ماهیرود سکوی پرش اقتصاد خراسان جنوبی؛ ایجاد لاین اختصاصی عبور اتباع
ماهیرود سکوی پرش اقتصاد خراسان جنوبی؛ ایجاد لاین اختصاصی عبور اتباع

بیرجند – مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: ظرفیت‌های مرزی استان، به‌ویژه در ماهیرود، باید به سکوی پرش اقتصادی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی قریشی عصر دوشنبه در حاشیه بازدید از مرز ماهیرود و روند تسهیل عبور و مرور اتباع افغانستانی، با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در مرز، اظهار کرد: با همکاری مرزبانی و گمرک، راه‌اندازی لاین اختصاصی عبور وسایل اتباع افغانستانی خانه کوچ، باعث تسهیل روند خروج و کاهش قابل توجه زمان و هزینه‌ها شده است.

وی افزود: در گذشته روزانه تنها ۵ تا ۱۰ خودرو برای حمل اثاثیه اتباع افغان می‌توانستند از مرز عبور کنند، آن‌هم با ۳ تا ۴ شب معطلی؛ اما اکنون با راه‌اندازی لاین اختصاصی، این رقم به میانگین ۶۵ دستگاه خودرو در روز رسیده است.

وی به ایجاد اشتغال برای حدود ۳ هزار کارگر افغانستانی و ۴۰۰ ایرانی در مرز اشاره کرد و افزود: این تعامل مثبت باعث شده مسئولان دو سوی مرز از عملکرد استان خراسان جنوبی ابراز رضایت کنند؛ حتی برخی مسئولان کشور افغانستان نیز از خدمات ایران قدردانی کرده‌اند.

قریشی با اشاره به ظرفیت‌های خدادادی مرزهای استان گفت: استان ما ۳۳۱ کیلومتر مرز رسمی دارد که باید به مزیت اقتصادی بدل شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از رسانه‌ها خواست که نقش خود را تنها به انعکاس رویدادها محدود نکنند و جریان‌سازی اقتصادی را در دستور کار قرار دهند.

وی گفت: مطالبه از نهادهای مسئول همچون آموزش‌وپرورش، فنی‌وحرفه‌ای و تأمین اجتماعی باید جدی گرفته شود تا پیوست‌های اقتصادی برای برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها تدوین شود.

قریشی با تأکید بر دیدگاه اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: از نخستین روز کاری، استاندار بر اقتصاد مرز تأکید کرده‌اند و اکنون نیز شخص رئیس‌جمهور، مسئله اقتصاد مرزی را در اولویت قرار داده‌اند. این فرصت باید تثبیت شود تا تغییر مدیریت‌ها به آن آسیبی نرساند.

وی در پایان گفت: رسانه‌ها می‌توانند برادری بین دو ملت را تقویت کنند و تصویر واقعی از خدمات انسانی و اقتصادی ایران به مهاجران افغان ارائه دهند؛ نه‌تنها در حوزه صادرات و خانه کوچ، بلکه حتی در خدمات درمانی نیز، اتباع افغانستانی همانند شهروندان ایرانی پذیرش می‌شوند و این موضوعی مهم است که باید برجسته شود.