سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Tuesday, 13 May , 2025
پ
  • شناسه : 46701
  • 18 دی 1403 - 17:50
  • 24 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

سهم درآمد های ناپایدار از دخل شهرداری؛طرح شفافیت کمیسیون ماده ۵ نیمه تمام ماند

سهم درآمد های ناپایدار از دخل شهرداری؛طرح شفافیت کمیسیون ماده ۵ نیمه تمام ماند
سهم درآمد های ناپایدار از دخل شهرداری؛طرح شفافیت کمیسیون ماده ۵ نیمه تمام ماند

 حبیب کاشانی، خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران، در جریان دویست و نود و چهارمین جلسه شورا، گزارش مفصلی از حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در آبان ماه سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. وی در ابتدای سخنان خود به مناسبت پنجاه و هفتمین سالگرد درگذشت مرحوم تختی، از تفکر جوانمردی و دستگیری این ورزشکار پیشکسوت […]

 حبیب کاشانی، خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران، در جریان دویست و نود و چهارمین جلسه شورا، گزارش مفصلی از حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در آبان ماه سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. وی در ابتدای سخنان خود به مناسبت پنجاه و هفتمین سالگرد درگذشت مرحوم تختی، از تفکر جوانمردی و دستگیری این ورزشکار پیشکسوت یاد کرد و آرزوی تداوم این تفکر را در جامعه بیان نمود. 

کاشانی در ادامه به ارائه گزارش عملکرد مالی شهرداری تهران در هشت ماهه نخست سال ۱۴۰۳ پرداخت و اعلام کرد که بر اساس گزارش عملکرد اعلامی از سوی شهردار تهران، درآمدهای نقد و غیرنقد شهرداری در این مدت به حدود ۹۷۸۰۷ میلیارد تومان رسیده است. وی افزود که این مبلغ شامل ۸۷۱۸۹ میلیارد تومان درآمد نقد و ۱۰۶۸۰ میلیارد تومان درآمد غیرنقد بوده است. 

خزانه‌دار شورای شهر تهران با اشاره به بودجه مصوب سال ۱۴۰۳، اعلام کرد که شهرداری تهران در هشت ماهه نخست سال، ۶۴.۷۹ درصد از بودجه مصوب خود را محقق کرده است. 

وی همچنین به تفکیک درآمدهای شهرداری در سه فصل اصلی پرداخت و گفت: در فصل اول درآمدها، که شامل ۷۹ درصد از بودجه مصوب بوده، ۵۳.۸۵ درصد وصول شده است. در فصل دوم، که مربوط به منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای است، ۱۲۸.۸۱ درصد و در فصل سوم، که شامل منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مالی است، ۸۱.۸۸ درصد وصول شده است. 

کاشانی در ادامه به بررسی نمودارهای درآمدی شهرداری تهران پرداخت و اعلام کرد که بیشترین درآمد وصولی در آبان ماه با مبلغ ۲۱ هزار میلیارد تومان ثبت شده است. 

وی همچنین به افزایش ۹۰۰ میلیارد تومانی درآمد شهرداری در آبان ماه نسبت به مهر ماه اشاره کرد و میانگین درآمد شهرداری تهران در هشت ماهه نخست سال را ۱۲۲۲۵ میلیارد تومان اعلام نمود. 

خزانه دار شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی آیتم‌های کاهشی و افزایشی درآمدهای شهرداری پرداخت و گفت: در بخش عوارض ارزش افزوده، شهرداری تهران ۱۲۰۰ میلیارد تومان بیشتر از درآمد داشته است. همچنین، در بخش فروش اموال غیرمنقول، درآمد شهرداری ۱۰۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. 

کاشانی در پایان سخنان خود به بررسی درآمدهای پایدار و ناپایدار شهرداری تهران پرداخت و اعلام کرد: در هشت ماهه نخست سال ۱۴۰۳، میزان ۲۸.۳۱ درصد از درآمدهای شهرداری پایدار و ۷۱.۶۹ درصد ناپایدار بوده است. 

وی همچنین به عملکرد مصارف شهرداری در بخش‌های نقدی و غیرنقدی اشاره کرد و گفت: در بخش نقدی، ۴۷.۱۴ درصد و در بخش غیرنقدی، ۴۳.۶۲ درصد از اعتبارات مصوب جذب شده است. 

خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تهران در پایان گزارش خود، از کاهش ۳۹۲۸ میلیارد تومانی درآمد شهرداری نسبت به بودجه مصوب هشت ماهه انتقاد کرد و ابراز امیدواری نمود که در ماه‌های باقی‌مانده سال، این کسری جبران شود.

لطف‌الله فروزنده، معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران نیز در دویست و نود و چهارمین صحن شورای اسلامی شهر تهران، گزارش عملکرد مالی آبان ماه ۱۴۰۳ را تشریح کرد و بر لزوم افزایش درآمدهای پایدار و بررسی مجدد ماده ۱۷ قانون درآمدهای پایدار، تأکید نمود و همچنین به موضوع واگذاری دارایی‌های مالی و تصفیه بدهی‌های شهرداری با بانک تجارت اشاره کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به روند نسبتاً خوب عملکرد مالی شهرداری، اظهار داشت: روند عملکرد مالی نسبتاً خوب بوده و امیدواریم در ادامه بهتر شود. 

فروزنده به دو نکته مهم اشاره کرد: اول، بحث ثبت هزینه‌ها و تلاش برای افزایش رقم درآمدها است. ما تلاش زیادی می‌کنیم و به واحدها فشار می‌آوریم تا بتوانیم رقم درآمدها را افزایش دهیم. روند نسبت به سال گذشته بهتر شده، اما باید تلاش بیشتری کرد و واحدهای مختلف باید کمک کنند تا عملکردمان بهبود یابد.

وی افزود: نکته دوم، بررسی ماده ۱۷ قانون درآمدهای پایدار بود. فکر می‌کنم باید جلسه‌ای در شورا در رابطه با ماده ۱۷ قانون درآمدهای پایدار برگزار کنیم. این ماده آیتم‌های درآمدی شهرداری را مشخص کرده و باید نگاه جدیدی به بحث درآمدهای پایدار و ناپایدار داشته باشیم.  وی از اعضای شورا خواست تا به این ماده توجه ویژه‌ای داشته باشند و در جلسات آینده درباره آن بحث کنند. 

فروزنده در ادامه به موضوع واگذاری دارایی‌های مالی اشاره کرد و گفت:  در بخش واگذاری دارایی‌های مالی، بیش از ۱۹۰ درصد پیشرفت داشته‌ایم. عمده این واگذاری‌ها مربوط به فروش اموال و تصفیه بدهی‌هاست. مهم‌ترین رقم این واگذاری‌ها، فروش مجموعه ماهان به بانک تجارت بود که رقم قابل توجهی داشت. 

وی همچنین به عملکرد بانک شهر اشاره کرد و افزود: با توجه به مجوزی که دریافت کرده‌ایم، عملکرد بانک شهر در ماه‌های آینده بهبود خواهد یافت. 

ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه، در ادامه جلسه به موضوع چک‌های شهرسازی اشاره کرد و گفت:  چک‌هایی که از مردم گرفته‌ایم، وقتی وصول می‌شوند، به دارایی‌های مالی تبدیل می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود که منابع نقدی ما به اشتباه در دارایی‌های مالی ثبت شود. این اشتباه باید اصلاح شود.

فروزنده در پاسخ به این سوال توضیح داد: چک‌هایی که از مردم گرفته‌ایم، در سال مالی جاری به عنوان درآمد غیرنقدی ثبت می‌شوند و وقتی وصول می‌شوند، به دارایی‌های مالی تبدیل می‌شوند. این روند در سال‌های گذشته به دلیل کم بودن رقم چک‌ها، چندان مورد توجه نبود، اما اکنون با افزایش تعداد چک‌ها، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است. 

ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه به موضوع تصفیه بدهی‌های شهرداری با بانک تجارت اشاره کرد و گفت:  با افزایش نرخ ارز، ما مجبور شدیم بدهی‌های خود را با نرخ ۶۵ تومان تصفیه کنیم. اگر این کار را انجام نمی‌دادیم، امروز بدهی‌های ما به بانک تجارت و سایر بانک‌ها بسیار بیشتر می‌شد. 

