سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ | Tuesday, 13 May , 2025
پ
  • شناسه : 30250
  • 24 آذر 1403 - 20:21
  • 37 بازدید
  • ۰ دیدگاه
  • ارسال توسط :

وقتی تهران رکورد جهانی می زند؛باید و نباید روزهای آلوده سال

وقتی تهران رکورد جهانی می زند؛باید و نباید روزهای آلوده سال
وقتی تهران رکورد جهانی می زند؛باید و نباید روزهای آلوده سال

آسمان تهران که خاکستری می شود و روزهای ناسالم افزایش پیدا می کند، اجرای قانون هوای پاک به یکی از اولویت‌های دولت و نهادهای مسئول تبدیل می شود. این قانون که با هدف کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و بهبود کیفیت هوا تصویب شده، شامل اقداماتی نظیر محدودیت تردد خودروهای فرسوده، گسترش حمل‌ونقل عمومی پاک، و تشدید […]

آسمان تهران که خاکستری می شود و روزهای ناسالم افزایش پیدا می کند، اجرای قانون هوای پاک به یکی از اولویت‌های دولت و نهادهای مسئول تبدیل می شود. این قانون که با هدف کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و بهبود کیفیت هوا تصویب شده، شامل اقداماتی نظیر محدودیت تردد خودروهای فرسوده، گسترش حمل‌ونقل عمومی پاک، و تشدید نظارت بر صنایع آلاینده است.

کارشناسان بر این باورند که اجرای مؤثر این قانون نیازمند همکاری تمامی بخش‌ها، از جمله شهرداری‌ها، صنایع، و شهروندان است. با این حال، چالش‌هایی مانند کمبود بودجه و ضعف زیرساخت‌ها همچنان اجرای کامل این قانون را با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

به گفته مسئولان، تحقق اهداف قانون هوای پاک می‌تواند در کاهش بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا و ارتقای سلامت عمومی نقشی اساسی ایفا کند.

محمد امیر، عضو کمیسیون اصل ۹۰ درباره لزوم اجرای قوانینِ مربوط به هوای پاک و همچنین توجه ویژه به ناوگان حمل‌ونقل عمومی و فیلترهایی که باید برای برخی از این خودروها استفاده شود، گفت: نظارت مجلس باید دقیق‌تر شود.

 وی با اشاره به اینکه در دنیا بحث اقلیم در آلودگی هوا تأثیر دارد، گفت: تهران به‌عنوان آلوده‌ترین شهر جهان معرفی می‌شود و نهادهای نظارتی و مراجع قضایی باید به این مسئله ورود کنند.

 در بحث ناوگان حمل‌ونقل عمومی و نیز هیبریدی و…، دنیا جلوتر از ما شروع به حرکت کرده و ما با تأخیر حرکت می‌کنیم؛ یکی از دلایل هم شرایط اقتصادی است.

 امیر افزود: برای سال ۱۴۰۴ بودجه خوبی بدین منظور دیده شده است؛ ناوگان فرسوده باید جمع‌آوری و ناوگان جدید جایگزین آن شود. دولت هم باید همت خود را در این زمینه به کار برد تا این میزان آلایندگی که دامن‌گیر همه است را [کاهش دهیم]؛ چون هرچه آلایندگی بیشتر شود، هزینه‌های دولت و نیز هزینه‌های درمان افزایش می‌یابد.

 این نماینده مجلس گفت: دولت باید برنامه دقیقی در این زمینه داشته باشد و ما هم حمایت می‌کنیم.

 امیر افزود: گزارش تخلف برخی دستگاه‌ها در صحن قرائت شد و بازخواست شدند و قرار شد کمیسیون اصل ۹۰ آن‌ها را به نهادهای نظارتی معرفی کند و در مدت باقی‌مانده سال ۱۴۰۳ هم به مجلس دعوت و بازخواست خواهند شد.

 وی تأکید کرد: نهادهای نظارتی و دستگاه‌های قضایی در این زمینه باید همکاری جدی با مجلس داشته باشند تا قدری از این آلایندگی که همه را دربرگرفته، کاهش یابد.

حسنپور بیگلری گفت: واردات خودروهای دست دوم را مصوب کردیم چون کشور حداقل به ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس شهری و برون شهری نیاز دارد.

شهباز حسنپور بیگلری یکی دیگر از نمایندگان مجلس هم با اشاره به این که  تعطیلی‌های پی‌‎درپی هزینه‌های سنگینی بر کشور، ملت و دولت تحمیل می‌کند گفت :‌به قانون عمل نمی‌شود. در بحث قانون هوای پاک همه این موارد پیش بینی شده تا در جهت کاهش آلودگی‌ها، دستگاه‌های مختلف مسئولیت‌های متفاوتی داشته باشند.

