حریم‌شکنی در قلب تهران؛ خانه‌های پیرنیا قربانی تصمیمات پنهان - اکسپرسنا

حریم‌شکنی در قلب تهران؛ خانه‌های پیرنیا قربانی تصمیمات پنهان - اکسپرسنا | اکسپرسنا
پنجشنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴ | Thursday, 17 July , 2025
پ
  • شناسه : 75105
  • 05 اسفند 1403 - 1:39
  • 25 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

حریم‌شکنی در قلب تهران؛ خانه‌های پیرنیا قربانی تصمیمات پنهان

حریم‌شکنی در قلب تهران؛ خانه‌های پیرنیا قربانی تصمیمات پنهان
حریم‌شکنی در قلب تهران؛ خانه‌های پیرنیا قربانی تصمیمات پنهان

به گزارش اکوایران،بعد از تخریب ساختمان پلاسکو در دیماه سال ۱۳۹۵، سازمان میراث فرهنگی وقت تصمیم گرفت تا حریم بناهای مجاور ساختمان پلاسکو که شامل خانه مشیرالدوله پیرنیا، هرمز پیرنیا، مدرسه و کلیسا ژاندارک، مسجد هدایت و ساختمان تجاری غریب(کافه آیبتا سابق)  بود و در أدوار گذشته در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده ولی […]

به گزارش اکوایران،بعد از تخریب ساختمان پلاسکو در دیماه سال ۱۳۹۵، سازمان میراث فرهنگی وقت تصمیم گرفت تا حریم بناهای مجاور ساختمان پلاسکو که شامل خانه مشیرالدوله پیرنیا، هرمز پیرنیا، مدرسه و کلیسا ژاندارک، مسجد هدایت و ساختمان تجاری غریب(کافه آیبتا سابق)  بود و در أدوار گذشته در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده ولی تنها یک بنا(خانه مشیرالدوله پیرنیا)  حریم مصوب داشت و الباقی بناها حریم مصوب نداشتند را به صورت یکپارچه مشخص، بازنگری و ابلاغ قانونی کند.

IMG_20250222_225259_396

طی این فرآیند ۱۶ ساختمان در نقشه حریم این ۵ ساختمان به عنوان بنای ارزشمند قرار گرفت و تخریب و نوسازی آن ممنوع اعلام شد و به صورت رسمی ابلاغیه حریم این نباها در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ به شماره ۱۲۴۰۹/۹۸۲۱۰۰ به دستگاه‌های مربوطه توسط علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ابلاغ شد.

IMG_20250222_225318_693

یکی از بناهای ارزشمند در این نقشه، «خانه ولی الله پیرنیا» است که پسر «مشیرالدوله(حسن) پیرنیا» بود و خانه او یکی از بناهای دارای خاطرات به سزایی همچون ضبط برنامه گلها توسط «داوود پیرنیا»، جلسات سران و بزرگان، تدوین و نگارش “کتاب ایران باستان” توسط مشیرالدوله پیرنیا است و با مجموعه خانه های مجاور خود یک بافت تاریخی و ارزشمند را تشکیل می دهد.

IMG_20250222_225236_733

اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در ۱۸ خرداد سال ۱۳۹۴ طی استعلامی  به شماره ۲۴۶۴/۱۲۶/۹۴۲ در مورد تخریب و نوسازی این بنا خطاب به شهرداری منطقه ۱۲، ممنوع اعلام می کند. پیرو همین نظر  آقای «وحید عبدالهی، مالک خانه ولی الله پیرنیا» با وکالت آقای «رضا باقری» از دیوان عدالت اداری شکایتی تنظیم می کند و نسبت به نظر میراث اعتراض و درخواست ابطال نامه سال ۱۳۹۴ میراث فرهنگی استان را از دیوان عدالت اداری می کند. دیوان عدالت اداری نیز طی این درخواست پرونده را بررسی و در نهایت در رای تجدید نظر به شماره دادنامه ۱۴۰۱۳۱۳۹۰۰۰۳۰۵۲۵۰۷ به تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ اعلام می کند که “طبق بند ۳ دستورالعمل تعیین آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی، آثار پیشنهادی برای قرارگیری در فهرست آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی می باسیت ابتدا از سوی إدارات کل استانها شناسایی و به منظور تصمیم گیری نهایی به معاونت میراث فرهنگی کشور احاله شود.

