تداوم درگیری شدید مرزی کامبوج و تایلند/ هزاران نفر از منازلشان گریختند
تداوم درگیری شدید مرزی کامبوج و تایلند/ هزاران نفر از منازلشان گریختند

درگیری های مرزی میان نیروهای مسلح کامبوج و تایلند در جنوب شرق آسیا به فرار بیش از صد هزار نفر منجر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، همزمان با ادامه درگیری‌های نظامی بین تایلند و کامبوج، گزارش شده که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از خانه‌های خود گریخته‌اند. این تقابل نظامی در پی حادثه‌ای که در آن پنج سرباز تایلندی بر اثر انفجار مین زخمی شدند و یکی از آن‌ها پای خود را از دست داد، آغاز شد.

به گفته مقامات تایلندی، شمارافراد غیرنظامیانی که از مناطق مرزی با کامبوج تخلیه شده‌اند، به ۱۳۸ هزار نفر رسیده است. مقامات محلی کامبوج نیز پیشتراعلام کرده بودند که بیش از ۴ هزار نفر از مناطق نزدیک به مرز تخلیه شده‌اند.

طبق گزارش‌ها دو طرف از سلاح‌های سبک و راکت برای حمله به یکدیگر استفاده کرده‌اند که به گفته تایلند، منجر به کشته شدن یک سرباز این کشور و ۱۳ غیرنظامی شده است. کامبوج نیز روز جمعه اولین کشته ناشی از درگیری‌ها را گزارش کرد.

تایلند همچنین حملات هوایی به کامبوج انجام داد که گفته می‌شود توسط یک جنگنده اف -۱۶ ساخت آمریکا صورت گرفته است.

تایلند کامبوج را به مین‌گذاری در مسیرهایی که براساس توافقات قبلی باید امن می‌بودند، متهم کرده‌است. کامبوج این اتهامات را رد کرده و مدعی شده مین‌ها بقایای درگیری‌های پیشین هستند.

دو طرف، یکدیگر را به استفاده از پهپاد قبل از پیشروی زمینی و شروع تیراندازی متهم کردند. درگیری‌ها سپس با استفاده از سلاح‌های سنگین‌تر از جمله توپخانه‌ای شدت پیدا کرد.

تایلند جنگنده‌های اف -۱۶ خود را به پرواز درآورد و حملاتی هوایی را در واکنش به پرتاب موشک از سوی کامبوج انجام داد. سخنگوی وزارت خارجه تایلند، این اقدام را یک «عملیات دفاعی» توصیف کرد.

این در حالی است که تایلند با میانجی گری مالزی موافقت کرده است.

وزارت دفاع کامبوج ارتش تایلند را به استفاده از بمب های خوشه ای متهم کرد و آنرا ناقض قانون بین المللی دانست.

ارتش تایلند با اشاره به اینکه درگیری میان کامبوج و تایلند ادامه دارد به استفاده کامبوج از موشکهای گراد اشاره کرد.

همزمان وزارت بهداشت تایلند با اعلام اینکه ۱۵ نفر در حملات کامبوج کشته شده اند از جامعه جهانی خواست که تحقیق مستقلی را درباره حملات کامبوج انجام دهد.

همزمان قرار است که شورای امنیت ساعت ۱۹ به وقت گرینویچ نشستی پشت درهای بسته برگزار کند.

مقامات تایلندی درباره تبدیل شدن درگیری های مرزی به یک جنگ تمام عیار هشدار دادند.

تنش سیاسی بین این دو کشور سابقه‌ای طولانی دارد.