وزارت جهاد: قیمت برنج روند نزولی دارد/ شرایط بازار روبه آرامش است
وزارت جهاد: قیمت برنج روند نزولی دارد/ شرایط بازار روبه آرامش است

سرپرست بازرگانی داخلی محصولات کشاورزی وزارت جهاد در واکنش به برخی گزارشات درباره بازار برنج و تاکید آنان بر افزایش قیمت در حالی که بازار چیز دیگری را نشان می دهد، گفت: تمام تلاش ها برای مدیریت بازار برنج و آرامش آن است.

– اخبار اقتصادی –

مجید حسنی مقدم، سرپرست دفتر بازرگانی داخلی محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با تسنیم با اشاره به اینکه قیمت برنج داخلی در مراکز عمده روند نزولی دارد، گفت: این شیب کاهش قیمت با تاخیری کوتاه مدت به بخش خرده فروشی نیز خواهد رسید.   

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برنج و روغن دوکالای فساد ناپذیر است که  به راحتی تا مدت ها قابلیت نگهداری دارد، افزود: افزایش نسبی  تقاضا  در شرایط حادث شده در هفته های گذشته و از طرفی امکان کاهش عرضه،  به افزایش قیمت این کالا دامن زد و به طور کلی بازار محل فرود ،نمایش و برونداد، مجموعه سیاست های تولیدی، ارزی،تجاری ،پولی و مالی است و بنابراین نمی توان اتفاقات بازار را صرفا به شرایط تولید و یا عامل دیگر به تنهایی گره زد. البته لازم به ذکر است در اکثر واحد‌های صنفی، فروشگاه‌های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار برنج وارداتی با قیمت مصوب سازمان حمایت عرضه شده و می شود. 

وی با اشاره به روند افزایشی قیمت برنج کیفی داخلی در سال گذشته، افزود: سال ۱۴۰۳ بعد از یکسال ثبات نسبی در قیمت اسمی برنج در بازار علیرغم افزایش هزینه های مترتب بر تولید این محصول ، بخشی از افزایش قیمت را باید در راستای جبران جاماندگی در بازار به لحاظ اقتصادی تعبیر نمود. 

وی افزود سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج وارد کشور شد و با لحاظ نمودن تولید داخل  کمبودی از این بابت وجود نداشت. 

حسنی مقدم درباره اینکه وضعیت ذخیره سازی و نگهداری برنج کشور به چه صورت است و آیا آمار دقیقی وجود دارد که در انبارهای مختلف اشخاص و صنوف و نهادها چه میزان برنج موجود است؟، توضیح داد که نگهداری برنج داخلی عملا در شبکه ای از تولیدکنندگان، کارخانجات شالیکوبی، دلالان، تجار، بنکداران، عمده فروشان و فروشگاه های سطح شهر نگهداری می شود. 

وی افزود: ار همین رو برای اطلاع از سیستم انباری و برآورد حجم موجودی در تمامی حلقه های زنجیره با مشکلاتی مواجه ایم  و نیازمند اقداماتی برای بهبود نظام نگهداری و رصد اطلاعات در این زمینه با همکاری همه دستگاه های ذیربط هستیم.

وی بر لزوم راه اندازی سیستم رصد برای رفع این مشکلات تاکید کرد و گفت:  از سالها پیش مسئولان مختلف پیگیر این مساله بودند که سامانه جامع انبارها ذیل سامانه جامع تجارت به همین منظور راه اندازی گردید. درصورت کارکرد مناسب آن همانگونه که در ابتدا هدف گذاری شده ،می تواند در این زمینه کمک بسیار موثری باشد. امیدوارم  بررسی و در صورت لزوم  بازنگری در فرآیندهای فنی و اجرایی آن در اولویت قرار گیرد.

این مقام مسئول همچنین در واکنش به برخی گزارشات درباره بازار برنج و تاکید آنان بر افزایش قیمت در حالی که بازار چیز دیگری را نشان می دهد، گفت: این اتفاقات در حالی رخ می دهد که تمام تلاش ها برای مدیریت بازار برنج و آرامش آن است و توزیع برنج وارداتی به قیمت مصوب در جریان است.

حسنی مقدم  تاکید کرد: امروزه توسعه قدرت اثرگذاری رسانه ها با دسترسی آسان و سریعی که برای آن فراهم است، در شکل گیری رفتارها در طرف عرضه و تقاضا اثرگذار است و می تواند شرایط بازار را به جهت های مختلف هدایت نماید و البته در این میان اکثر رسانه ها با تحلیل های درستی که ارایه می دهند در آرامش بازار نقش موثری  ایفا می کنند.

وی تصریح کرد: آنچه مهم است کمک به مدیریت بازار و حفظ آرامش آن است به طوری که مصرف کننده دچار خسران نشود و روند تجاری و فعالان این عرصه نیز در چارچوب ضوابط تعیین شده کارکرد خود را داشته باشد. بدون همراهی شبکه های پخش ، حمل و نقل و توزیع  فرایند بازار تکمیل نخواهد بود.

 این مقام مسئول افزود: با توجه به اینکه در آستانه برداشت برنج داخلی هستیم، تلاش خواهد شد  شرایط به گونه ای پیش نرود که تولیدکنندگان و کشاورزان  با چالش مواجه شوند و شاهد حضور  دلالان و واسطه های غیر ضرور برای سواستفاده از شرایط حاکم باشند.

انتهای پیام/