سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Tuesday, 13 May , 2025
پ
  • شناسه : 80910
  • 13 اسفند 1403 - 13:38
  • 15 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

دهه شصتی ها بحران را به گورستان رساندند

دهه شصتی ها بحران را به گورستان رساندند
دهه شصتی ها بحران را به گورستان رساندند

به گزارش اکوایران،محمد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با بیان این که موضوع توسعه آرامستان بهشت زهرا تقریباً از ابتدای دهه ۷۰ مطرح بوده و در تمام دوره‌های مدیریت شهری، شهرداران مختلف وعده ایجاد آرامستان جدید در تهران را داده‌اند گفت: اما این وعده‌ها هیچ‌گاه عملی نشده در حالی که بهشت زهرا در سال ۱۳۴۹ […]

به گزارش اکوایران،محمد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با بیان این که موضوع توسعه آرامستان بهشت زهرا تقریباً از ابتدای دهه ۷۰ مطرح بوده و در تمام دوره‌های مدیریت شهری، شهرداران مختلف وعده ایجاد آرامستان جدید در تهران را داده‌اند گفت: اما این وعده‌ها هیچ‌گاه عملی نشده در حالی که بهشت زهرا در سال ۱۳۴۹ تأسیس شد و شهردار وقت تهران اعلام کرد که این آرامستان برای ۲۰ سال آینده پاسخگوی نیاز پایتخت خواهد بود، اکنون پس از ۵۴ سال این آرامستان به نقطه اشباع رسیده است.

به گفته تاجیک، بهشت زهرا در دو مقطع توسعه یافته است نخست اواسط دهه ۷۰ که به دلیل نبود آرامستان جدید، ۱۱۰ هکتار به این مجموعه اضافه شد که اکنون به نام ناحیه ۲ (قطعات ۲۰۰) شناخته می‌شود همچنین اواخر دهه ۸۰ که بار دیگر توسعه انجام شد و ناحیه ۳ (قطعات ۳۰۰) در محدوده جاده قدیم قم به مجموعه اضافه شد.اما با وجود این توسعه‌ها، ظرفیت این آرامستان همچنان محدود است و امروز در شرایطی قرار داریم که ۶۰۰ هزار نفر در بهشت زهرا دفن شده‌اند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با اشاره به افزایش تعداد متوفیان در تهران گفت:میانگین فوتی‌های تهران در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸۶ نفر در روز بود، اما در سال ۱۴۰۳ این عدد به ۱۹۰ نفر رسیده و به دلیل پیک جمعیتی دهه شصتی‌ها، این روند صعودی خواهد بود. از این تعداد، ۵۰ نفر روزانه در قطعات دفن روز به صورت رایگان دفن می‌شوند، اما این ظرفیت حداکثر تا اواخر بهار ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد.

وی تأکید کرد: برخی تصور می‌کنند که هنوز قبر خالی در بهشت زهرا وجود دارد، اما این قبور متعلق به کسانی است که پیش‌خرید کرده‌اند و در اختیار مدیریت آرامستان نیست. بنابراین، اگر اقدامی فوری انجام نشود، از اواخر بهار سال آینده دیگر امکان دفن ۵۰ متوفای روزانه در قطعات دفن رایگان وجود نخواهد داشت.

محمد تاجیک با اشاره به محدودیت‌های توسعه آرامستان فعلی گفت:بهشت زهرا دومین آرامستان بزرگ دنیا پس از وادی‌السلام است و مساحت آن ۶۰۰ هکتار است.آرامستان‌های بزرگ اروپا زیر ۱۰۰ هکتار مساحت دارند و آرامستان سیدنی در استرالیا که در رتبه سوم جهان قرار دارد، ۳۰۰ هکتار است.توسعه بیشتر بهشت زهرا به دلیل قرار گرفتن در محدوده شهری و تأثیرات ترافیکی و اجتماعی امکان‌پذیر نیست.ساکنان شهر کهریزک از وضعیت کنونی ناراضی‌اند و توسعه آرامستان مشکلات بیشتری برای این منطقه ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: به جای توسعه، می‌توان زیرساخت‌های بهشت زهرا را تقویت کرد. برای مثال، می‌توان به جای یک خط مترو، دو خط مترو ایجاد کرد تا دسترسی مردم به آرامستان آسان‌تر شود.