فروزنده در پاسخ به این سوال توضیح داد: تصفیه بدهی‌ها با نرخ ۶۵ تومان کار درستی بود و اگر این کار را انجام نمی‌دادیم، هزینه بسیار سنگینی به شهر تحمیل می‌شد. ما دارایی‌های خود را فروختیم و بدهی‌ها را تصفیه کردیم. این کار به نفع شهر بوده است 

جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل، نیز در این جلسه به موضوع طرح ال‌ای‌زد و کنترل آلودگی هوا اشاره کرد و گفت:  طرح ال‌ای‌زد برای کنترل آلودگی هوا در تهران بسیار مهم است، اما متاسفانه در ۸ ماه گذشته عملکرد این طرح صفر بوده است. این در حالی است که شهرداری تهران بیشترین سهم را در آلودگی هوا دارد.

فروزنده در پاسخ به این سوال توضیح داد: به سازمان حمل و نقل دستور داده‌ایم که این موضوع را پیگیری کند. اما به دلیل کمبود زمان، موفق به انجام این کار نشده‌اند. ما در حال تلاش برای جذب منابع بیشتر هستیم، اما مسئولیت اصلی طرح، با سازمان حمل و نقل است.

بررسی اصلاح فرآیندهای دبیرخانه کمیسیون ماده ۵

در جلسه شورای اسلامی شهر تهران، بررسی طرح اصلاح فرآیندهای دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ به منظور ایجاد تعادل میان منافع خصوصی و عمومی صورت گرفت که این بررسی، به دلیل نیاز به مطالعه و بررسی بیشتر به جلسات بعدی شورا موکول شد.

مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در قرائت گزارش این کمیسیون و متن اصلی این طرح اظهار کرد: کمیسیون ماده پنج، قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، به عنوان مرجع قانونی تصویب طرح تفصیلی و تغییرات آن، مصوب سال ۱۳۸۶ و اصلاحات بعدی، ساختاری فرابخشی دارد.

وی افزود: دبیرخانه این کمیسیون در تهران، طرح‌های شهری و درخواست‌های مالکان برای مواردی نظیر تغییر کاربری، افزایش تراکم مجاز و تغییر عرض معبر را تحویل می‌گیرد و پس از طی کردن روال اداری گردش کار، به کمیسیون ماده پنج ارائه می‌دهد تا در خصوص آن‌ها تصمیم‌گیری شود.

این عضو شورا اضافه کرد: در استان‌های دیگر، دبیرخانه کمیسیون تحت نظر معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی فعالیت می‌کند، اما در شهر تهران، دبیرخانه کمیسیون ذیل ساختار شهرداری تعریف شده است؛ به همین دلیل، انتظام‌ بخشی به گردش کار این دبیرخانه نیازمند بازنگری و مصوبه شورای اسلامی شهر تهران است.

عباسی بیان داشت: در این طرح، پیشنهادهایی برای اصلاح فرآیند بررسی کلیه درخواست‌ها در دبیرخانه کمیسیون ماده پنج شهرداری تهران ارائه شده است؛ هدف از این اصلاحات، ایجاد وحدت رویه، تحقق عدالت عمومی شهری، افزایش شفافیت و ارتقاء مشارکت محلی است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های توسعه شهری در پی ایجاد تعادل میان منافع خصوصی و عمومی هستند یادآور شد: منفعت عمومی به معنای منفعتی است که همگانی و فراگیر باشد و همه شهروندان و گروه‌ها ذی‌نفع آن باشند از این رو مهم‌ ترین منشاء منفعت عمومی، نظام تهیه و تصویب برنامه‌های توسعه شهری است که باید تعادل بخشی میان منفعت عمومی و خصوصی را ایجاد کند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: با توجه به مفاد بند سی و چهارم ماده هشتاد قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و اصلاحات بعدی آن، دبیرخانه کمیسیون ماده پنج می‌تواند ضمن ارزیابی اثرات هر یک از درخواست‌های وارده، بر تحقق عدالت عمومی شهری، پیشنهادهایی برای ایجاد تعادل منافع به کمیسیون ارائه دهد.