IMG_20250222_225256_163

معاون میراث فرهنگی کشور بر أساس نظر کمیته ثبت استان یا شورای ملی ثبت آثار و با پیشنهاد اداره کل ثبت آثار نسبت به اعلام رسمی واجد ارزش فرهنگی و تاریخی بودن یک اثر یا عدم آن اقدام می نماید. اعلام واجد ارزش فرهنگی و تاریخی بودن اثر به مراجع قانونی ذیربط از سوی معاون میراث فرهنگی صورت می پذیرد. اعلام مذبور از طریق حکم ابلاغ ثبت اثر در فهرست آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی و یا از طریق ابلاغ نقشه های حریم آثار ملی صورت می گیرد و با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده دلیلی بر انجام فرآیند مذکور از سوی طرف شکایت مشاهده نمی‌شود و بنابراین تجدید نظرخواهی موجه و دیوان عدالت حکم به ورود شکایت و ابطال نامه مورد اعتراض را صادر و رای صادره قطعی است.”

Screenshot_۲۰۲۵۰۲۲۲_۲۲۵۰۴۳_All PDF Reader

از این رای اینگونه می توان برداشت کرد که قاضی از نقشه مصوب حریم املاک مجاور خانه مشیرالدوله پیرنیا در سال ۱۳۹۸ بی اطلاع بوده و نقشه ای به دیوان عدالت اداری از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران ارائه نشده و براساس نامه سال ۱۳۹۴ و به دلیل عدم مستندات قانونی، نامه سال فوق الذکر را باطل کرده است که این موضوع جای سوال دارد که چرا اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و به طور مشخص معاونت های میراث فرهنگی و حقوقی این نقشه را برای دادگاه ارائه نکرده اند؟

Screenshot_۲۰۲۵۰۲۲۲_۲۲۵۱۴۹_All PDF Reader

در رای دیوان عدالت اداری ذکر شده  در صورتی که بنا در حریم مصوب واجد ارزش تاریخی فرهنگی بوده است به معنای سیر فرایند قانونی آن است که این خانه با نام خانه “ولی االله پیرنیا” به عنوان اثر واجد ارزش تاریخی فرهنگی در نقشه حریم سال ۱۳۹۸ مخص شده ؛ پس حتی اگر طبق نظر دیوان عدالت اداری، نامه سال ۱۳۹۴ ابطال شده باشد اما مشخصاً حریم ابلاغی در سال ۱۳۹۸ پا برجا بوده و ملاک عمل است اما استان تهران در دوره مدیریت «پرهام جانفشان، مدیرکل سابق اداره کل میراث فرهنگی استان تهران» در اقدامی غیرقانونی و بدون در نظر گرفتن حریم قانونی و ابلاغ شده از سوی وزیر میراث فرهنگی را نادیده گرفته و بدون تشکیل شورای فنی، کمیته من درآوردی متشکل از کارشناسان معاونت میراث فرهنگی تشکیل داده و در آن به استناد رای دیوان، در تاریخ ۳ آبان ۱۴۰۲ به شماره نامه ۸۸۱۶/۱۲۶/۱۴۰۲ به شهرداری منطقه ۱۲ اعلام می کند که تخریب و نوسازی بنا طبق رای دیوان بلامانع است و تنها باید از بنا مشیرالدوله پیرنیا در هنگام گودبرداری ۳ متر فاصله گرفته شود و تا ارتفاع ۱۲ متر روی پیلوت و با کاربری مسکونی  و ارائه

نقش های معماری جهت تائید اداره کل، حق ساخت و ساز دارد.

نکته جالب توجه اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، بهانه عجیب  این اداره در مورد عدم تشکیل شورای فنی است که حداقل ۲ سالی است برگزار نمی شود و مدیرکل از ظرفیت اختیارات خود که متاسفانه در دولت قبل توسط « علی دارابی، معاون فعلی معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث» به استانها واگذار شد، استفاده کرده و شورای فنی را تشکیل نمی دهد و از آن سو معاونت میراث فرهنگی استان کمیته غیرقانونی را تشکیل می دهد که بخشی از کارشناسان رای دهنده در ان به دلیل رای های قضائی به دلیل مسائل مالی، از کار در تصمیمات مهم منع شده اند و چگونه این افراد می توانند برای موضوعات مهم این چنین تصمیم بگیرند؟! از سوی دیگر در مجوز صادره ۱۲متر روی پیلوت داده شده که در عمل به جای ۱۲متر ارتفاع، ۱۳متر  ارتفاع ساخته خواهد شد که این موضوع نیز تخلف دیگر این اداره کل از ضواب حریم ابلاغی است.