یکی از این موارد مربوط به حمل و نقل عمومی است. وقتی قرار است کارمندان به محل کار و دانش آموزان به مدارس برسند، نیازمند در اختیار داشتن وسیله حمل و نقل راحت و امن هستند ولی در این زمینه اتفاقی نیفتاده است.

حسنپور ادامه داد: در مجلس واردات خودروهای دست دوم را مصوب کردیم چون کشور حداقل به ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس شهری و برون شهری نیاز دارد.

این نماینده مجلس درباره وضعیت صنایع هم گفت: صنایع آلاینده باید از شهرها دور شوند. کشور ما پهناور است و پتانسیل و ظرفیت‌های خاص خود را دارد. بسیاری از این موارد را می‌توان به دور از پایتخت و شهرهای اصلی منتقل کرد.

حسنپور گفت: باید اقدام اجرایی صورت گیرد. مجلس هم سال هاست به مسئله ورود کرده و روزهای سه شنبه مختص نظارت است و مجلس به همین موضوعات ورود می‌کند.

برخی موارد به سان نوشدارو پس از مرگ سهراب است. در برنامه چهارم و پنجم هم تاکید شده بود تا کمتر از ۱۳۰ کیلومتری شهرهای بزرگ نباید هیچ کارخانه آلاینده‌ای احداث شود ولی این قانون چه میزان رعایت شده است؟

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد که دستگاه قضا باید به حوزه ترک فعال‌ها ورود کرده و دیوان محاسبات نیز باید به برخی از این مسائل ورود کند. 

آلودگی هوای تهران در این سال ها باعث مرگ زودهنگام بسیاری از شهروندان شده است .  حسین نوید فوق‌تخصص نارسایی قلب    درخصوص تشدید بیماری‌های قلبی در آلودگی هوا گفت: آلودگی هوا به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای محیطی برای سلامت بشر شناخته شده است.

 وی افزود: ارتباط آلودگی هوا با بیماری‌های قلبی به‌ویژه در سال‌های اخیر موردتوجه زیادی قرار گرفته است. شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر در دنیا بیماری‌های قلبی هستند و آلودگی هوا یکی از ده عامل اصلی مرگ‌ومیر زودرس در جهان است.

نوید با اشاره به اینکه شیوع بالای بیماری‌های قلبی و آلودگی هوا باعث می‌شوند که نگرانی‌های زیادی به‌خصوص در فصول همراه با آلودگی هوا داشته باشیم تصریح کرد: آلودگی هوا می‌تواند اثرات مستقیم در ایجاد سکته قلبی داشته باشد و باعث تشدید نارسایی قلبی و ایجاد یا تشدید فشارخون بیماران شود.

فوق‌تخصص نارسایی قلب گفت : سالمندان و بیمارانی که مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت و پر فشاری خون و یا بیماری‌های قلبی هستند از بقیه افراد آسیب‌پذیرتر بوده و باید مراقب آنها باشیم.

نوید مطرح کرد: بیماران باید از فعالیت سنگین در فضای باز در روزهایی که هوا آلوده است خودداری کنند و برای خروج از منزل برنامه‌ریزی داشته باشند تا در زمان‌هایی که سطح آلودگی هوا کمتر است خارج شوند.

فوق‌تخصص نارسایی قلب گفت: مردم توجه داشته باشند اگر کار ضروری دارند صبح زود و یا آخر شب که غلظت آلاینده‌ها کمتر است از خانه خارج شوند. بستن در و پنجره‌های خانه بسیار اهمیت دارد. افرادی که مجبورند در روزهای آلوده نیز در معابر رفت‌وآمد کنند از ماسک‌های مناسب استفاده کنند.

 وی افزود: نوشیدن مایعات کافی کمک‌کننده است البته بیماران دارای نارسایی قلبی مایعات را باید به‌اندازه مصرف کنند. استفاده از تصفیه‌کننده‌های هوا در منزل کمک می‌کند. برخی در منزل سیگار و یا قلیان استفاده می‌کنند که این آلودگی به آلودگی هوا اضافه می‌شود.

نوید با بیان اینکه استفاده از شومینه در شرایط آلودگی هوا به‌هیچ‌عنوان مناسب نیست گفت: بیماران قلبی که نیاز به بررسی دوره‌ای دارند در فصول سرد و آلودگی هوا بیشتر به پزشک خود مراجعه کنند و بررسی منظم عملکرد قلبی عروقی داشته باشند. پزشک با معاینه و آزمایش از وضعیت بیمار اطلاع پیدا می‌کند. از لحاظ تغذیه نیز بیماران قلبی مزمن باید کاهش مصرف نمک را در نظر داشته باشند.

