توافق با آمریکا از همیشه سخت‌تر شد
توافق با آمریکا از همیشه سخت‌تر شد

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس بین الملل با تاکید بر نیاز همیشگی کشورها به مذاکره گفت: گفتگوهای دیپلماتیک احتمالی می تواند ادامه راهی باشد که با مقاومت برابر تهاجم اسرائیل طی کردیم.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اطلاعات آنلاین، امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر سیاسی و کارشناس حوزه آمریکا در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به حواشی و گمانه‌زنی از سرگیری گفت و گوها میان ایران و امریکا، اظهار داشت: قبل از اینکه بخواهم درباره بالا یا پایین بودن احتمال از سرگیری مذاکره بین ایران و آمریکا نظری بدهم، لازم به تاکید می دانم که اصل مذاکره در بدترین شرایط و حتی در موقعیت جنگی هم پدیده ای است که باید مورد استقبال همه کشورها قرار بگیرد. بنابراین با جنگ ۱۲ روزه، خلف وعده ترامپ، شرایط ایران و هر موضوع دیگری نمی توان اهمیت مذاکره را نادیده گرفت.

مذاکرات دیپلماتیک ادامه مقاومت برابر تهاجم اسرائیل تعریف می‌شود

وی در ادامه گفت: اینکه دو کشوری که باهم اختلافی عمیق و ریشه ای داشتند و هیچ کدام حاضر نبودند، کوتاه بیایند در پنج دور به طور غیرمستقیم گفت و گو و تبادل نظر کنند، در دنیای دیپلماسی اتفاقی بزرگ بود که البته تهاجم نظامی اسرائیل آنهم ۲ روز مانده به نشست ششم عراقچی و ویتکاف، دوباره ایران و آمریکا را از فضای گفت و گو دور کرد. همچنین با در نظر گرفتن عملیات نظامی ای که دو کشور در آخرین روزهای جنگ علیه هم داشته اند، به نظر می رسد «تفاهم» بین تهران و واشنگتن از همیشه دشوارتر شده است. با این حال در چند روز اخیر نشانه هایی از دو طرف در باب از سرگیری گفت و گو مطرح شده است. با این حال اینکه هر کدام شروط دیگری را برای انجام گفت و گو بپذیرد، امری بعید به نظر می رسد.

او افزود: درباره واکنش های داخلی به مذاکره، آنهم مذاکره با آمریکایی ها نکته مسلم این است که با وجود تایید رهبری، گروه هایی هستند که به طور کاملا افراطی هرگونه حرکتی در قبال ایالات متحده را امری مذموم و خطرناک می دانند. بنابراین حتی به خود اجازه می دهند، مذاکره کنندگان را با الفاظی تند خطاب کنند و حتی متهم به کارشکنی علیه مصالح نظام کنند! که باید متذکر شد، اگر قرار نظام سیاسی گفت و گو باشد، دستگاه دیپلماسی باید با بی اعتنایی محض نسبت به کارشکنان، ماموریت خود را پیگیری کند. البته نمی توان نسبت به اثرات مخرب بیرونی فعالیت تندروها بی تفاوت بود.

ابوالفتح درباره رویکرد آمریکا و به طور مشخص دونالد ترامپ به گفت و گو با ایران توضیح داد: ما باید بدانیم، با طرفی وارد گفت و گو خواهیم شد که سابقه خروج از برجام را دارد و در عین حال اینطور فکر می کند که نسبت به ایران دست بالا را دارد. بنابراین باید به شرط هایی که می گذاریم، پایبند باشیم و با تمرکز و دقت بالا، فرصت سوءاستفاده را از طرف آمریکایی سلب کنیم اما بدانیم که در این شرایط دشوار هم باید از گفت و گو استقبال کنیم.

کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: جنگ با اسرائیل و همچنین فضای تنازعی که در حال حاضر با کشورهای اروپایی داریم، ما را به این تشخیص می رساند که برای رهایی از محدودیت های سیاسی و اقتصادی که درگیرشان هستیم، باید خودمان را آماده گفت و گو با آمریکا و در قدم بعدی با کشورهای اروپایی کنیم. بنابراین مخالف خوانی ها و مانع سازی را باید کنار بزنیم تا شاید دیپلماسی بتواند شرایط به هم ریخته اقتصادی را ترمیم کند.

ابوالفتح یادآور شد: گفت و گوهای دیپلماتیک احتمالی می تواند ادامه راهی باشد که با مقاومت برابر تهاجم اسرائیل طی کردیم.