظهار کرد: فردا یکشنبه ۲۹ تیرماه با حضور وزیر راه و شهرسازی قرارداد خرید ۱۳۰ دستگاه واگن مسافری نو و بازسازی ۱۴۰ واگن فرسوده امضا میشود، اظهار کرد: ارزش این قراردادها حدود ۸۸۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود.
وی با اشاره به نقش سیاستهای حمایتی راهآهن در جذب سرمایههای بخش خصوصی افزود: راهآهن جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ابزارهایی چون ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و تبصره ۱۸ قانون بودجه، مشوقهایی از جمله پرداخت یارانه سود تسهیلات، حذف حق دسترسی و ارائه تسهیلات کمبهره را فراهم کرده است.
وی ۲۰ خرداد امسال درباره وضعیت کلی خصوصیسازی در صنعت ریلی گفته بود: مطابق قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴، واگذاری اپراتوری ریلی در بخشهای باری و مسافری به بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد. تاکنون بخشی از این واگذاریها محقق شده و بخشهایی نیز در آینده انجام خواهد شد. هماکنون حدود ۴۰ درصد از تأمین لکوموتیو کشور توسط بخش خصوصی صورت میگیرد.
معاون راهآهن با تأکید بر چشمانداز مثبت سرمایهگذاری در بخش واگنهای باری گفت: اقتصاد این بخش همچنان از جذابیت بالایی برای سرمایهگذاران برخوردار است. بهویژه پس از امضای تفاهمنامههایی برای تولید ۶۵۰ دستگاه واگن معمولی و ۶۰۰ دستگاه واگن مخزندار که اجرای آنها نیز آغاز شده است. اقتصاد واگنهای باری نیازمند حمایت بلندمدت است و راهآهن نیز در این مسیر با استفاده از مشوقها و تسهیلات حمایتی، سرمایهگذاران را همراهی میکند.
بیرانوند درباره وضعیت ناوگان مسافری گفت: برخلاف واگنهای باری، بخش مسافری در سالهای گذشته به دلیل نوسانات ارزی و قیمتگذاری پایین بلیت، چندان مورد استقبال سرمایهگذاران قرار نگرفته است. اما با اتخاذ دو راهکار حمایتی شامل حذف حق دسترسی و اولویتبخشی در اعطای وامهای تبصره ۱۸ شرایط در حال تغییر است.
وی ابراز امیدواری کرد طی هفتههای آتی، قراردادهایی به ارزش بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه واگنهای مسافری به امضا برسد.
وی همچنین به افزایش تمایل سرمایهگذاران برای ورود به حوزه لکوموتیو اشاره کرد و گفت: بیشترین تقاضای سرمایهگذاری در حال حاضر مربوط به لکوموتیوهاست و تا پایان سال نیز چند قرارداد دیگر در این حوزه امضا خواهد شد.
بیرانوند درباره سرمایهگذاری در زیرساختها نیز خاطرنشان کرد: اگرچه پایین بودن نرخ حق دسترسی، انگیزه سرمایهگذاری را کاهش داده، اما نمونههایی چون قرارداد احداث خط سیرجان–کرمان با مشارکت بخش خصوصی نشان میدهد که این مسیر نیز با مذاکرات هدفمند قابل توسعه است. به گفته او، راهآهن در حال رایزنی با شرکتهای معدنی و صنعتی برای گسترش مشارکت در پروژههای زیرساختی است.