IMG_20250222_225010_442

 

IMG_20250222_225112_954

حال مالک این بنا در تاریخ ۳ آذر ۱۴۰۳ به شماره نامه ۸۴۸۲/۱۲۶/۱۴۰۳۲ توسط اداره کل میراث فرهنگی تهران، در حال اخذ پروانه ساختمانی و عملیات شروع تخریب و نوسازی در شهرداری منطقه ۱۲ است و جا دارد که هر چه سریعتر وزیر میراث فرهنگی و دستگاه های نظارتی و حراستی به این موضوع ورود پیدا کرده و ضمن برخورد با متخلفان، از طریق دادستانی محترم تهران یا کشور دستور توقف عملیات گرفته شود تا بتوان رای قبلی دیوان عدالت اداری را از طریق ظریف ماده ۳۹ قانون دیوان و یا اختیارات رئیس دیوان ابطال کرد و با متخلفان برخورد مناسبی همانند «پرونده متخلفان پروژه مجتمع تجاری شمس العماره در مجاورت کاخ موزه جهانی گلستان»، با آنها صورت گیرد.

 

 

هوای تهران برای گروه‌های حساس، ناسالم است 22 تیر 1404

هوای تهران برای گروه‌های حساس، ناسالم است

به گزارش اکوایران، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: در حال حاضر کیفیت هوای تهران با شاخص ۱۰۲ در وضعیت نارنجی و برای گروه‌های حساس جامعه آلوده است. همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته میانگین شاخص کیفیت هوا بر روی عدد ۹۰ قرار داشت و کیفیت هوای تهران قابل قبول بود. شاخص کیفیت هوا (AQI) […]

وام ۲۵۰ میلیونی بانک مسکن به واحدهای آسیب‌دیده از جنگ 22 تیر 1404

وام ۲۵۰ میلیونی بانک مسکن به واحدهای آسیب‌دیده از جنگ

عضو هیئت مدیره بانک مسکن از پرداخت وام تا سقف ۲۵۰ میلیون تومانی تعمیر و بازسازی برای واحدهای آسیب دیده از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی خبر داد.  به گزارش اکوایران، سید محسن فاضلیان عضو هیئت مدیره بانک مسکن اظهار کرد: آن دسته از هموطنانی که واحدمسکونی یا محل کسب وکار آن‌ها بر اثر حمله ددمنشانه […]

آخرین جزییات از فرآیند برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ 22 تیر 1404

آخرین جزییات از فرآیند برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

به گزارش اکوایران، سازمان سنجش در اطلاعیه خود خطاب به داوطلبان کنکور یادآور شده است: ۱- فرآیند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس‌ ساعت‌ ۷:۳۰ و عصر ساعت ۱۵ آغاز می‌شود و دربِ حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس‌ ساعت‌ ۷ صبح و ۱۴:۳۰ عصر بسته خواهد شد. لازم است قبل از بسته شدن درب ورودی در حوزه […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

رئیس سازمان سینمایی: هنرمندان ما دشمن را ناامید کردند 26 تیر 1404

رئیس سازمان سینمایی: هنرمندان ما دشمن را ناامید کردند

رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی گفت: ما باید قدر مردم و همینطور قدر هنرمندانمان را بدانیم که در بزنگاه‌های تاریخی چنان از خودشان استواری نشان دادند که باعث یاس و ناامیدی دشمن شدند.

اهدای گواهینامه درجه یک هنری به ابوالفضل پورعرب 26 تیر 1404

اهدای گواهینامه درجه یک هنری به ابوالفضل پورعرب

گواهینامه درجه یک هنری به ابوالفضل پورعرب بازیگر پیشکسوت سینما اهدا شد.

