جذب ۲۰۰ معلول در ادارات و دستگاه‌های استان قزوین
جذب ۲۰۰ معلول در ادارات و دستگاه‌های استان قزوین

قزوین- مدیرکل بهزیستی استان قزوین با تشریح خدمات بهزیستی در حوزه‌های مختلف از جذب ۲۰۰ معلول در ادارات استان قزوین خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا غلامرضایی ظهر سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی، از جذب بیش از ۲۰۰ معلول در ادارات استان طی سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: آزمون استخدامی سه درصدی معلولین به شکل متفاوت‌تری و به صورت جداگانه برگزار شد که در راستای اجرای آن، این تعداد جذب ادارات شدند.

وی با اشاره به خدمات بهزیستی در بخش‌های مختلف درمانی، پیشگیری و بازتوانی، عنوان کرد: هشت مرکز سالمندان در استان وجود دارد که ۳۲۸ نفر را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. همچنین ۱۹ خانه حمایت سالمندان و شش مرکز بیماران روانی در استان فعال هستند.

وی افزود: در حوزه مراکز شبانه‌روزی و مراقبت، ۲۶ مرکز شبانه‌روزی، ۵ مرکز ویزیت، ۲ مرکز مراقبت و ۷ خانه کوچک وجود دارد که در مجموع ۴۰ مرکز تحت نظارت بهزیستی فعالیت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین تأکید کرد: ۲۷ هزار و ۸۳ نفر از خدمات بهزیستی برخوردار هستند و به صورت ماهانه مستمری دریافت می‌کنند. مبلغ سرانه مستمری معلولین در سال جاری ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و حق پرستاری از معلولین ضایعه نخاعی نیز همین مبلغ است. بیش از ۵۰۰ نفر در بخش ضایعه نخاعی تحت پوشش بهزیستی هستند.

غلامرضایی در خصوص مناسب‌سازی فضا برای معلولین، گفت: این موضوع در دو بخش منزل و شهر تعریف می‌شود. در حوزه منزل، رسالت به عهده بهزیستی و در حوزه شهری به عهده شهرداری است. اقدامات نظارتی انجام می‌شود و اداراتی که مناسب‌سازی نشده‌اند، موظفند در زمان تعیین‌شده نسبت به مناسب‌سازی اقدام کنند.

وی همچنین به چالش‌های حوزه آموزشی معلولین اشاره کرد و افزود: مکاتبات لازم در این خصوص انجام شده و در حوزه تردد معلولین نیز تلاش ما استفاده از ظرفیت‌های شرکای اقتصادی و مشارکت‌های مردمی است. تأمین ۱۰۰ ویلچر برقی از ظرفیت شرکت‌های صنعتی مطرح شده است.

ارائه خدمات به افاغنه و پیشگیری از معلولیت

مدیرکل بهزیستی استان قزوین در خصوص ارائه خدمات به افاغنه، بیان کرد: افاغنه مجاز از خدمات بهره‌مند می‌شوند، اما اصلی‌ترین چالش ما افاغنه غیرمجاز یا فاقد کد ملی هستند. در این حوزه مکاتبات و پیگیری‌ها به صورت موردی و با جلب مشارکت مردمی انجام می‌شود.

غلامرضایی در ادامه به فعالیت دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها و تلفیق اجتماعی اشاره کرد و گفت: طبق مجوزها و استانداردهای تعیین‌شده، وضعیت معلولیت سالانه بازنگری می‌شود. با توانمندسازی امکان کاهش آمار معلولین وجود دارد، اما در عین حال امکان ایجاد معلولیت نیز درنظر گرفته می‌شود. در سال جاری ۷۵۰ پرونده مورد ارزیابی قرار گرفت.

رویکرد توانبخشی و اشتغالزایی

وی با تأکید بر رویکرد توانبخشی و بازتوانی جامعه هدف، افزود: در تلاشیم تا از ظرفیت‌های معلولین در بخش‌های اجتماعی مختلف استفاده کنیم. به عنوان مثال، سه ورزشکار معلول قزوینی مدال‌آور آسیا شدند.

غلامرضایی پنل‌های خورشیدی را فرصت مناسبی برای اشتغالزایی جامعه هدف دانست و گفت: ۲ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی برای فعالیت در حوزه صنعت ثبت‌نام کرده و اعلام آمادگی کرده‌اند.