عباسی در ادامه با اشاره به اینکه این اقدام در راستای افزایش شفافیت و حفاظت از منافع عمومی شهر، انجام می‌شود افزود: در راستای وظایف نظارتی و سیاست‌گذاری شورای اسلامی شهر تهران، طرحی برای اصلاح فرآیند بررسی درخواست‌ها در دبیرخانه کمیسیون ماده پنج ارائه شده است؛ این اصلاحات شامل وحدت رویه در ارسال و بررسی درخواست‌ها، ساماندهی فرآیند انجام وظایف دبیرخانه کمیسیون ماده پنج و تهیه گزارش‌های توجیهی مبتنی بر تحقق عدالت عمومی شهری و رعایت ضوابط و معیارهای فنی است.

میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورا نیز در توضیحی در خصوص فرازی از ماده یک، این طرح گفت: بسیاری از نکات مهم و چالش‌ برانگیز در همین پیوست یک وجود دارد که از مالکین خواسته شده است از این رو با توجه به اینکه در متن به پیوست یک اشاره شده، نکته ‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که عبارت «ارتقای عدالت اجتماعی و فضایی» در مقدمه ممکن است خیلی لفظ گویایی نباشد؛ به نظر تحریر واژه «عدالت در بستر شهری یا الفاظ مشابه دیگر با همین معنا» بهتر باشد ضمن آنکه این موضوع نیازمند بررسی و اصلاحات دقیق ‌تر است تا مفهوم بهتری منتقل شود.

رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در تکمیل این گفته اظهار داشت که چون بحث منافع خصوصی و غیرخصوصی مطرح بود، واژه «عدالت اجتماعی» مناسب ترین واژه در اینجا است.

رییس شورای شهر تهران در ادامه بررسی این طرح اعلام کرد که تاکنون دستورالعملی برای کمیسیون ماده پنج وجود نداشته است و به همین دلیل، دستورالعمل و راهنما برای کمیسیون آورده شده است تا اجرای امور بر اساس آن دنبال شود.

وی افزود: برای مثال، اگر قرار است مجتمعی ساخته شود، باید سرانه‌ها در نظر گرفته شود. اگر ۲۰۰ واحد مسکونی ساخته می‌شود، باید مرکز درمانی، مسجد و مواردی از این قبیل نیز لحاظ شود.

چمران تأکید کرد: با هر نوع ساخت و ساز موافق نیستند و باید ساخت و ساز به صورت قانونی انجام شود. وی افزود: شهرداری باید درآمد داشته باشد تا بتواند پروژه‌ها را اجرایی کند و این هزینه به جیب خودش نمی‌رود، اما این نباید باعث شود ساختمانی خراب ساخته شود.

رئیس شورای شهر تهران افزود: مجوز اضافه طبقه نباید داده شود، چراکه نمی‌دانیم طبقات دیگر به چه شکل و با چه فونداسیونی ساخته شده است.

وی با اشاره به کمبود ساختمان‌سازی خاطر نشان کرد: دلیل نمی‌شود که چون ساختمان کم است، بد بسازیم؛ باید قدر پول خود را بدانیم و خوب بسازیم؛ نباید سرمایه‌گذاری هدر برود. ساختمان‌هایی که تخریب می‌شوند، ثروت‌های ملی هستند و به راحتی به دست نیامده‌اند. اگر ساخت و ساز خلاف بوده، نباید اجازه می‌دادیم که ساخته شود.

چمران افزود: قرار نیست دست کسی را برای ساختمان‌سازی ببندیم. در این دوره تأکید کرده‌ایم که مردم به ساختمان‌سازی تشویق شوند

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، اعلام کرد که ایجاد درگاه‌های جدید برای مجوزها منجر به ورود افراد دیگر و افزایش فساد می‌شود. 

وی تأکید کرد که تمام پلاک‌هایی که قابلیت دارند، می‌توانند مجوز طبقات اضافی بگیرند.

او افزود: مگر قانون برای سرانه‌ها نداریم و شورای ترافیک نباید اظهار نظر کند؟ چرا در این مرحله هستیم؟ چون مجوزها را به اشخاص و گروه‌ها سپرده‌ایم. هنوز هم دیر نشده و شهر ظرفیت‌هایی دارد که باید شناسایی و حل شود.

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران، اظهار داشت که اگر این موضوع پیشنهاد برای نهاد بالادستی است، باید بررسی کنیم که آیا ما می‌توانیم در این زمینه تعیین تکلیف کنیم و قانون بنویسیم. 

وی افزود: اگر قرار است این طرح باشد، باید در شورا بررسی و تصویب شود.