بازگشت سریال توقیفی؛ سخنان رهبر انقلاب مشی صداوسیما شود 26 تیر 1404

بازگشت سریال توقیفی؛ سخنان رهبر انقلاب مشی صداوسیما شود

تولید سریال مهران مدیری، اشاره رهبر انقلاب به حضور چهره هایی با وزن متفاوت و سلایق سیاسی گوناگون در حمایت از کشور، مجوز گرفتن «سووشون» و واکنش ها به مجری سیما نکات مهم اخبار این هفته بودند.

انتشار اولین اثر پروژه «هشت سال و این روزها» 26 تیر 1404

انتشار اولین اثر پروژه «هشت سال و این روزها»

نخستین قطعه پروژه «هشت سال و این روزها» با عنوان «سرود قلم» در قالب اثری به جا مانده از مهر سال ۱۳۶۱ توسط بنیاد رودکی منتشر شد.

ویژه‌برنامه «روی موج کودک» برای شش سالگی «سوینا» 26 تیر 1404

ویژه‌برنامه «روی موج کودک» برای شش سالگی «سوینا»

هومن خیاط یک قسمت از انیمیشن‌های «پلنگ صورتی»، «پت و مت» و «بره ناقلا» را برای نابینایان توضیح‌دار کرد.

حمایت اضطراری از کسب‌وکارهای دیجیتال وارد فاز اجرایی شد 22 تیر 1404

حمایت اضطراری از کسب‌وکارهای دیجیتال وارد فاز اجرایی شد

فرآیند حمایت اضطراری از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده در زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال که به‌دنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی آغاز شده بود، وارد مرحله جدیدی شد و معرفی متقاضیان واجد شرایط به بانک عامل از این هفته آغاز می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات: اجرای اینترنت طبقاتی مخالف توسعه اقتصادی است 22 تیر 1404

معاون وزیر ارتباطات: اجرای اینترنت طبقاتی مخالف توسعه اقتصادی است

معاون سیاست‌گذاری وزارت ارتباطات سیاست‌گذاری نادرست، مداخله‌های نابه‌جا و قیمت‌گذاری دستوری را از عوامل موثر در کاهش تاب‌آوری این کسب‌وکارها در شرایط بحرانی خواند. او همچنین اعلام کرد که موضع وزارت‌خانه در برابر سیاست فیلترینگ گسترده و دسترسی عده‌ای خاص به اینترنت «مقابله‌ای» بوده است.

۳ برابر شدن اخراج‌ها در سال ۲۰۲۵؛ هوش مصنوعی مقصر اصلی است 09 تیر 1404

۳ برابر شدن اخراج‌ها در سال ۲۰۲۵؛ هوش مصنوعی مقصر اصلی است

در حالی که مدیران عامل شرکت‌های بزرگ فناوری می‌گویند هوش مصنوعی تنها ابزار برای کمک به کارکنان است، اما پیام‌های داخلی و یادداشت‌های ارسالی به سرمایه‌گذاران آن‌ها، حاکی از آن است که شغل بسیاری از کارکنان در معرض تهدید جدی است و شاید همین حالا هم بسیاری از افراد شغل خود را از دست داده باشند.

مشاور وزیر ارتباطات خبر داد: کاهش ۸۰ درصدی درآمد برخی کسب‌وکارهای اینترنتی 06 تیر 1404

مشاور وزیر ارتباطات خبر داد: کاهش ۸۰ درصدی درآمد برخی کسب‌وکارهای اینترنتی

ارزیابی اولیه مشاور وزیر ارتباطات از کاهش ۸۰ درصدی درآمد برخی‌ کسب‌وکارهای اینترنتی خبر می‌دهد.

اعلام آمادگی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای همکاری با دولت در مدیریت بحران 26 خرداد 1404

اعلام آمادگی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای همکاری با دولت در مدیریت بحران

رضا الفت‌نسب رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در نامه‌ای به رئیس جمهور نسبت به همکاری با دولت برای رفع مشکلات احتمالی در شرایط فعلی کشور اعلام آمادگی کرده و ظرفیت زیست‌بوم کسب‌وکارهای مجازی و مبتنی بر فناوری را برای کاهش مشکلات را مناسب ارزیابی کرد.

