سردرگمی کرمانی‌ها در آشفته‌بازار قیمت‌ها | مسئولان: صبور باشید؛ قیمت ها پایین می آید!
سردرگمی کرمانی‌ها در آشفته‌بازار قیمت‌ها | مسئولان: صبور باشید؛ قیمت ها پایین می آید!

کرمان- کرمانی ها در حالی از وضعیت نابسامان قیمت برخی کالاها گلایه دارند که مسئولان از مردم می خواهند ضمن پرهیز از خریدهای هیجانی، صبور باشند چرا که به زودی قیمت ها پایین می آید.

بازار؛ گروه استان ها: در شرایطی که نوسان قیمت‌ های بازار به یکی از دغدغه‌ های اصلی کرمانی ها تبدیل شده است، بسیاری از خانواده‌ها با سردرگمی و ناتوانی در تأمین مایحتاج اساسی مواجه هستند.

گزارش‌های میدانی از افزایش بی ‌سابقه قیمت محصولاتی مانند برنج و مرغ حکایت دارد، به ‌گونه‌ای که مصرف‌کنندگان از تفاوت قیمت‌ ها در مغازه‌ های مختلف گلایه می ‌کنند.

برخی شهروندان بیان می ‌کنند که قیمت برنج پاکستانی در کمتر از دو هفته بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است، درحالی‌ که نرخ مرغ نیز از ثبات لازم برخوردار نیست. این نابسامانی ‌ها موجب شده تا قشر متوسط جامعه بیش از پیش تحت فشار اقتصادی قرار گیرد و صدای مطالبه مردم برای افزایش نظارت مسئولان بر بازار بیشتر از همیشه بلند شود.

از سوی دیگر، مسئولان استانی با رد افزایش قیمت‌ها، این نوسانات را ناشی از اختلال موقت در واردات یا افزایش تقاضا می ‌دانند. رئیس جهاد کشاورزی شمال کرمان با اشاره به آزادسازی واردات برنج، وعده داده است که قیمت ‌ها به زودی کاهش خواهد یافت؛ همچنین، مدیرکل تعزیرات حکومتی کرمان بر تقویت نظارت‌ها تاکید کرده است.

سردرگمی مردم در آشفته بازار قیمت ها

مریم رحیمی در گفتگو با خبرنگار بازار با انتقاد از نوسان قیمت محصولات کشاورزی و دام و طیور اظهار کرد: شرایط به گونه ای است که هر روز با یک قیمت متفاوت روبرو می شویم. قشر متوسط توان خرید ندارد و مردم در این آشفته بازار قیمت ها سردرگم هستند.

زهرا بیگ زاده هم در گفتگو با بازار از قیمت های گلایه کرد و گفت: قیمت برنج پاکستانی قبل از جنگ ۱۲ روزه، ۹۰۰ تومن بود اما دو روز پیش به قیمت یک میلیون و ۴۷۰ تومان خریداری کردم. چرا باید در این مدت کوتاه قیمت ها تا این حد بالا برود؟

علی ابراهیمی هم در خصوص تفاوت نرخ برنج پاکستانی انتقاد کرد و افزود: از چهار مغازه قیمت برنج پاکستانی متعلق به یک برند خاص را پرسیدم که از یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون ۶۵۰ متغییر بوده است.

محمود قربانی در گفتگو با بازار با بیان اینکه آخرین قیمتی که مرغ خریداری کردم، هر کیلوگرم ۱۲۳ هزار تومان بود، گفت: قیمت گوشت مرغ بسیار بالا رفته ضمن اینکه از مغازه ای تا مغازه ای دیگر قیمت ها متفاوت است؛ مسئولان باید نظارت بیشتری در این خصوص داشته باشند.

برای خرید برنج عجله نکنید قیمت ها پایین می آید

رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص افزایش قیمت بسیار زیاد برنج در کرمان اظهار کرد: افزایش قیمتی رخ نداده اما یک اختلالی در واردات برنج اتفاق افتاد که باعث افزایش قیمت شد اما نه به میزان حدود ۷۰ درصد!

علی باقری ادامه داد: با توجه به اینکه فصل برداشت برنج است، واردات آن آزاد شده است. به دلیل اتفاقات اخیر قیمت برنج یک درصدی اضافه شده است.

باقری: همیشه در فصل برداشت برنج داخلی برای جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان داخلی، واردات ممنوع می شد؛ امسال به دلیل جنگ تحمیلی ۱۲ روزه واردات آزاد شد؛ بر این اساس ظرف چند روز آینده شاهد کاهش قیمت آن خواهند بود

وی گفت: همیشه در فصل برداشت برنج داخلی برای جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان داخلی، واردات ممنوع می شد؛ امسال به دلیل جنگ تحمیلی ۱۲ روزه واردات آزاد شد؛ بر این اساس ظرف چند روز آینده شاهد کاهش قیمت آن خواهند بود.

رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان این اطمینان را به مردم داد که واردات برنج در حال انجام است و با کمی صبوری مشکل رفع می شود.

وی گفت: مردم برای خرید برنج عجله نکنند وضع بازار برنج و روغن نباتی خوب می شود؛ وضعیت این کالاهای اساسی مطلوب است و مردم نگران نباشند.

مرغ گران نشده است!