فوق‌تخصص نارسایی قلب افزود: آلودگی باعث افزایش التهاب می‌شود اجتناب از مصرف غذاهای التهاب زا اهمیت دارد از مصرف غذاهای سرخ شده و فرآوری شده جلوگیری کنیم. کاهش مصرف شکر و شیرینی‌ها نیز مهم است. رژیم‌های غنی از آنتی‌اکسیدان و مقادیر بالای امگا سه می‌تواند به ما در آلودگی هوا کمک کند. میوه‌ها و سبزی‌های رنگارنگ، مواد غذایی حاوی ویتامین سی و ویتامین ای مانند کیوی و مرکبات و مغزها مفید هستند. استفاده از چای سبز که خواص ضدالتهابی دارد مفید است.

 نوید در آخر گفت: مصرف شیر در آلودگی هوا بسیار مناسب است شیر به دلیل دارابودن کلسیم برای سلامت عروق مفید است و به دلیل دارابودن ویتامین دی باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی نیز در شیر به‌وفور یافت می‌شوند. 

 

قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر 23 اردیبهشت 1404

قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر

به گزارش اکوایران، پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد که بیش از یک‌سوم از تصادفات منجر به فوت در پایتخت ناشی از سرعت غیرمجاز بوده‌ است. شریفی، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران، با استناد به آمار ۲ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ گفت: «۳۵ درصد تصادفاتی که منجر به فوت شده‌اند، مستقیماً به دلیل سرعت […]

وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران 23 اردیبهشت 1404

وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران

به گزارش اکوایران، با وجود اصلاحاتی که بانک مسکن در شرایط اعطای وام اوراق اعمال کرده-از جمله حذف محدودیت قدمت بنا و امکان دریافت وام زوجین توسط سایر اعضای خانواده-مشکل اصلی همچنان پابرجاست: وام‌های موجود پاسخگوی نیاز متقاضیان خرید مسکن نیستند. قیمت مسکن در تهران طی هشت سال گذشته بیش از ۱۸۰۰ درصد افزایش یافته؛ از […]

دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور 23 اردیبهشت 1404

دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور

به گزارش اکوایران، حبیب‌الله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که نهضت ملی مسکن یک با پروژه بزرگ است،‌گفت: ۸۴۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۵۰۰ هزار واحد شروع شده بود. او با بیان این‌که در دولت چهاردهم ساخت ۱۱۰ هزار واحد دیگر آغاز شده است،‌ افزود: […]

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی است 23 اردیبهشت 1404

استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی است

شیراز- معاون فرهنگی سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: استفاده از زبان هنر در فعالیتهای فرهنگی از الزامات اساسی و تردیدناپذیر است.

پیمان جبلی: رادیو همیشه پیشرو بوده است؛ تجلیل از خبرنگار غزه 23 اردیبهشت 1404

پیمان جبلی: رادیو همیشه پیشرو بوده است؛ تجلیل از خبرنگار غزه

رئیس صداوسیما با اشاره به رویکردهای رادیو در توجه به استان ها و همچنین بهره گیری از ظرفیت های جدید بیان کرد که رادیو همواره در همه حوزه ها پیشرو بوده است.

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند 22 اردیبهشت 1404

پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند

مجموعه تئاتر شهر میزبان ۵ اجرای جدید نمایشی می‌شود.

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری 22 اردیبهشت 1404

بازیگران «آقای زالو» معرفی شدند؛ از امین حیایی تا مهران مدیری

بازیگران «آقای زالو» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهران احمدی معرفی شدند.

«افسانه سپهر» برنده جایزه طلایی رِمی از آمریکا شد 22 اردیبهشت 1404

«افسانه سپهر» برنده جایزه طلایی رِمی از آمریکا شد

پنجاه و هشتمین جشنواره فیلم «ورلد فست هیوستون» آمریکا، جایزه رِمی خود را به انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر» اهدا کرد.

22 اردیبهشت 1404

ببینید | شست‌وشوی ساختمان با پهپاد ایرانی

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند نسل جدید پهپادهای شست وشوی ساختمان را طراحی و تولید کنند. /خبرفوری

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند 20 اردیبهشت 1404

کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه گفت:کارخانه‌های نوآوری موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان کشور هستند، متأسفانه برخی از استان‌های بزرگ هنوز از داشتن چنین کارخانه‌هایی محروم‌اند، در حالی که این مراکز نقشی کلیدی در اتصال صنعت به فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است 20 اردیبهشت 1404

ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه نیازمند فناوری‌های نوین است

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، رقمی که با استان تهران با تنها ۲۷۰ هزار هکتار اراضی برابر است و این مقایسه نشان‌دهنده تأثیر بهره‌گیری از روش‌های نوین، سیستم‌های هوشمند و دانش‌بنیان در افزایش بهره‌وری است.

