استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به تولید سالانه بیش از ۶ میلیون تن بلوط در این استان گفت: تولید نان با آرد بلوط، میتواند تا ۴ میلیون تن نیاز کشور به گندم را مرتفع کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، یدالله رحمانی با اشاره به تولید سالانه بیش از ۶ میلیون تن بلوط در استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: اجرای آزمایشی تولید نان با آرد بلوط، موفقیتآمیز بوده و میتوان برای جایگزینی تا چهار میلیون تن گندم برنامهریزی کرد.
وی افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از جنگلهای ارزشمند بلوط زاگرس، همواره به عنوان یکی از قطبهای منابع طبیعی کشور مورد توجه بوده است، بهرهبرداری نوآورانه از این ظرفیت میتواند معادلات اقتصادی و معیشتی منطقه را متحول سازد.
رحمانی با اشاره به ایده تولید نان با آرد بلوط، اظهار کرد: هر سال کشور ناچار به واردات مقادیر زیادی گندم است. اما بر اساس مطالعات و طرحهای کارشناسی شده در استان، میتوان بخشی از این واردات را با تلفیق آرد بلوط محلی و آرد گندم داخل جبران کرد.
به گفته وی در همین راستا، یک واحد نمونه تولید نان با آرد بلوط در حال فعالیت در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده و نتایج اولیه نشاندهنده موفقیت طرح از نظر کیفیت و پذیرش محصول است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نحوه استفاده از آرد بلوط برای تولید نان را ترکیب ۲۰ درصد آرد بلوط و ۸۰ درصد آرد گندم برشمرد و گفت: هدفگذاری طولانی مدت این است که تا چهار میلیون تن از واردات گندم صرفهجویی شود؛ اتفاقی که هم برای اقتصاد ملی ارزشمند است و هم موجب ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی معیشتی مردم استان به منابع یارانهای میشود.
رحمانی با اشاره به خواص تغذیهای بلوط اضافه کرد: متخصصان معتقدند با تلفیق آرد بلوط، میتوان کیفیت و ارزش غذایی نان مصرفی را افزایش داد و بخشی از آسیبهایی را که حذف سبوس از آرد گندم به جامعه زده، جبران کرد. این طرح علاوه بر فواید محیط زیستی و توسعهای، ظرفیت حفظ و احیای جنگلهای زاگرس را با مشارکت مردم نیز فراهم میکند.
انتهای پیام/