سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد رونمایی شد
سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد رونمایی شد

سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول قوه قضائیه، ذبیح‌الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، صاحبکار خراسانی معاون راهبردی قوه قضاییه و کاظمی فرد معاون آمار و فناوری قوه قضاییه رونمایی شد.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول قوه قضائیه در آیین افتتاح سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد، اظهار کرد: در متن سند تحول و تعالی قوه قضاییه به این قانون به خوبی اشاره شده که می‌باید از ظرفیت مردمی برای پیشگیری و برخورد با فساد استفاده کرد چرا که برای رسیدن به عدالت می‌باید یک کار جمعی انجام شود طبیعتا استفاده از این ظرفیت برای پیشگیری از فساد لازم و ضروری است و از آنجا که مردم ما فساد را بر نمی‌تابند و علاقه‌مند به عدالت هستند همکاری لازم را خواهند کرد بشرط آن که ما خوب بتوانیم از این ظرفیت با روش‌ها و شیوه‌های منطقی و عقلانی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: بنابراین براساس پیش بینی سند تحول و تعالی قوه قضاییه امروز سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد در سازمان بازرسی کل کشور افتتاح شد تا به واسطه آن از ظرفیت‌های مردمی استفاده کنیم چرا که خداوند وعده داده است که در جامعه دینداری باید عدالت‌ورزی در صدر قرار گیرد. لذا اگر از این ظرفیت مردمی غافل باشیم تحقق عدالت را به صورت فردی خواهیم دید و عدالت زمانی محقق می‌شود که ما بتوانیم از ظرفیت‌های مردم استفاده کنیم. ما امروز زمینه و بستر این ظرفیت را مهیا کردیم تا اگر مردم در جایی نقصی در نظام حاکمیتی مشاهده کردند بلافاصله گزارش دهند.

خلیلی بیان کرد: مردم دغدغه این را دارند که مسیر عدالت باید باز باشد و کسی که به سمت انحراف و مسیر فساد می‌رود باید با او برخورد شود. مردم ما شایسته خدمت هستند و ما باید بیش از گذشته خدمتگزار این ملت باشیم چرا که آن‌ها توانستند بایستند، مقاومت کنند، اتحاد و وحدت را به وجود بیاورند و دشمن را ذلیل و خوار کنند و عزت اسلام و شرافت اسلام را در گرو این پیوستگی خودشان رقم بزنند بنابراین زمانی که این اتحاد به وجود آمده است باید از ظرفیت این جمع متحدانه استفاده حداکثری شود.

معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: بسیار خرسندم که سازمان بازرسی کل کشور توانسته است این سامانه را افتتاح کند و از ظرفیت مردمی برای گزارش‌گیری و گزارش‌دهی استفاده کند و چون مردم ما فساد را برنمی‌تابند و تحمل نمی‌کنند می‌خواهند که با فساد برخورد شود. وقتی شما با فساد برخورد می‌کنید یعنی یک گام به عدالت نزدیک شده‌اید و اگر بی تفاوت باشید حجم فساد گسترده می‌شود و از مسیر عدالت منحرف و دور می‌شوید.

وی افزود: نادیده گرفتن مردم در تحقق عدالت نه تنها امر زیبا و شایسته‌ای نیست و مشروعیت دینی هم ندارد بلکه توجیه منطقی و شرعی و قانونی هم نخواهد داشت و اگر مشارکت فعالانه تمام مردم را داشته باشیم طبیعتاً به عدالت خواهیم رسید و اما اگر مردم نادیده گرفته شوند نمی‌توانیم به عدالت برسیم. در سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد از ظرفیت مردم برای تحقق عدالت استفاده می‌کنیم و می‌دانیم اگر از ظرفیت و دغدغه‌ای که مردم دارند استفاده درست و بهینه کنیم طبیعتاً می‌توانیم به عدالت برسیم. رئیس قوه قضاییه همواره در جلسات متعددی بیان کردند که ما باید با فساد برخورد کنیم، چون برخورد با فساد یعنی رسیدن به عدالت.

معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد دارای یک فرایند درست و منطقی است و اینگونه نیست که ما صرفاً گزارش‌هایی را داشته باشیم که قابل اعتماد و اطمینان نباشد.

وی گفت: با افتتاح این سامانه گام خوب و موثری را در جهت عدالت برداشتیم و به عدالت نزدیک شدیم و افتتاح این سامانه مشارکت تمام افرادی بود که دغدغه عدالت را داشتند.

ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این مراسم با اشاره به «سند تحول قضایی» به‌عنوان نقشه راه قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در سند تحول و تعالی قضایی، مهم‌ترین چالش‌ها شناسایی و برای آن‌ها راهکار‌های اجرایی مشخص شده است؛ سندی جامع که دارای مجری، همکار و ناظر است و در سه سطح کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تدوین شده است و چنانچه این سند به‌درستی اجرا شود، بخش عمده‌ای از موانع و چالش‌ها برطرف خواهد شد.

وی افزود: یکی از محور‌های مهم سند تحول، تصویب و اجرای قانون حمایت از گزارشگران فساد است. سازمان بازرسی کل کشور از ابتدا، چه در مرحله تدوین پیش‌نویس این قانون و چه در مراحل تصویب، پیگیر بوده است.

انتهای پیام/