مشهد – معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی گفت: استفاده از فناوریهای نوین در ساماندهی اتباع در استان خراسان رضوی، در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، امیرالله شقمدری اظهار کرد: استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در این حوزه، در دستور کار قرار گرفته و نخستین مینیبوس سیار بیومتریک کشور برای شناسایی اتباع توسط استان خراسان رضوی راهاندازی شده است.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی افزود: خوشبختانه کمترین میزان ورود غیرمجاز اتباع از مرزهای خراسان رضوی گزارش میشود و در حال حاضر، روزانه حدود ۵۰ مورد تجاوز مرزی داریم که اغلب افراد دستگیر میشوند و قوانین موجود در این زمینه بازدارنده هستند.
وی بیان کرد: بخش قابلتوجهی از اتباع غیرمجاز، افرادی هستند که بهصورت قانونی وارد کشور شدهاند، اما پس از پایان مهلت اقامت، از کشور خارج نشدهاند و بهصورت غیرمجاز باقی ماندهاند.
شمقدری، با اشاره به نقش ویژه این استان در ساماندهی اتباع خارجی، گفت: چند روز پیش از آغاز جنگ ۱۲ روزه، به همراه استاندار به دیدار وزیر کشور رفتیم و درخواست کردیم بخشی از اختیارات ایشان در حوزه اتباع به استاندار واگذار شود که با موافقت همراه شد.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: ما در خط مقدم مواجهه با اتباع هستیم و در عین حال، باید از ظرفیتهای حضور آنها نهایت استفاده را ببریم، اتباع مجاز تهدید محسوب نمیشوند و ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی ارزشمندی در میان آنها وجود دارد که باید بهدرستی از آن بهرهبرداری شود.
وی، با تأکید بر اینکه واگذاری این اختیارات به استانداران، امکان تصمیمگیری سریعتر و مؤثرتر در حوزه تمدید اقامت و اعطای امتیازات به اتباع را فراهم میکند، تصریح کرد: در حال حاضر، در استان خراسان رضوی ۳۹۸ هزار تبعه مجاز و شناساییشده حضور دارند و تقریباً همین تعداد نیز بهصورت غیرمجاز سکونت دارند که عمده اتباع غیرمجاز از مرز سیستان و بلوچستان وارد کشور شدهاند.
شمقدری، با بیان اینکه کشور به ظرفیتهای کارگری اتباع نیازمند است، گفت: در حوزه کارگری، ۴۵ شغل وجود دارد که حضور نیروی کار داخلی در آنها کمتر است و باید از ظرفیت اتباع افغان در این مشاغل استفاده شود. امیدواریم با تفویض رسمی اختیارات، امکان جذب هدفمند سرمایههای انسانی و مالی اتباع فراهم شود.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی همچنین به برخی چالشهای موجود در نیز اشاره کرد و گفت: گلایههایی از سوی مردم درباره حضور اتباع غیرمجاز مطرح است. بهعنوان نمونه، در مشهد هفت مدرسه غیرمجاز ویژه افغانها شناسایی شد که در آنها خانههای مسکونی به کلاسهای درس تبدیل شده و معلمان و دانشآموزان همگی از اتباع بودند و هیچگونه ارتباطی با وزارت آموزش و پرورش نداشتند در این خصوص با تمامی عوامل این مدارس برخورد قانونی صورت گرفت.
وی، با اشاره به اقدامات انجامشده برای تقویت امنیت مرزها، اظهار داشت: اعتبارات ویژهای برای استحکامات مرزی و هوشمندسازی مرزها در نظر گرفته شده است که ساخت دیوار هوشمند مرزی، بهرهگیری از رادار، سامانههای الکترونیکی و دیگر فناوریهای نوین، بخشی از این اقدامات هستند.
شمقدری ادامه داد: تاکنون حدود ۶۵ کیلومتر از این دیوار مرزی احداث شده و زیرسازی برای ۴۰ کیلومتر دیگر آن نیز در حال انجام است، هماکنون ارتش در سه جبهه مشغول احداث، تولید و نصب دیوار در نزدیکی جدار مرز است.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی از تعاملات دوجانبه با مسئولان محلی افغانستان نیز خبر داد و گفت: استاندار خراسان رضوی نیز اخیراً از مرز بازدید کرد و والی منطقه هم بهزودی به مشهد سفر خواهد کرد تا همکاریهای مرزی با رویکردی تعاملی ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در روزهای جنگ تحمیلی اخیر نیز، افزود: طی ۱۲ روز، ۱۹ جلسه امنیتی در استانداری برگزار شد که همه دستگاهها با تمام توان و انسجام پای کار بودند که جای تقدیر دارد.
شمقدری در ادامه تأکید کرد: موارد معدودی از افراد شناسایی و بازداشت شدند، اما با این حال هیچ محدودیتی برای آزادیهای عمومی مردم اعمال نشد، مهمترین دستاورد این دوران، تقویت انسجام و وحدت ملی و حمایت قاطعانه مردم از نیروهای مسلح بود.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از نظر بنده، ارزش و اهمیت این ۱۲ روز، قابلمقایسه با سالهای دفاع مقدس است چرا که تمامی گروههای سیاسی و اقشار مختلف مردم در برابر حملات دشمن یکدل و متحد شدند. این سرمایه اجتماعی باید تمام و کمال حفظ شود.