علوی ادامه داد: کمیسیون ماده پنج صرفاً شهرداری تهران نیست و نمایندگان وزارتخانه‌های مختلف نیز در آن حضور دارند و شهرداری تنها یکی از اعضای آن است. 

وی همچنین تأکید کرد که تعارض منافع زمانی وجود دارد که دبیرخانه در شهرداری قرار دارد و تصمیم‌گیرنده نهایی شهرداری باشد، در حالی که نمایندگان وزارتخانه‌ها نیز نظرات خود را اعلام می‌کنند.

رئیس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران، در ادامه جلسه شورا بیان کرد که بیمارستان شهدای تجریش بدون پارکینگ ساخته شده است. 

اقراریان اظهار داشت: حرف‌ها را ما باید در شورا بشنویم. عمده این پروژه‌ها یا متعلق به افراد خاص یا نهادهای خاص است و چون قدرت دارند، می‌سازند؛ یا سرانه را تأمین نمی‌کنند یا اعلام سرانه‌های آنها غیرواقعی است.

همچنین امروز جلسه کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران با حضور محمد آخوندی رئیس کمیسیون، میثم مظفر رئیس کمیته بودجه، احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت، ناصر امانی رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی و سایر مدیران شهری برگزار شد.

 در ابتدای جلسه، اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر، لایحه متمم بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران مورد بررسی قرار دادند. در بررسی این لایحه، گزارش کاملی از ردیف‌های درآمدی و پیشنهادهای شهرداری در بخش‌های مختلف ارائه شد. همچنین در بخش مصارف نیز تمامی ردیف‌های لایحه پیشنهادی شهرداری مورد بررسی اعضا قرار گرفت و اصلاحاتی نیز صورت گرفت.

  در این لایحه پیشنهادی شهرداری، افزایش ۲۶ درصدی سقف بودجه مصوب شده شهرداری در سال ۱۴۰۳ پیش‌‌بینی شده بود که بودجه مدیریت شهری به ۱۹۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند. اما در نهایت پس از بحث و بررسی، کمیسیون برنامه‌وبودجه با افزایش ۲۱ درصدی موافقت کرده و مقرر شد «لایحه متمم بودجه ۱۴۰۳» برای تصویب در صحن شورای شهر، به هیئت رئیسه ارسال شود.

در ادامه جلسه، موضوع «انتشار عمومی اطلاعات حوزه شهرسازی» مورد بررسی اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه شورا قرار گرفت. براساس این مصوبه، طرح کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر در این حوزه شهرسازی و کمیسیون ماده ۵، بررسی و مورد تایید کمیسیون قرار گرفت.

 در جریان این نشست، لایحه «معرفی اعضای شورای سازمان فناوری، اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران» بررسی شد. مقرر گردید اطلاعات تکمیلی جهت بررسی اعضای پیشنهادی به شورای شهر تهران ارسال و سپس تصمیم‌گیری برای انتخاب اعضای این شورا، انجام شود.

قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر 23 اردیبهشت 1404

قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر

به گزارش اکوایران، پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد که بیش از یک‌سوم از تصادفات منجر به فوت در پایتخت ناشی از سرعت غیرمجاز بوده‌ است. شریفی، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران، با استناد به آمار ۲ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ گفت: «۳۵ درصد تصادفاتی که منجر به فوت شده‌اند، مستقیماً به دلیل سرعت […]

وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران 23 اردیبهشت 1404

وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران

به گزارش اکوایران، با وجود اصلاحاتی که بانک مسکن در شرایط اعطای وام اوراق اعمال کرده-از جمله حذف محدودیت قدمت بنا و امکان دریافت وام زوجین توسط سایر اعضای خانواده-مشکل اصلی همچنان پابرجاست: وام‌های موجود پاسخگوی نیاز متقاضیان خرید مسکن نیستند. قیمت مسکن در تهران طی هشت سال گذشته بیش از ۱۸۰۰ درصد افزایش یافته؛ از […]

دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور 23 اردیبهشت 1404

دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور

به گزارش اکوایران، حبیب‌الله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که نهضت ملی مسکن یک با پروژه بزرگ است،‌گفت: ۸۴۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۵۰۰ هزار واحد شروع شده بود. او با بیان این‌که در دولت چهاردهم ساخت ۱۱۰ هزار واحد دیگر آغاز شده است،‌ افزود: […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

23 اردیبهشت 1404

آئین پاسداشت و تکریم هنرمندان پیشکسوت متولد اردیبهشت ماه

استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی است 23 اردیبهشت 1404

استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی است

شیراز- معاون فرهنگی سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی و تردیدناپذیر است.

