مشهد – تولیت آستان قدس رضوی گفت: مدیریت صحیح و تصمیمات بهموقع رهبری، سرنوشت جنگ را به سود ملت ایران تغییر داد و دشمن را وادار به درخواست آتشبس کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله احمد مروی در دیدار طلبههای فعال در فضای مجازی که در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا (ع) انجام شد؛ به شاهکار مدیریتی رهبر معظم انقلاب و پیروزی عظیم ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه اشاره و اظهار کرد: یکی از مهمترین وجوه برجسته در پیروزی ملت ایران در این جنگ، نقش رهبری حکیمانه امام جامعه و امام امت بود. رهبری هیچگاه از خود سخن نمیگویند، اما در جنگ ۱۲ روزه معظم له با درایت، صلابت و شجاعت، میدان را اداره کردند. نباید از نقش مهم رهبری در این ایام غفلت کرد؛ تصمیمات سریع و صحیح رهبری معظم در آن مقطع حساس، محاسبات دشمنان و سرنوشت جنگ را تغییر داد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به جنگ ۶ روزه اسرائیل با اعراب خاطرنشان کرد: در دهه ۴۰، در جنگ ۶ روزه میان کشورهای مصر، سوریه و اردن با اسرائیل، اسرائیل با حمله غافلگیرانه خود به مصر توانست در مدت زمان کوتاهی این سه کشور را شکست دهد و بخشهای وسیعی از زمینهای آنها را اشغال کند. اسرائیل قصد داشت در حمله به ایران نیز همان تجربه را تکرار کند. به همین دلیل، در یک شب فرماندهان نظامی رده یک و دو ایران را به شهادت رساند. چنین ضربهای به هر کشور دیگری وارد میشد، قطعاً آن کشور را در هم میشکست. اما ایران ایستاد و پیروز شد، تا در نهایت دشمن مجبور شد درخواست آتشبس کند.
وی افزود: رهبری معظم چند ساعت بعد از شهادت فرماندهان، فرماندهان جدید را تعیین کردند و در اولین شب از آغاز حمله، عملیات موشکی ایران شروع شد. هیچکس تصور نمیکرد که ایران با چنین قدرت و سرعتی بتواند در برابر این تهدید عظیم ایستادگی کند. فرماندهی مقتدرانه رهبر معظم انقلاب، تمام نقشههای دشمن را به هم ریخت.
مروی ادامه داد: موشکهای ایران حقیقتاً اسرائیل را به زانو درآورد. البته موشکهایی که روز دوازدهم شلیک شد، هنوز نسل جدید موشکهای ایران نبودند. تا در نهایت، دشمن با تمام جنایاتش نتوانست در برابر اراده ملت ایران مقاومت کند و به ناچار درخواست آتشبس داد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: پیروزی ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه، نه تنها نشانه قدرت نظامی ایران است، بلکه گواهی است بر درایت و تدبیر رهبری حکیمانه امام امت، که با مدیریت شجاعانه و صحیح موجب شکست دشمن در این جنگ شدند.
وی با اشاره به توطئههای دشمن برای ضربه به جایگاه بیبدیل رهبری انقلاب، عنوان کرد: دشمن امروز بیش از هر زمان دیگری به نقش حیاتی رهبری معظم انقلاب پی برده است و تمام تلاش خود را برای هجمه به این جایگاه رفیع به کار خواهد بست. زیرا آنان میدانند ملت بدون امام و رهبر، راحت شکست خواهد خورد.
مروی گفت: در فضای مجازی و در دیگر عرصههای رسانهای، باید به نقش مهم و تعیینکننده رهبری در هدایت کشور در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته شود. باید چگونگی مدیریت رهبری در برهههای مختلف و در مواجهه با چالشها و بحرانها، بهویژه در دفاع از آرمانهای انقلاب و مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی، در ذهن جامعه و نسل جوان نهادینه شود.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: هیچگاه نباید گمان کنیم که رهبری تحت فشار است و ما باید شرایط را برای ایشان آماده کنیم؛ این تصورات غلط است. رهبری معظم انقلاب، قدرتمندتر از آن هستند که دولتی، جریانی یا فردی بخواهد بر ایشان فشار وارد کند یا شرایطی را بر ایشان تحمیل کند. من بهعنوان کسی که بیش از ۳۰ سال در خدمت رهبری معظم بودهام، این قدرت و اقتدار را لمس کردهام و بهخوبی میدانم که هیچگاه رهبری تحت تأثیر هیچگونه فشار یا رودربایستی قرار نمیگیرند.
وی بیان کرد: رهبری معظم انقلاب یکی از مصادیق حدیث شریف «المؤمن ینظر بنور الله» هستند. معظم له در تصمیمگیریها و تدابیر خود همواره از نور الهی بهرهمندند و هیچ نیروی بشری نمیتواند ایشان را از مسیر الهی منحرف کند. اگر خواهان سعادت و رستگاری هستیم و بخواهیم رضایت امام زمان (عج) را جلب کنیم، باید همواره در مسیر رهبری معظم حرکت کنیم و در مواضع خود با رهبری هماهنگ باشیم. راه سعادت و موفقیت در پیروی از رهبر عظیمالشأن نهفته است.
مروی در ادامه به رسالت اهالی رسانه در تبیین وقایع جنگ ۱۲ روزه و پیروزی ملت ایران اشاره کرد و گفت: در جنگ ۱۲ روزه اخیر، اهالی رسانه و فضای مجازی بسیار خوب عمل کردند؛ اما این مسیر نباید به همین جا ختم شود. تبیین واقعیتها و دستاوردهای این جنگ باید همچنان ادامه یابد. این حضور فعال نه تنها برای مقابله با دروغها و تحریفهای دشمنان، بلکه برای تقویت و حفظ همبستگی در میان ملت بسیار اهمیت دارد. باید همواره بر همبستگی، با تأکید بر حفظ ارزشهای دینی و اخلاقی، تأکید کرد.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت صداقت و شجاعت در تبلیغ دین تأکید کرد و با اشاره به آیه شریفه «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا»، گفت: در مقوله رسانه و فضای مجازی گاهی از بیان حقیقت میهراسیم چرا که ممکن است برخلاف میل مخاطبان باشد، و یا حتی گاهی بهمنظور جلب رضایت مخاطب از حق منحرف شده و سخن نادرستی گفته میشود. این رفتارها وسوسههای شیطان است.
وی بر اهمیت دقت در صحت نقل مطالب تأکید و تصریح کرد: بیان مطالب ناصحیح و غیر مستند و بدون سند میتواند موجب ایجاد تردید و شبهه در جامعه شود. امروز اطلاعات به سرعت در فضای مجازی و رسانهها منتشر میشود، از این رو باید با دقت و مسئولیتپذیری مطالب صحیح و مستند را منتشر کرد.