باقری همچنین در خصوص افزایش قیمت مرغ هم چنین گفت: قیمت مرغ در کل استان به ویژه شهرستان کرمان ثابت است و افزایش قیمت نداریم.

رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان نرخ یک کیلوگرم مرغ گرم در بازار را ۱۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: نظارت ها بر بازار در حال انجام است.

وی گفت: طبق تفاهم نامه منعقد شده بین جهاد کشاورزی و اتاق اصناف در سطح کشور؛ در حوزه مرغ گرم نظارت بر خرده فروشی در سطح بازار بر عهده بازرسان اتاق اصناف گذاشته شده است. در بحث نانوایی ها این وظیفه بر عهده انجمن حمایت از مصرف کنندگان است. همچنین گشت های مشترک هم بر وضعیت بازار نظارت دارند.

باقری عنوان کرد: مردم در صورت مشاهده تفاوت قیمت و گران فروشی موارد را به ۱۲۴ صمت اطلاع دهند. در صورتی که در یک زمینه تماس های شهروندان با ۱۲۴ از یک میزان بیشتر شود وقت ویژه ای برای رسیدگی به آن موضوع در نظر گرفته می شود.

باقری: در روزهای عید نوروز و هفته اول ماه رمضان حداکثر میزان توزیع مرغ ۲۱۰ تن بود در حالی که در سه روز ابتدایی جنگ تحمیلی، روزانه ۴۷۵ تن گوشت در بازار کرمان توزیع کردیم

رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اشاره به هجوم افراد برای خرید در شرایط خاص افزود: در روزهای عید نوروز و هفته اول ماه رمضان حداکثر میزان توزیع مرغ ۲۱۰ تن بود در حالی که در سه روز ابتدایی جنگ تحمیلی، روزانه ۴۷۵ تن گوشت در بازار کرمان توزیع کردیم.

وی با اشاره به بالا رفتن تقاضای کالاهای اساسی از مردم خواست که در خرید عجله نکنند و تقاضا را بالا نبرند و ما مسئولان هم در حال تامین مایحتاج مردم هستند.

باقری گفت: هیچ مشکلی در تامین وارد غذایی در استان کرمان وجود ندارد.

هیچ گونه کمبودی در زمینه کالاهای اساسی در کرمان وجود ندارد

مدیرکل تعزیرات حکومتی کرمان با اشاره به تقویت گشت‌های مشترک و نظارت ویژه بر توزیع کالای‌های اساسی در استان، اظهار کرد: تمام گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی در استان فعال است و مردم هیچ‌گونه نگرانی در زمینه توزیع کالای اساسی نداشته باشند.

فریدون کشیتی با تاکید بر پرهیز از خرید هیجانی افزود: هیچ گونه کمبودی در زمینه کالاهای اساسی در سطح استان وجود ندارد و مردم همچون قبل می‌توانند نیازهای خود را تأمین کنند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کرمان خواستار اعلام هر گونه تخلف در زمینه گران ‌فروشی، کم ‌فروشی، احتکار از طریق شماره ۱۲۴ سازمان صمت یا ۱۳۵ تعزیرات حکومتی شد و بر برخورد بدون اغماض با احتکار کنندگان، گران‌فروشان و کم‌فروشان خبر داد و گفت: با توجه به شرایط حساس کشور در صورت مشاهده هر گونه تخلف با افراد متخلف به طور ویژه برخورد می‌شود.

کشیتی: از ابتدای فروردین، ۸۳۶ بازرسی از واحدهای صنفی استان صورت گرفت که ۳۵۷ پرونده تخلفاتی در تعزیرات حکومتی تشکیل شده و در حال رسیدگی است

وی با اشاره به فعالیت ۱۲۴ تیم بازرسی در سه ماهه ابتدای سال‌جاری تصریح کرد: از ابتدای فروردین، ۸۳۶ بازرسی از واحدهای صنفی استان صورت گرفت که ۳۵۷ پرونده تخلفاتی در تعزیرات حکومتی تشکیل شده و در حال رسیدگی است.

واقعیت این است که نوسان قیمت‌ ها در بازار، فشار ملموسی بر زندگی مردم وارد کرده است. هر چند مسئولان وعده ‌های بهبود وضعیت را می ‌دهند، اما سرعت عمل در اجرای این وعده‌ ها با انتظارات عمومی فاصله دارد.

از یک سو، آزادسازی واردات و افزایش نظارت ها می‌تواند به تعدیل قیمت ها کمک کند و از سوی دیگر، بی ‌ثباتی نرخ‌ ها و تفاوت فاحش قیمت در بازار، نشان می‌ دهد که سازوکارهای کنونی هنوز نتوانسته‌ اند به‌طور کامل موثر واقع شوند.

تجربه نشان داده که حل این معضلات، هم به زمان نیاز دارد و هم به عزمی جدی‌ تر از سوی تمام دستگاه ‌های مسئول. در این میان، نقش مردم در پرهیز از خریدهای هیجانی و گزارش تخلفات نیز نباید نادیده گرفته شود.

به نظر می‌ رسد برای بازگرداندن ثبات به بازار، علاوه بر نظارت ‌های فوری، نیاز به برنامه ‌ریزی بلندمدت ‌تر و شفاف ‌تر وجود دارد.