نماز جمعه محور انسجام فرهنگی و نماد وحدت اجتماعی است
نماز جمعه محور انسجام فرهنگی و نماد وحدت اجتماعی است

ساوه-رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه گفت:نماز جمعه، نه‌تنها ستون دین بلکه بستری برای انسجام فرهنگی، تقویت وحدت اجتماعی و ارتقا آگاهی عمومی در جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد جوانمرد ظهر چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی ساوه که با محوریت برنامه‌ریزی فرهنگی و بررسی نقش نهادهای دینی در ارتقا فرهنگ عمومی برگزار شد، اظهار کرد:
نماز جمعه در کنار کارکرد عبادی خود، جایگاهی برای تبیین مسائل روز، ارتقا بینش دینی و سیاسی مردم و بسترسازی برای پیوند میان مردم و مسئولان است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه با بیان اینکه فرهنگ عمومی زیربنای توسعه هر جامعه‌ای است، تصریح کرد: اگر فرهنگ عمومی تضعیف شود، امنیت، اقتصاد، عدالت و پیشرفت نیز دچار اختلال خواهد شد چرا که یکی از مؤثرترین نهادهای اجتماعی برای تقویت این فرهنگ، نماز جمعه است که علاوه بر جنبه عبادی دارای جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی است.

جوانمرد افزود: درخشش ملت ایران و نیروهای مسلح در جنگ ۱۲ روزه اخیر، نمادی از ایمان، اتحاد و روحیه مقاومت ملت ما بود این پیروزی حاصل انسجام فرهنگی، پشتوانه دینی و روحیه جهادی در میان مردم و مسئولان است.

وی ادامه داد: اکنون در عرصه جنگ نرم، نیازمند آن هستیم که نهادهای فرهنگی، دینی و رسانه‌ای بیش از پیش در کنار هم قرار بگیرند تا ارزش‌های اسلامی و انقلابی را در جامعه نهادینه کنند نماز جمعه باید به عنوان قرارگاه فرهنگی هفته، محلی برای تزریق امید، تقویت ایمان و ارتقا بصیرت مردم باشد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه همچنین از نهادهای اجرایی خواست حمایت عملی خود را از اقامه باشکوه نماز جمعه و فعالیت‌های فرهنگی پیرامون آن افزایش دهند و گفت: هر اداره و نهادی باید سهم خود را در تحقق فرهنگ نماز و ترویج آن در بین کارکنان و اقشار مختلف جامعه ایفا کند.

جوانمرد تأکید کرد: تقویت فرهنگ نماز به‌ویژه در نسل جوان، وظیفه‌ای همگانی است و باید در اولویت سیاست‌گذاری‌های فرهنگی قرار گیرد.

نقش آموزش‌وپرورش در ترویج فرهنگ نماز جمعه بی‌بدیل است

رئیس آموزش و پرورش ساوه نیز در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه، با اشاره به جایگاه فرهنگی نماز جمعه و لزوم مشارکت فعال نسل نوجوان در آن، اظهار کرد: چنانچه مشاوران و فعالان فرهنگی از نهادها و حوزه‌های مختلف برای همکاری دعوت می‌شوند انتظار است این تعاملات با محوریت آموزش‌وپرورش باشد تا برنامه‌ها با هدفمندترین شیوه به نسل آینده منتقل شود.

عبدالرضا حامدی‌خواه با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته افزود: مقرر است چند مدرسه در قالب تقسیم‌بندی مشخص، هر هفته در نماز جمعه حضور داشته باشند، این دانش‌آموزان می‌توانند در کنار متولیان و ستاد نماز جمعه، نقش حمایتی و اجرایی نیز ایفا کنند و باید اذعان کرد هدف ما تربیت نسلی مسئول و دین‌محور است.

حامدی‌خواه به نقش معلمان در هدایت فکری و اعتقادی دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: اگر معلمان ما در کلاس‌ها درباره معروف و منکر، آسیب‌های اجتماعی، سبک زندگی اسلامی و مسائل اخلاقی صحبت کنند، بسیاری از چالش‌های فرهنگی کاهش می‌یابد و گاهی تأثیر یک گفت‌وگوی ساده معلم با دانش‌آموز از سال‌ها آموزش رسمی ماندگارتر است.

رئیس آموزش و پرورش ساوه ضمن قدردانی از همراهی ستاد نماز جمعه، نهادهای فرهنگی، و سایر اعضای شورای فرهنگ عمومی، بر ضرورت یک تصمیم انقلابی برای تحقق این طرح تأکید کرد و افزود: امیدواریم با این رویکرد تازه، شاهد حضور پرشورتر نسل نوجوان در نماز جمعه و تبلور ارزش‌های دینی در فضای مدارس باشیم.