تاجیک در خصوص دفن مجدد گفت:بر اساس فتوای مراجع تقلید، اگر ۳۰ سال از دفن متوفی گذشته باشد و قبر به صورت تک‌طبقه بوده باشد، امکان دفن مجدد در آن وجود دارد.در حال حاضر، این روش در تهران و بسیاری از شهرهای کشور اجرا می‌شود.شرط دفن مجدد این است که متوفیان جدید از بستگان درجه‌یک (نسبی یا سببی) متوفای قبلی باشند و خانواده وی اجازه تجدید دفن را بدهند.بنابراین، بخشی از ظرفیت آینده بهشت زهرا از همین طریق تأمین خواهد شد.اما این راه‌حل موقتی است و تهران برای ۵۰ سال آینده به یک آرامستان جدید نیاز دارد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا گفت :‌براساس پیش‌بینی‌های مرکز آمار ایران، در ۵۰ سال آینده حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در تهران فوت خواهند کرد. این بدان معناست که تهران حداقل به ۱۷۰۰ هکتار زمین برای دفن متوفیان نیاز دارد.

تاجیک تأکید کرد:آرامستان جدید نباید فقط برای یک دوره کوتاه ۱۰ تا ۱۵ ساله طراحی شود، بلکه باید افق ۵۰ ساله داشته باشد.در حال حاضر، ایجاد آرامستان جدید در اطراف تهران با حداقل ۱۰ محدودیت اساسی مواجه است، از جمله مسائل زیست‌محیطی، زمین‌شناسی و حریم شهری.دیگر نمی‌توان به دفن تک‌طبقه اکتفا کرد و باید روش‌های دوطبقه و سه‌طبقه در نظر گرفته شود، همان‌طور که در شهرهای بزرگ جهان اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا هشدار داد که اگر به زودی برای ایجاد آرامستان جدید و توسعه ظرفیت‌های موجود تصمیم‌گیری نشود، تهران با بحران بزرگی در مدیریت متوفیان مواجه خواهد شد. وی از مسئولان شهری و کشوری خواست که این موضوع را جدی بگیرند و هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را انجام دهند.

محمد تاجیک، مدیرعامل سازمان آرامستان‌های تهران گفته که ایجاد آرامستان جدید در تهران با چالش‌های متعددی همراه بوده ، زیرا هر منطقه‌ای که برای این کار انتخاب می‌شد، در حریم شهرستان‌های دیگر قرار داشت و مسئولان محلی اجازه اجرای این طرح را نمی‌دادند. به همین دلیل، شهرداران پیشین موفق به اجرای این پروژه نشدند.در همین راستا، اخیراً نامه‌ای به استاندار تهران و نهادهای امنیتی و نظارتی ارسال کرده‌ایم تا این مسئله به‌عنوان یک بحران ملی در نظر گرفته شود و همه دستگاه‌ها برای حل آن همکاری کنند. طی دو سال گذشته بارها این هشدار را داده‌ایم و اکنون با بررسی ۷ تا ۸ شاخص تخصصی و انجام مطالعات در حوزه‌های زیست‌محیطی، فرهنگی، اقتصادی، ترافیکی و…، ۱۵ گزینه برای آرامستان جدید تهران انتخاب شد که پس از ارزیابی‌های دقیق، به ۵ نقطه اصلی رسیدیم.این ۵ نقطه پس از بررسی‌های مختلف در کمیسیون‌های تخصصی، در شورای برنامه‌ریزی استان تهران تأیید شده و اکنون در مرحله بررسی در کمیسیون زیربنایی استانداری تهران قرار دارد. این نقاط جنوب تهران (پایین کمربند دوم تهران – به‌عنوان آرامستان بحران)،جنوب غرب تهران (ابتدای آزادراه تهران – ساوه)، جنوب شرق تهران (ابتدای آزادراه تهران – مشهد)، شمال غرب تهران وشمال شرق تهران است .مذاکرات با شهرستان‌های واقع در این مناطق همچنان در حال انجام است و برخی مخالفت‌ها وجود دارد که در حال رایزنی برای حل آن هستیم.

