تأکید بر حمایت از کشاورزان و نوسازی کارخانه‌های برنج‌کوبی
تأکید بر حمایت از کشاورزان و نوسازی کارخانه‌های برنج‌کوبی

رشت – استاندار گیلان با بیان اینکه کمتر از ۲۰ درصد از ۱۶۰۰ کارخانه برنج‌کوبی استان مکانیزه هستند، بر ضرورت تخصیص اعتبار برای نوسازی کارخانجات در راستای کاهش ضایعات برنج تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی حق‌شناس شامگاه دوشنبه در جریان سفر غیر منتظره رئیس‌جمهور به استان گیلان و در جلسه شورای اداری اظهار کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه، بیش از ۴ میلیون نفر وارد گیلان شدند.

استاندار گیلان با بیان اینکه استان در این جنگ بیش از ۴۲ شهید تقدیم کرد با اشاره به وضعیت تأمین کالا در این ایام تصریح کرد: در این مدت به هیچ‌وجه مشکل تأمین کالای اساسی نداشتیم که این مسئله جای قدردانی دارد.

وی همچنین به پروژه‌های زیرساختی اشاره کرد و گفت: سدهای پلرود و شفارود از جمله پروژه‌هایی هستند که نیاز به توجه ویژه وزیر نیرو دارند همچنین در حوزه انتقال شبکه انرژی، مشکلاتی وجود دارد که باید برای رفع آن اقداماتی انجام گیرد.

حق شناس با تاکید بر اینکه در استانی که بیش از ۱۰۰۰ میلی‌متر بارندگی دارد، باید به گونه‌ای باشد که این ذخیره بارندگی صرف کشاورزی شود به وضعیت محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه برنج و سایر محصولات کشاورزی مانند فندق استان گیلان در رتبه‌های یک تا ۱۰ قرار دارد، اما گاهی اوقات تقدم و تأخر در تصمیمات، مشکلاتی ایجاد می‌کند.

استاندار گیلان در ادامه افزود: قیمت برنج در حال حاضر ۳۰۰ هزار تومان است که ما نیز راضی نیستیم مردم چنین قیمتی پرداخت کنند اما با این حال، واردات برنج باعث کاهش قیمت می‌شود که این امر برای کشاورزان ضررآور خواهد بود.

حق‌شناس در پایان از دولت قدردانی کرد و گفت: در حوزه چای خوشبختانه دولت مجوزهای لازم را به کارخانجات چای گیلان داده است که موجب امیدواری در این بخش شده است.

استاندار گیلان گفت: کشاورزان نیاز به رسیدگی دارند و باید به کارخانجات شالیکوبی توجه ویژه‌ای شود.

وی افزود: از ۱۶۰۰ کارخانه برنج‌کوبی در استان، کمتر از ۲۰ درصد مکانیزه هستند و اگر ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان به برخی از این کارخانجات تخصیص یابد، ضایعات برنج کاهش خواهد یافت که این امر به نفع اقتصاد ملی است.