ساوه- فرماندار ساوه گفت: فرهنگ عاشورا، پشتوانه اقتدار ملی نظام جمهوری اسلامی ایران است که با تداوم رویدادهای فرهنگی این مهم را برای آیندگان حفظ کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی حسینی، شامگاه شنبه در آئین اختتامیه پنجمین سوگواره تعزیه که در روستای فرهنگی الوسجرد برگزار شد، با تجلیل از حضور پرشور مردم و نقشآفرینی مؤثر این منطقه در مناسبتهای مذهبی و ملی گفت: این روستای یکی از قطبهای فرهنگی و بسیار اثرگذار استان مرکزی است که در تمامی مناسبتها، اعم از جشنها و ایام عزاداری، شاهد حضور پرشور و خودجوش مردمی در آن هستیم؛ حضوری که بدون کوچکترین سازماندهی دولتی، از سر عشق، ایمان و باور شکل میگیرد.
فرماندار ساوه ادامه داد: ما در مناسبتهایی چون نیمه شعبان، دهه اول محرم، و حالا در این شب معنویِ آئین تعزیهخوانی، همواره شاهد اجتماع عظیم مردمی در الوسجرد بودهایم، این منطقه، در کنار شهرهایی مانند قرهقاد، نوبران، آوه و البته خود شهر ساوه که از کهنترین شهرهای تمدنی ایران است، در غنای فرهنگی شهرستان و کشور نقش بسزایی دارند.
انتقال فرهنگ عاشورا؛ رسالتی برای آینده
حسینی با تأکید بر لزوم استمرار و تقویت برنامههای فرهنگی و آئینی اظهار کرد: امید است با حمایتهای هدفمند، برنامهریزی دقیق و تداوم رویدادهای فرهنگی، بتوانیم نقش محوری الوسجرد را در ترویج فرهنگ عاشورا برای نسلهای آینده حفظ کنیم و این فرهنگ حسینی که بهعنوان امانت در اختیار ماست، به سلامت به آیندگان تحویل داده شود.
وی با اشاره به جمله ماندگار شهید حاج قاسم سلیمانی مبنی بر اینکه «ما ملت امام حسینیم» گفت: ملتی که برای امام حسین (ع) و اهلبیت اشک میریزد، در برابر مصائب و توطئهها، از الطاف الهی برخوردار خواهد بود.
فرماندار ساوه تصریح کرد: ملت با رهبر حکیم، جوانان شهادتطلب و فرماندهانی شجاع، امروز در برابر پیشرفتهترین ارتشهای دنیا ایستاده و همه معادلات دشمنان را بر هم زده است و این قدرت را ما مدیون فرهنگ عاشورا هستیم.
تعزیه؛ هنری مردمی با ریشهای عمیق
حسینی با تقدیر از هنرمندان برگزارکننده این رویداد فرهنگی گفت: برگزاری مراسم تعزیه در چنین سطحی، کاری بزرگ و ارزشمند است، این هنر آئینی نهتنها جلوهای از شعائر دینی، بلکه ابزاری مهم برای آموزش مفاهیم عاشورا به نسل جوان است و مردم و هنرمندان الوسجرد در این زمینه با تمام توان نقشآفرینی کردهاند.