در حالی بازاری به بزرگی ۱.۵۹میلیارد دلار برای بازار جهانی دستگاه های بذرکار پیش بینی شده که به دلیل تقاضای جهانی برای افزایش بازدهی محصولات این بازار رشدی پیوسته را تجربه می کند.
بازار؛ گروه کشاورزی: بازار دستگاه های کاشت بذر از طریق امکان کاشت خاص و سبز بذر، که مستقیماً به عملکرد بهتر محصول و بهینه سازی منابع مفید کمک می کند، جایگاه مهمی در کشاورزی مدرن دارد. این دستگاه ها به طور قابل توجهی در مقیاس های مختلف کشاورزی، از خرده مالکان گرفته تا عملیات تجاری بزرگ، مورد استفاده قرار می گیرند.
دستگاه های کاشت بذر ضایعات را کاهش می دهد
پیشرفت در مکانیزاسیون، کشاورزی دقیق و اتوماسیون، تقاضا برای دستگاه کاشت بذر برتر را بیش از پیش افزایش داده است. دستگاه های کاشت بذر به «حفظ فاصله مناسب بذر، عمق و پوشش خاک» کمک می کنند و در نتیجه هزینه های جوانه زنی را بهبود می بخشند و ضایعات را کاهش می دهند. با افزایش جمعیت جهانی و نیاز روزافزون به حفاظت از غذا، پذیرش فناوری های کاشت سبز ضروری شده است. علاوه بر این، کمک های دولتی در کشورهای مختلف برای فروش مکانیزاسیون کشاورزی، رونق بازار را به پیش می برد. ادغام فناوری های کاملاً مبتنی بر GPS و IoT در دستگاه های کاشت بذر نیز باعث بهبود کارایی عملیاتی می شود و آنها را به ابزاری جدایی ناپذیر در کشاورزی مدرن تبدیل می کند.
به این ترتیب است که روند این بازار رو به رشد است طبق داده های آماری موجود در سال ۲۰۲۴ اندازه بازار جهانی دستگاه کاشت بذر ۱.۵۰ میلیارد دلار ارزش گذاری شده بود و برآورد می شود تا پایان سال ۲۰۲۵ نیز به ۱.۵۹ میلیارد دلار برسد.
نکته قابل تامل اینکه اگرچه بازار جهانی دستگاه های کاشت بذر به دلیل افزایش مکانیزاسیون در کشاورزی و تقاضای جهانی برای افزایش بازده محصول، رشد مداومی را تجربه می کند، اما قیمت های بالای سرمایه گذاری اولیه برای تجهیزات پیشرفته کاشت بذر، کشاورزان کوچک و متوسط را از این امر منصرف می کند و پذیرش آن را در مناطق در حال توسعه محدود می سازد.
روندهای نوظهور در بازار جهانی دستگاه های بذرکار
بر اساس این گزارش، ادغام فناوری های هوشمند، از جمله سیستم های هدایت شده با GPS و حسگرهای مجهز به اینترنت اشیا، دقت کاشت و بهره وری عملیاتی را بهبود می بخشد و لذا از روندهای نوظهور در بازار جهانی این محصول می توان به سیستم های هدایت شده با GPS و حسگرهای مجهز به اینترنت اشیا اشاره کرد.
از سوی دیگر از منظر منطقه ای، داده های آماری بیانگر این است که آسیا و اقیانوسیه بازار اصلی دستگاه های کاشت بذر است که به دلیل شهرنشینی سریع، افزایش درآمدهای قابل تصرف و افزایش استفاده از ماشین آلات کشاورزی مدرن، رونق یافته است. در واقع آسیا به دلیل افزایش جمعیت و تقاضای روزافزون برای غذا، بازار رو به رشدی برای دستگاه های کاشت بذر دارد. کشورهایی مانند چین، هند و ژاپن در حال سرمایه گذاری دقیق در مکانیزاسیون کشاورزی برای افزایش بهره وری و ایجاد امنیت غذایی هستند.
انتظار می رود در سال ۲۰۲۶ ارزش بازار جهانی دستگاه های بذرکار به ۱.۶۷ میلیارد دلار افزایش یابد و همچنین پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۴ به ۲.۴۴ میلیارد دلار برسد
این در حالی است که به گفته کارشناسان، انتظار می رود در سال ۲۰۲۶ ارزش بازار جهانی دستگاه های بذرکار به ۱.۶۷ میلیارد دلار افزایش یابد و همچنین پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۴ به ۲.۴۴ میلیارد دلار برسد و با نرخ رشد مرکب سالانه حدود ۴.۸۸ درصد در طول دوره ۲۰۲۶-۲۰۳۴ گسترش یابد.
سهم ۳۵درصدی بذرکارهای مته کار از بازار جهانی
گزارشات جهانی همچنین نشان می دهد: بازار جهانی ماشین آلات بذرکار بر اساس نوع محصول به «بذرکارهای مته کار، بذرکارهای دقیق و بذرکارهای پخشی» تقسیم می شود که در سال ۲۰۲۴، بذرکارهای مته کار بیش از ۳۵ درصد از فروش بازار جهانی را به خود اختصاص داده اند.
چالش اصلی بازار دستگاه های بذرکار چیست؟
بر اساس این گزارش، یکی از چالش های اصلی بازار دستگاه های کاشت بذر، کمبود اپراتورهای ماهری است که بتوانند با موفقیت از تجهیزات کاشت پیشرفته استفاده کنند. دستگاه های کاشت بذر مدرن برای بهترین عملکرد، از جمله کالیبراسیون، نگهداری و عیب یابی، به دانش فنی نیاز دارند. در بسیاری از مناطق، به ویژه در کشورهای در حال رشد، کشاورزان آموزش کافی برای کار با تجهیزات پیشرفته را ندارند که منجر به عملکرد نامطلوب و سوء استفاده از دستگاه می شود. به عبارت دیگر این خلأ قابلیت ها، مزایای بالقوه مکانیزاسیون را کاهش می دهد و ممکن است کشاورزان را از پذیرش بذرکارهای پیشرفته منصرف کند. علاوه بر این، زیرساخت های ناکافی آموزش و پرورش و دسترسی محدود به منابع آموزشی، این مشکل را تشدید می کند.