بسیاری از کارشناسان براین باورند که با افزایش قیمت گندم نانواییهای آزادپز، قیمت نان به بهانههای مختلف کنجددار بودن، اندازه و … ۲ تا ۴ برابر قیمت مصوب عرضه میشود.
به گزارش بازار، بررسیهای میدانی حاکی از آن است که تمامی واحدهای نانوایی اقدام به افزایش قیمت نان کردهاند و از طرفی به بهانه کنجد، سبزیجات و افزایش حجم نان اقدام به عرضه ۲ تا ۴ برابر قیمت مصوب کردهاند که بسیاری از کارشناسان کمبود نظارت دستگاههای مسئول را عامل اصلی این گرانی میدانند.
در شرایط فعلی بیشترین یارانه به حوزه آرد و نان اختصاص دارد که متاسفانه بدلیل سوء استفادههای متعدد شاهد هدررفت آن هستیم، از این رو کارشناسان حوزه آرد و نان یکسان سازی نرخ نان و پرداخت یارانه مستقیم به خانوارها را راهکار کاهش تخلفات این حوزه میدانند.
حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به نابه سامانیهای قیمت و کیفیت نان گفت: موضوع طبخ نان، قیمت گذاری و بازرسی که توسط دستگاههای مختلف و اتحادیه مربوطه انجام میشود، دچار شرایطی شدیم بدلیل آنکه متولی واحدی را برای این موضوع تعیین نکردند و دستگاههای مختلف در این ارتباط برنامه ریزی و پیگیری میکنند که متاسفانه چندوجهی بودن موضوع کمکی به حل این مسئله نمیکند.
رستگار افزود نرخ آردی که به اتحادیه و اعضای صنف داده میشود، دولتی و آزادپز است و کیفیت بر مبنای نوع یک، نوع ۲ و ۶ متفاوت است، باید کاری انجام شود که نظارت دقیق شود چراکه تاکنون نظارت و جرایم ما بازدارنده نبوده است و به این نتیجه رسیدیم که اتحادیهها متولی امور صنف هستند و موظف هستند که بر واحدها نظارت داشته باشند تا بازار را کنترل کنند.
رئیس اتاق اصناف تهران با تاکید بر واقعی شدن قیمت نان بیان کرد: پیشنهاد ما این است که قیمت نان برمبنای آنالیزی که اتحادیه صنفی و کارشناسان اتاق اصناف گرفتند، واقعی شود و بهترین پیشنهاد این است که یارانه مستقیم به مردم پرداخت شود.