گرگان-سرپرست مدیریت حفظ نباتات گلستان از اجرای طرح گسترده مبارزه با ملخهای بومی و مراکشی در سطح بیش از ۱۲ هزار هکتار از مراتع و مزارع استان خبر داد.
ثمانه ملکشاهکویی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به سابقه طولانی استان در مبارزه با آفت ملخ گفت: مبارزه با این آفت در گلستان قدمتی نزدیک به ۱۰۰ سال دارد و این استان هر ساله درگیر جمعیتهای مختلف ملخ بهویژه ملخهای مراکشی و بومی است.
وی افزود: در سال جاری به دلیل کاهش نزولات آسمانی و تغییرات اقلیمی، جمعیت آفات از جمله ملخها افزایش یافته که باعث شد مبارزه با این آفت از اهمیت بیشتری برخوردار شود.
ملکشاهکویی خاطرنشان کرد: ردیابی این آفت از زمستان با شناسایی کپسولهای تخم ملخ آغاز شده و بهترین زمان مبارزه نیز در بهار، هنگام حضور پورهها در سن دوم و سوم است. مبارزه هم بهصورت بیولوژیکی و با استفاده از دشمنان طبیعی مانند پرندگان انجام میشود. برای حمایت از این پرندگان، منابع طبیعی اقدام به ایجاد آبخوانهایی در مراتع کردهاند.
وی با بیان اینکه امسال عملیات ردیابی در بیش از ۲۴۰ هزار هکتار از اراضی در ۱۰ شهرستان انجام شد، گفت: در نهایت بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع استان علیه این آفت مبارزه و از خسارت به بیش از یکصد هزار هکتار گندم و جو و حدود ۱۰۰۰ هکتار باغات زیتون و سایر محصولات جلوگیری بعمل آمد.
به گفته سرپرست مدیریت حفظ نباتات گلستان، بیش از ۵۰ میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی برای خرید سم، تجهیزات مبارزه و دیگر هزینههای اجرایی تخصیص یافته است.
ملکشاهکویی در پایان با اشاره به روند تغییرات اقلیمی گفت: افزایش دمای زمین میتواند منجر به افزایش جمعیت آفات در سالهای آینده شود، اما با تأمین تجهیزات و تداوم همکاری همهجانبه، امیدواریم بتوانیم همچنان این آفت را مدیریت کنیم.