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی 16 اردیبهشت 1404

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

14 اردیبهشت 1404

فعالیت ۱۲۴ واحد صنعتی دانش بنیان در قزوین

مدیرکل صمت استان قزوین از ثبت و فعالیت ۱۲۴واحد صنعتی دانش بنیان در راستای افزایش بهره وری در تولید خبرداد.

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم 20 اردیبهشت 1404

افزایش ظرفیت سفر به نجف در محرم

نجف یکی از شهر‌های مهم عراق است که هر‌ساله مسافران و زائران زیادی به آن سفر می‌کنند. ایرانی‌ها نیز در ایام مختلف سال به این‌شهر سفر می‌کنند. معمولا در ماه‌های محرم و صفر، تعداد مسافرانی که به عراق و نجف سفر می‌کنند، بسیار بیشتر از دیگر روز‌های سال است.

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است 16 اردیبهشت 1404

همراه داشتن این وسایل برای سفر حج ممنوع است

زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر حج تمتع مدارک لازم برای سفر را به همراه داشته باشند و از آوردن برخی وسایل و داروهای ممنوعه داخل هواپیما خودداری کنند.

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها 16 اردیبهشت 1404

هتل‌های نزدیک به دریاچه وان و نحوه رزرو آن‌ها

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه ترکیه یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای توریست‌ها و مسافران خارجی است. بسیاری از گردشگران هنگام سفر به شهر وان می‌خواهند در هتل‌های نزدیک به این دریاچه اقامت داشته باشند تا برای تفریح و گردش در این منطقه راحت رفت‌وآمد کنند. به همین دلیل باید برای رزرو هتل در وان دقت زیادی به خرج داده و تمام موارد را مورد بررسی قرار داد.

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد 15 اردیبهشت 1404

تاریخ دقیق ثبت نام اربعین مشخص شد

پورجمشیدیان گفت: موضوع ثبت نام زائران نیز از ابتدای ماه محرم آغاز خواهد شد. بحث بیمه زائران نیز امروز مشخص شد، شرکت بیمه زائران به زودی اعلام خواهد شد. بحث پارکینگ‌ها و چگونگی استقرار خودروها در پارکینگ‌ها نیز مقرر شد.

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد! 15 اردیبهشت 1404

احتمال سفر بدون ویزا به مصر جدی شد!

است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

دانشگاه پیام نور ظرفیت جذب دانشجو در برخی رشته های علوم پزشکی را دارد 23 اردیبهشت 1404

دانشگاه پیام نور ظرفیت جذب دانشجو در برخی رشته های علوم پزشکی را دارد

رئیس دانشگاه پیام نور گفت: دانشگاه پیام نور به عنوان الگویی از نظام آموزش ترکیبی، ظرفیت آن را دارد که در حوزه‌هایی نظیر علوم بهداشتی و حتی برخی رشته‌های علوم پزشکی نیز نقش‌آفرین باشد. 

عیادت آیت‌الله سبحانی از آیت‌الله نوری همدانی در قم 23 اردیبهشت 1404

عیادت آیت‌الله سبحانی از آیت‌الله نوری همدانی در قم

قم- آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید، عصر دوشنبه با حضور در بیت آیت‌الله حسین نوری همدانی، از این مرجع تقلید عیادت کرد.

حضور وزیر علوم در سه رویداد مهم حاشیه‌ای اجلاس شانگهای 23 اردیبهشت 1404

حضور وزیر علوم در سه رویداد مهم حاشیه‌ای اجلاس شانگهای

وزیر علوم که برای شرکت در نهمین نشست وزرای علوم کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای به چین عزیمت کرده با حضور در نمایشگاه آموزش استان سین کیانگ در شهر ارومچی چین از این رویداد بازدید کرد.

آیت الله جوادی آملی با آیت‌ الله  سیستانی در نجف اشرف دیدار کرد 23 اردیبهشت 1404

آیت الله جوادی آملی با آیت‌ الله سیستانی در نجف اشرف دیدار کرد

قم- آیت‌الله جوادی آملی با حضور در بیت آیت‌الله سیستانی در شهر مقدس نجف، با مرجعیت عراق دیدار و گفتگو کرد.

بازدید دانشجویان دکتری و اساتید دانشگاه تهران از دانشگاه موصل 22 اردیبهشت 1404

بازدید دانشجویان دکتری و اساتید دانشگاه تهران از دانشگاه موصل

جمعی از استادان و دانشجویان دکتری مطالعات منطقه‌ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، از دانشگاه موصل بازدید کردند.