مشهد – رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بر ضرورت رویکردی نوین مبتنی بر شفافیت حداکثری، تخصصیسازی فعالیتها و بومیسازی استانداردهای این حوزه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام احمد شرفخانی در همایش مدیران مؤسسات خیریه خراسان رضوی، جلسه توجیهی دومین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری و تجلیل از تشکلهای خیریه برتر، ضمن معرفی این نشان به عنوان نمادی از تعهد به ارتقای استانداردهای نیکوکاری در کشور، از برنامههای این مرکز برای صدور گواهینامههای تخصصی ویژه مؤسسات خیریه خبر داد.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مطالعات گسترده انجام شده در سال ۱۳۹۳ در سطح ۳۰ کشور اسلامی و ۱۵ کشور غیراسلامی در زمینه ساختار و عملکرد مؤسسات خیریه، اظهار کرد: نتایج این پژوهشها که در قالب ۳۰ جلد کتاب منتشر شده است، نقشه راهی جامع برای درک بهتر نیازهای جامعه و ارائه راهکارهای مؤثر در حوزه نیکوکاری در اختیار ما قرار میدهد.
وی با استناد به نتایج نظرسنجیهای انجام شده توسط مرکز پژوهشهای صدا و سیما و مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۹، کاهش اعتماد عمومی به تشکلهای خیریه را زنگ خطری جدی توصیف کرد و افزود: این وضعیت نشان میدهد که فعالیتهای خیرخواهانه نیازمند تحولی اساسی و توجه ویژه به مطالبات و انتظارات مردم است.
شرفخانی ضمن انتقاد از عدم هماهنگی بین نهادهای متولی صدور مجوز برای مؤسسات خیریه، به مشکلات موجود در جمعآوری اطلاعات دقیق و شناسایی مؤسسات فعال در این حوزه اشاره کرد و گفت: تعداد مراکز خیریه در ایران بر اساس آمارهای مختلف بین ۲۵ هزار تا ۹۰ هزار مؤسسه تخمین زده میشود که این اختلاف فاحش، ضرورت ساماندهی و شفافسازی هرچه بیشتر این حوزه را آشکار میسازد.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنوارهها و رویدادهای تخصصی به منظور ارتقای سطح کیفی فعالیتهای خیرخواهانه، تصریح کرد: هدف ما از برگزاری این رویدادها، ترویج رویکرد حرفهای و تخصصی در تشکلهای خیریه و بهرهگیری از الگوهای موفق سایر کشورها است. برای ساماندهی و اطمینانبخشی بیشتر به فعالیتها، نیازمند ایجاد یک شبکه اطلاعاتی منسجم و یکپارچه هستیم.
وی به چالشهای موجود در ارزیابی و رتبهبندی تشکلهای خیریه اشاره کرد و خواستار بازنگری و اصلاح شاخصهای ارزیابی به منظور انطباق بیشتر با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور شد.
شرفخانی با تاکید بر اینکه رشد و ارتقای فعالیتهای نیکوکاری در ایران، اولویت اصلی این مرکز است، بر لزوم شفافسازی اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در این حوزه تاکید کرد.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: برای ما بسیار مهم است که مردم بدانند کمکهای اهدایی آنها چگونه و در چه زمینههایی صرف میشود. نشان نیکوکاری نمادی از این تعهد به شفافیت و پاسخگویی است و ما در تلاش هستیم تا با بومیسازی استانداردهای بینالمللی، زمینه را برای صدور گواهینامههای تخصصی ویژه مؤسسات خیریه فراهم کنیم.
وی این اقدامات و برنامهریزیها را نشانهای از عزم جدی برای تبدیل فعالیتهای خیرخواهانه به یک حرفه تخصصی در کشور دانست.
شرفخانی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همدلی تمامی نهادها و دستگاههای ذیربط، شاهد تحولی بنیادین در عرصه نیکوکاری در ایران باشیم.