شرایط بازدید از موزه‌ها بعد از جنگ ۱۲ روزه چگونه است؟ 23 تیر 1404

شرایط بازدید از موزه‌ها بعد از جنگ ۱۲ روزه چگونه است؟

امکان بازگشایی تدریجی اماکن فرهنگی ‌تاریخی کشور فراهم شدهاست و مخاطبان می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن فرهنگی‌تاریخی بازدید کنند.

فاجعه در اصفهان/ تخریب شبانه آثار تاریخی با بولدزر 22 تیر 1404

فاجعه در اصفهان/ تخریب شبانه آثار تاریخی با بولدزر

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان ضمن تأیید تخلف صورت‌گرفته در خصوص حفاری غیرمجاز شبانه در عرصه تاریخی مسجد کمرزرین گفت: به من گزارش دادند که شهرداری با حدود دو تا سه بیل مکانیکی و چندین کمپرسی در حال خاک‌برداری در گذر کمرزرین است.

لیستی از چند غذای روسی که هر ایرانی باید امتحان کند 18 تیر 1404

لیستی از چند غذای روسی که هر ایرانی باید امتحان کند

غذای روسی ترکیبی از سنت‌های قدیمی، تاریخ غنی و طعم‌های دلچسب است. از سوپ‌های گرم و آرامش‌بخش گرفته تا غذاهای لذیذی که در جشن‌های سلطنتی سرو می‌شدند. هر لقمه از این فرهنگ، قصه‌ای از گذشته را روایت می‌کند. در سرمای سخت زمستان‌های روسیه، غذاهای مقوی جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند و نقش مهمی در سبک زندگی مردم دارند.

پیامدهای ناگوار جنگ ۱۲ روزه بر حوزه گردشگری و تورهای گردشگری 18 تیر 1404

پیامدهای ناگوار جنگ ۱۲ روزه بر حوزه گردشگری و تورهای گردشگری

جنگ ۱۲ روزه پیامدهای ناگواری بر حوزه گردشگری و تورهای مسافرتی ایران برجای گذاشت.

این زندان تبدیل به مجموعه گردشگری می‌شود 18 تیر 1404

این زندان تبدیل به مجموعه گردشگری می‌شود

کاروانسرای تاریخی سمنان که در دل شهر سمنان واقع شده، حکایت خواندنی دارد؛ از روزگار کهن که یکی از ۹۹۹ کاروانسرای شاه‌عباسی بوده تا ۴ دهه‌ای که به عنوان ندامتگاه کاربری داشته‌است. حالا پس از ۴ سال که دیوارهای ندامتگاه برچیده‌ شدند، به تازگی فرصت بهره‌برداری از این فضا فراهم شده‌است.

دفترچه سوالات «هنر» و «زبان‌های خارجی» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد 27 تیر 1404

دفترچه سوالات «هنر» و «زبان‌های خارجی» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد

دفترچه سوالات آزمون اختصاصی گروه های آزمایشی هنر و زبان های خارجی نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

آغاز رقابت ۹۵ هزار نفر در گروه‌های «هنر» و «زبان» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ 26 تیر 1404

آغاز رقابت ۹۵ هزار نفر در گروه‌های «هنر» و «زبان» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

آزمون اختصاصی گروه های آزمایشی «هنر» و «زبان های خارجی» عصر امروز ۲۶ تیرماه با حضور ۹۵ هزار و ۸۸۱ داوطلب آغاز شد.

آغاز رقابت ۹۵ هزار نفر در گروه‌های «هنر» و «زبان» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ 26 تیر 1404

آغاز رقابت ۹۵ هزار نفر در گروه‌های «هنر» و «زبان» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

آزمون اختصاصی گروه های آزمایشی «هنر» و «زبان های خارجی» عصر امروز ۲۶ تیرماه با حضور ۹۵ هزار و ۸۸۱ داوطلب آغاز شد.

دفترچه سوالات «علوم ریاضی و علوم انسانی» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد 26 تیر 1404

دفترچه سوالات «علوم ریاضی و علوم انسانی» نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد

دفترچه سوالات آزمون اختصاصی گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

کلید اولیه نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ تا ۳۰ تیر منتشر می شود 26 تیر 1404

کلید اولیه نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ تا ۳۰ تیر منتشر می شود

کلید اولیه نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ حداکثر تا دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می شود.