تقویت علم نافع و تهذیب نفس محور تحول در علوم انسانی است
تقویت علم نافع و تهذیب نفس محور تحول در علوم انسانی است

مشهد – تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت پیوند علم و معنویت، بر ضرورت گسترش علم نافع و تهذیب نفس در مسیر تحصیل علوم انسانی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله احمد مروی در مراسم آغاز به‌کار طرح «گفتمان‌سازی و اندیشه‌ورزی طلاب در علوم انسانی» که با حضور جمعی از علما، اساتید و طلاب ممتاز حوزه علمیه قم در سالن همایش‌های زائرسرای رضوی مشهد برگزار شد، با قدردانی از متولیان اجرای این طرح، آن را گامی ارزشمند در جهت تربیت علمی، معرفتی و اخلاقی طلاب جوان توصیف کرد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به سنت علمی حکمای بزرگ تاریخ در رجوع به قبور بزرگان برای گشودن گره‌های علمی، اظهار کرد: برگزاری جلسات علمی و آموزشی در جوار مضجع شریف حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع)، توفیق بزرگی است که نباید از آثار و برکات معنوی آن غافل ماند. این فضای معنوی می‌تواند عمق و اثربخشی جلسات علمی را به شکل محسوسی افزایش دهد.

وی با بیان اینکه علم باید نافع باشد گفت: علم نافع، دانشی است که در خدمت هدایت انسان، خداشناسی و پاسخ‌گویی به نیازهای روز جامعه بشری قرار گیرد، دانشی که جان را تعالی بخشد و جامعه را نیز به سوی رشد و عدالت سوق دهد.

مروی در ادامه، تأکید کرد: علم نافع را باید از کسی آموخت که خود از آن بهره‌مند است و آن را در مسیر تهذیب نفس و تربیت عملی به کار گرفته است. اگر کسی خود از معرفت الهی و توحیدی بی‌بهره باشد، آموزه‌هایش نیز برای دیگران نفعی نخواهد داشت.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به دام‌های گوناگون شیطان برای اهل علم و طلاب، تصریح کرد: شیطان برای هر کس، دام مخصوص به خود او را طراحی می‌کند و این خطر حتی متوجه علما و روحانیون نیز هست. یکی از خطرات پنهان برای اهل علم، افتادن در دام خودبینی، شهرت‌طلبی و دل‌خوش‌کردن به مریدان است که می‌تواند مسیر تهذیب را منحرف سازد.

وی سپس با نقل خاطره‌ای از مرحوم آیت‌الله حاج حسین قمی، بر ضرورت مراقبه علمی و عملی اهل علم تأکید کرد و گفت: طلاب علوم اسلامی باید با اخلاص، تقوا، بصیرت و توسل به قرآن و عترت، مسیر کسب معرفت را طی کنند و با تکیه بر هدایت الهی، به مشعل‌های فروزان هدایت در جامعه تبدیل شوند.