تاجیک با بیان این که یکی از تحولات مهم اخیر این است که دیگر سازمان بهشت زهرا به‌عنوان تنها آرامستان تهران شناخته نمی‌شود، بلکه سازمان آرامستان‌های تهران تشکیل شده و بهشت زهرا تنها یکی از آرامستان‌های این سازمان خواهد بودگفت :‌ شورای شهر تهران این تغییر را تصویب کرده و مراحل ثبت رسمی آن نیز انجام شده است.نام آرامستان‌های جدید تهران نیز تعیین شده است؛آرامستان جنوب غربی: «بهشت امام حسن مجتبی (ع)» (در انتظار تأیید کمیسیون نام‌گذاری)،آرامستان جنوب شرقی: «بهشت امام رضا (ع)» (در مسیر جاده امام رضا).

به گفته تاجیک مجموع مساحت آرامستان‌های جدید که در نظر گرفته شده، ۱۲۳۰ هکتار است. این مقدار همچنان ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار کمتر از نیاز پیش‌بینی‌شده برای ۵۰ سال آینده تهران است، اما اگر این آرامستان‌ها عملیاتی شوند، گامی مهم در حل بحران دفن متوفیان در پایتخت خواهد بود.

مدیرعامل بهشت زهرا تاکید کرد :‌دو آرامستان جنوب غرب و جنوب شرق وارد مرحله تملک شده‌اند و شهردار تهران،با جدیت پیگیر این موضوع است. خوشبختانه، تملک این دو آرامستان انجام شده و اکنون در مرحله طراحی قرار دارند.

به گفته تاجیک، اگر موانع موجود برطرف شود، تلاش بر این است که در ۶ تا ۷ ماه آینده حداقل یک قطعه در هر یک از این آرامستان‌ها آماده شود تا در صورت تکمیل ظرفیت بهشت زهرا، متوفیان جدید در این آرامستان‌ها دفن شوند.اگر این آرامستان‌ها اجرایی شوند، تا ۵۰ سال آینده تهران بزرگ‌ترین آرامستان شهری جهان را خواهد داشت و حتی از وادی‌السلام عراق نیز پیشی خواهد گرفت.

تاجیک با بیان این که با توجه به ایجاد آرامستان‌های جدید، لایحه بهای خدمات سال ۱۴۰۴ به شورای شهر تهران ارائه شده است. در این لایحه کف قیمت قبور در آرامستان‌های جدید کمتر از قیمت ناحیه ۲ و ۳ بهشت زهرا خواهد بود تا فشار اقتصادی به مردم وارد نشود گفت :‌قبور رایگان همچنان ارائه خواهد شد و شامل هنرمندان، نام‌آوران، اطفال زیر ۷ سال، مجهول‌الهویه‌ها، اهداکنندگان عضو، شهدا، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان با بیش از ۶ ماه سابقه جبهه است .

قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر 23 اردیبهشت 1404

قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر

به گزارش اکوایران، پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد که بیش از یک‌سوم از تصادفات منجر به فوت در پایتخت ناشی از سرعت غیرمجاز بوده‌ است. شریفی، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران، با استناد به آمار ۲ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ گفت: «۳۵ درصد تصادفاتی که منجر به فوت شده‌اند، مستقیماً به دلیل سرعت […]

وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران 23 اردیبهشت 1404

وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران

به گزارش اکوایران، با وجود اصلاحاتی که بانک مسکن در شرایط اعطای وام اوراق اعمال کرده-از جمله حذف محدودیت قدمت بنا و امکان دریافت وام زوجین توسط سایر اعضای خانواده-مشکل اصلی همچنان پابرجاست: وام‌های موجود پاسخگوی نیاز متقاضیان خرید مسکن نیستند. قیمت مسکن در تهران طی هشت سال گذشته بیش از ۱۸۰۰ درصد افزایش یافته؛ از […]

دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور 23 اردیبهشت 1404

دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور

به گزارش اکوایران، حبیب‌الله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که نهضت ملی مسکن یک با پروژه بزرگ است،‌گفت: ۸۴۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۵۰۰ هزار واحد شروع شده بود. او با بیان این‌که در دولت چهاردهم ساخت ۱۱۰ هزار واحد دیگر آغاز شده است،‌ افزود: […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

23 اردیبهشت 1404

آئین پاسداشت و تکریم هنرمندان پیشکسوت متولد اردیبهشت ماه

استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی است 23 اردیبهشت 1404

استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی است

شیراز- معاون فرهنگی سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی و تردیدناپذیر است.

