تجلیل از پیرغلامان حسینی، جلوه‌ای از جهاد تبیین است
تجلیل از پیرغلامان حسینی، جلوه‌ای از جهاد تبیین است

تجلیل از پیرغلامان مجالس حسینی، آیینی نمادین است تا بتوانیم از این فرصت استفاده نموده و جلوه‌ای اثرگذار از جهاد تبیین را ارائه دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود نقویان نماینده بنیاد دعبل خزاعی در استان مازندران در یادداشتی اختصاصی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده تجلیل از پیرغلامان حسینی، جلوه‌ای از جهاد تبیین می‌داند.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

جهاد تبیین بایست موقوف به فعل و عملی باشد، یعنی باید اقدام و عملی باشد تا آن را جهادگونه تبیین کرد؛ اگر فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها در بیت‌الاحزان بر انحراف بعد از رسول‌الله (ص) اشک نمی‌ریخت و درب منازل انصار و مهاجر را نمی‌کوبید، چگونه قیام فاطمی را تبیین می‌کردیم؟

اگر سیدالشهدا علیه‌السلام و اصحاب و یاران با وفایش خون پاک خویش را تقدیم نمی‌کردند چه عنصری برای جهاد تبیین باقی می‌ماند که فرمودند: “وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَهِ وَ حَیْرَهِ الضَّلَالَهِ

پیرغلامان مجالس حسینی که نامشان با پیرغلام اباعبدالله الحسین علیه‌السلام جناب حبیب‌بن‌مظاهر گره خورده است، عمری را با عمل خالصانه در خدمت خاندان اهل بیت بودند و استمرار و ثبات اندیشه و عشق و اعتقادشان به اهداف نهضت حسینی موجب شده است که به مقام پیرغلامی برسند.

پیرغلامی مقامی است که با عمل حاصل شده است نه حرف.

پیرغلامی عملی احسن است که استمرار و ثبات در آن موج می‌زند که به بلوغ و رشد و تعالی رسیده است.

پیرغلامی در مکتب اهل بیت جایگاه ویژه‌ای دارد چراکه اصحاب سیدالشهدا علیه‌السلام در شب عاشورا برای آرامش دل عقیله بنی‌هاشم از جناب حبیب تقاضا نمودند که به خدمت آن علیا مخدره شرف حضور یابد و اطمینان خاطر دهد که حسین علیه‌السلام را تنها نخواهند گذاشت و ارباب بی‌کفن نیز به او چنان منزلتی عطا فرمود که برای زیارت حضرتش، جناب حبیب را دوبار زیارت می‌کنیم.

پیام تبیینی پیرغلامان حسینی مبتنی بر عمل آنهاست، عملی خالصانه و آراسته به عشق و پیراسته از هرگونه ریا و شرک.