پیمان جبلی: رادیو همیشه پیشرو بوده است؛ تجلیل از خبرنگار غزه 23 اردیبهشت 1404

پیمان جبلی: رادیو همیشه پیشرو بوده است؛ تجلیل از خبرنگار غزه

رئیس صداوسیما با اشاره به رویکردهای رادیو در توجه به استان ها و همچنین بهره گیری از ظرفیت های جدید بیان کرد که رادیو همواره در همه حوزه ها پیشرو بوده است.

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند 22 اردیبهشت 1404

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند

مجموعه تئاتر شهر میزبان ۵ اجرای جدید نمایشی می‌شود.

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری 22 اردیبهشت 1404

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری

بازیگران «آقای زالو» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهران احمدی معرفی شدند.

22 اردیبهشت 1404

ببینید | شست‌وشوی ساختمان با پهپاد ایرانی

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند نسل جدید پهپادهای شست وشوی ساختمان را طراحی و تولید کنند. /خبرفوری

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند 20 اردیبهشت 1404

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه گفت:کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند، متأسفانه برخی از استان‌های بزرگ هنوز از داشتن چنین کارخانه‌هایی محروم‌اند، در حالی که این مراکز نقشی کلیدی در اتصال صنعت به فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است 20 اردیبهشت 1404

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، رقمی که با استان تهران با تنها ۲۷۰ هزار هکتار اراضی برابر است و این مقایسه نشان‌دهنده تأثیر بهره‌گیری از روش‌های نوین، سیستم‌های هوشمند و دانش‌بنیان در افزایش بهره‌وری است.

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم 20 اردیبهشت 1404

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم

نجف یکی از شهر‌های مهم عراق است که هر‌ساله مسافران و زائران زیادی به آن سفر می‌کنند. ایرانی‌ها نیز در ایام مختلف سال به این‌شهر سفر می‌کنند. معمولا در ماه‌های محرم و صفر، تعداد مسافرانی که به عراق و نجف سفر می‌کنند، بسیار بیشتر از دیگر روز‌های سال است.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

امتداد حوزه علمیه قم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان 23 اردیبهشت 1404

امتداد حوزه علمیه قم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: جوانان در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا با بهره گیری از معارفی که در حوزه علمیه قم فراگرفته‌اند مراکز علوم اسلامی و انسانی را در کشورهای مختلف سامان داده‌اند.

تاسیس شعبه دانشگاه سن‌پترزبورگ روسیه در ایران 23 اردیبهشت 1404

تاسیس شعبه دانشگاه سن‌پترزبورگ روسیه در ایران

تفاهم‌نامه تاسیس شعبه دانشگاه سن پترزبورگ روسیه در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران امضا شد.

۵ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد به مرتبه استادی ارتقا یافتند 23 اردیبهشت 1404

۵ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد به مرتبه استادی ارتقا یافتند

در جلسه اخیر هیئت ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی ۵ عضو هیئت علمی این دانشگاه با ارتقا مرتبه علمی این اعضا به درجه استادی موافقت شد.

آغاز به کار دبیرخانه ملی پیوست رسانه‌ای پارک‌های فناوری در تربیت مدرس 23 اردیبهشت 1404

آغاز به کار دبیرخانه ملی پیوست رسانه‌ای پارک‌های فناوری در تربیت مدرس

دبیرخانه ملی تدوین و پیوست رسانه‌ای پارک‌های علم و فناوری کشور با هدف ارتقای ارتباطات و توسعه همکاری‌ها، در دانشگاه تربیت مدرس راه‌اندازی شد.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی: حوزه علمیه باید طلاب زمان‌شناس تربیت کند 23 اردیبهشت 1404

آیت‌الله دری نجف‌آبادی: حوزه علمیه باید طلاب زمان‌شناس تربیت کند

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: حوزه علمیه هم باید زمان شناس باشد و هم طلاب زمان شناس تربیت کند.