پیمان جبلی: رادیو همیشه پیشرو بوده است؛ تجلیل از خبرنگار غزه 23 اردیبهشت 1404

پیمان جبلی: رادیو همیشه پیشرو بوده است؛ تجلیل از خبرنگار غزه

رئیس صداوسیما با اشاره به رویکردهای رادیو در توجه به استان ها و همچنین بهره گیری از ظرفیت های جدید بیان کرد که رادیو همواره در همه حوزه ها پیشرو بوده است.

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند 22 اردیبهشت 1404

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند

مجموعه تئاتر شهر میزبان ۵ اجرای جدید نمایشی می‌شود.

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری 22 اردیبهشت 1404

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری

بازیگران «آقای زالو» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهران احمدی معرفی شدند.

22 اردیبهشت 1404

ببینید | شست‌وشوی ساختمان با پهپاد ایرانی

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند نسل جدید پهپادهای شست وشوی ساختمان را طراحی و تولید کنند. /خبرفوری

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند 20 اردیبهشت 1404

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه گفت:کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند، متأسفانه برخی از استان‌های بزرگ هنوز از داشتن چنین کارخانه‌هایی محروم‌اند، در حالی که این مراکز نقشی کلیدی در اتصال صنعت به فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است 20 اردیبهشت 1404

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، رقمی که با استان تهران با تنها ۲۷۰ هزار هکتار اراضی برابر است و این مقایسه نشان‌دهنده تأثیر بهره‌گیری از روش‌های نوین، سیستم‌های هوشمند و دانش‌بنیان در افزایش بهره‌وری است.

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم 20 اردیبهشت 1404

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم

نجف یکی از شهر‌های مهم عراق است که هر‌ساله مسافران و زائران زیادی به آن سفر می‌کنند. ایرانی‌ها نیز در ایام مختلف سال به این‌شهر سفر می‌کنند. معمولا در ماه‌های محرم و صفر، تعداد مسافرانی که به عراق و نجف سفر می‌کنند، بسیار بیشتر از دیگر روز‌های سال است.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

امتداد حوزه علمیه قم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان 23 اردیبهشت 1404

امتداد حوزه علمیه قم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: جوانان در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا با بهره گیری از معارفی که در حوزه علمیه قم فراگرفته‌اند مراکز علوم اسلامی و انسانی را در کشورهای مختلف سامان داده‌اند.

تاسیس شعبه دانشگاه سن‌پترزبورگ روسیه در ایران 23 اردیبهشت 1404

تاسیس شعبه دانشگاه سن‌پترزبورگ روسیه در ایران

تفاهم‌نامه تاسیس شعبه دانشگاه سن پترزبورگ روسیه در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران امضا شد.

۵ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد به مرتبه استادی ارتقا یافتند 23 اردیبهشت 1404

۵ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد به مرتبه استادی ارتقا یافتند

در جلسه اخیر هیئت ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی ۵ عضو هیئت علمی این دانشگاه با ارتقا مرتبه علمی این اعضا به درجه استادی موافقت شد.

آغاز به کار دبیرخانه ملی پیوست رسانه‌ای پارک‌های فناوری در تربیت مدرس 23 اردیبهشت 1404

آغاز به کار دبیرخانه ملی پیوست رسانه‌ای پارک‌های فناوری در تربیت مدرس

دبیرخانه ملی تدوین و پیوست رسانه‌ای پارک‌های علم و فناوری کشور با هدف ارتقای ارتباطات و توسعه همکاری‌ها، در دانشگاه تربیت مدرس راه‌اندازی شد.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی: حوزه علمیه باید طلاب زمان‌شناس تربیت کند 23 اردیبهشت 1404

آیت‌الله دری نجف‌آبادی: حوزه علمیه باید طلاب زمان‌شناس تربیت کند

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: حوزه علمیه هم باید زمان شناس باشد و هم طلاب زمان شناس تربیت کند.