حمایت از زنان سرپرست خانواده و کودکان بی‌سرپرست

مدیرکل بهزیستی استان قزوین در حوزه معاونت سلامت اجتماعی، به مسئولیت حمایت از زنان سرپرست خانواده، کودکان بی‌سرپرست، مشاوره‌ها، فرزندخواندگی و اورژانس اجتماعی اشاره کرد. وی اظهار داشت: در دفتر مراقبت و توانمندسازی، ۳۲۶ نفر تحت پوشش جامعه امدادبگیران قرار دارند. ۲۵ مورد فرزندخواندگی، ۶ مورد خانواده میزبان، ۶۴ مورد فرزند تحت پوشش، ۷۲ مورد فرزند پذیرش‌شده و ۵۳ مورد فرزند ترخیص‌شده ثبت شده است.

غلامرضایی افزود: مجموع خانواده‌ها و زنان تحت پوشش ۴ هزار و ۳۲۳ نفر است. خانواده‌های دارای فرزند چندقلو نیز به مدت سه سال تحت پوشش قرار می‌گیرند.

مشاوره و حمایت‌های روانی

وی با بیان اینکه تعداد تماس‌گیرندگان با سامانه ۱۴۸۰ حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ مورد بوده است، گفت: ۱۵ روانشناس به صورت ثابت پاسخگوی مراجعین هستند. طبق آمار، مراجعین مراکز غیردولتی ۲۱ هزار و ۱۸۵ مورد، دولتی هزار و ۵۰ مورد، آموزش‌گیرندگان طرح زندگی خانواده ۲ هزار و ۲۰۰ مورد، مشاوره پیش از ازدواج ۳ هزار و ۸۵۰ مورد، کودکان غربال‌شده در طرح اضطراب ۴۷۸ مورد، خودکشی ۱۵۰ مورد، بلوغ و نوجوانی ۳۷۵ مورد، اقدام به خودکشی ۱۲۰ مورد و فوریت طرح محب ۶ نفر بوده است.

مراکز فوریت‌های آسیب‌های اجتماعی

غلامرضایی با اشاره به اینکه مراکز فوریت‌های آسیب‌های اجتماعی در مجموع ۳۰۳ مرکز هستند، افزود: مراکز ندای مهر، خانه سلامت، آوای راه نوین، تلاش، حمایتی، آموزشی، کودکان کار و خیابان و خانه خورشید از دیگر مجموعه‌های این سازمان هستند.

وی اظهار داشت: تماس با خط ۱۲۳ حدود ۸ هزار و ۹۱۸ مورد و ۹ مرکز اورژانس اجتماعی و ۴۸ مرکز خدمات مشاوره نیز از دیگر خدمات بهزیستی است. عمده مراجعه‌کنندگان با مسائل خانوادگی و تربیت کودک مواجه هستند.

خدمات مسکن و اشتغال

مدیرکل بهزیستی استان قزوین در حوزه اشتغال و کارآفرینی، گفت: سال گذشته ۷۰۰ نفر از خدمات اشتغالزایی بهره‌مند شدند که ۷۰۳ مورد در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شده است. اعتبار مبلغ پرداختی برای اشتغال ۱,۰۰۰ میلیارد ریال بود.

وی افزود: حدود ۲۷۴ واحد مسکن تحویل داده شد و مبلغ کمکی به هر نفر ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلیون تومان بود. در دو سه ماه اخیر، ۲۲۸ نفر برای دریافت ودیعه مسکن معرفی و بیش از ۸۰۰ میلیون ریال در حال پرداخت است. به طور کلی، ساخت مسکن و مسکن ملی جامعه هدف اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال به صورت کمک بلاعوض درنظر گرفته شده است.

مشارکت‌های مردمی

غلامرضایی در پایان با اشاره به اینکه ۲۴۹ دانشجو تحت پوشش بهزیستی هستند، خاطرنشان کرد: در حوزه جلب و جذب مشارکت‌های مردمی، این رقم در مجموع کل ۱۶۶ میلیارد ریال و ۹۵۳ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۷۴۷ مورد در سال گذشته بوده است.