اصفهان ۲ هزار مگاوات کمبود برق دارد؛ علت تعطیل نشدن روز چهارشنبه
اصفهان ۲ هزار مگاوات کمبود برق دارد؛ علت تعطیل نشدن روز چهارشنبه

اصفهان- مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ضمن تکذیب خبری مبنی بر تعطیل نشدن این استان در روز چهارشنبه به دلیل آنچه تامین برق اعلام شده بود، گفت: اصفهان ۲ هزار مگاوات کمبود برق دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشه‌فروش در مراسم افتتاحیه طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در پهنه نائین که عصر چهارشنبه با حضور داریوش اسماعیلی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: استان اصفهان با کمبود ۲ هزار مگاواتی برق مواجه است و یکی از مطالبات اصلی استان از وزارت نیرو، تأمین زیرساخت‌های لازم برای تولید و توزیع برق پایدار است.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های انجام‌شده، برنامه‌ریزی شده تا در افق آینده پنج هزار و ۳۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی برای تأمین نیاز بخش‌های صنعتی استان تولید شود؛ همچنین، تأکید شده که ۲۰ درصد از مصرف برق ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان باید از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود.

علت عدم تعطیلی اصفهان در روز چهارشنبه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در خصوص عدم تعطیلی استان در روز چهارشنبه توضیح داد: تصمیم‌گیری در این زمینه بر عهده کارگروه مدیریت مصرف انرژی استان است. این کارگروه متشکل از نمایندگان استانداری، شرکت برق، سازمان صمت و سایر نهادهای مرتبط با هماهنگی کشوری عمل می‌کند.

شیشه فروش افزود: تلاش شد تا در برخی استان‌ها تعطیلی اعلام شود و برخی دیگر در شرایط اوج گرما مدیریت شوند.

خسارت سنگین صنعت و کشاورزی اصفهان به دلیل قطعی برق و گاز

وی با بیان اینکه یکی از معضلات اصلی استان، خسارات سنگین واردشده به بخش‌های صنعت و کشاورزی به دلیل قطعی برق و گاز است، افزود: این قطعی‌ها هزینه‌های قابل‌توجهی را به فعالان اقتصادی تحمیل کرده است.

شیشه فروش ادامه داد: تأمین آب شرب خانگی و مدیریت منابع آبی از دیگر چالش‌های مهم استان است که نیاز به توجه ویژه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در ادامه به اجرای طرح تحول زمین‌شناسی در استان و ظرفیت‌های علمی و اجرایی سازمان زمین‌شناسی در تهیه نقشه‌های مهندسی و مدیریت مخاطرات طبیعی مانند زلزله، گردوغبار و خشکسالی اشاره و تأکید کرد: ۱.۵ میلیون هکتار از اراضی استان به کانون گردوغبار تبدیل شده و برای تهیه نقشه‌های مهندسی و شناسایی مخاطرات در دستور کار قرار گرفته است.

شیشه فروش اضافه کرد: این نقشه‌ها به پیشگیری از خسارات ناشی از خشکسالی، سیل و زلزله کمک خواهد کرد.

وی افزود: استان اصفهان آمادگی دارد تا با همکاری دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، طرح‌های پایش و مدیریت مخاطرات را اجرا کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: همچنین دو طرح مشخص برای کاهش خطر و شناسایی آسیب‌پذیری‌های سرزمینی استان تدوین شده که وظایف دستگاه‌ها در بازه زمانی ۱۰ ساله برای کنترل این مخاطرات مشخص شده است.

شیشه‌فروش بر لزوم تقویت بخش معدن در استان تأکید کرد و گفت: تشکیل تیم تخصصی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های معدنی ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: اصفهان به دلیل موقعیت اقتصادی ویژه خود حتی در شرایط بحرانی مانند حادثه بندر شهید رجایی، نقش کلیدی در اقتصاد کشور ایفا می‌کند؛ از این‌رو نیاز است وزارتخانه‌های نیرو و محیط‌زیست و سازمان‌های مرتبط وظایف خود را در قبال اصفهان به‌درستی انجام دهند.