هشدار گرمای شدید؛ احتمال تخریب محصولات کشاورزی و گرمازدگی
هشدار گرمای شدید؛ احتمال تخریب محصولات کشاورزی و گرمازدگی

یک مقام مسئول سازمان هواشناسی با اشاره به تداوم موج گرمای هوا در کشور گفت: این شرایط می‌تواند منجر به گرمازدگی، افزایش مصرف انرژی، آسیب به محصولات کشاورزی و آتش‌سوزی شود.

به گزارش بازار، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور از افزایش محسوس دما در اغلب مناطق کشور و صدور هشدار زرد برای استان تهران در روزهای آینده خبر داد و گفت: امروز (یکشنبه، ۲۹ تیر) به‌ویژه در ساعات بعدازظهر، در بخش‌هایی از شمال استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، همچنین ارتفاعات شمالی البرز مرکزی، جنوب سیستان و بلوچستان، ارتفاعات هرمزگان و کرمان، وقوع رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در برخی مناطق، خیزش گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به تداوم این وضعیت جوی در روزهای آتی گفت: از فردا (دوشنبه، ۳۰ تیر) تا روز چهارشنبه (یکم مرداد)، آسمان اغلب مناطق کشور صاف خواهد بود و با توجه به استقرار موج گرمایی، افزایش قابل‌ملاحظه دما در بسیاری از نقاط مورد انتظار است.

ضیائیان ادامه داد: طی پنج روز آینده، برخی مناطق نیمه شرقی، مرکز، جنوب غرب و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز در بعضی ساعات با وزش باد شدید، خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا روبرو خواهند شد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور وضعیت جوی تهران را نیز تشریح کرد و افزود: آسمان تهران امروز کمی ابری تا نیمه‌ابری همراه با وزش باد، گاهی افزایش ابر، وزش باد شدید و گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود. حداقل دمای پایتخت ۲۸ و حداکثر آن ۳۸ درجه سانتی‌گراد خواهد بود.

وی با اشاره به صدور هشدار زرد هواشناسی برای تهران اظهار کرد: این هشدار در پی ورود موج گرمای شدید تا روز چهارشنبه (یکم مرداد) صادر شده و شرایط جوی پیش‌رو، ماندگاری توده هوای گرم و افزایش نسبی دما در برخی نواحی، به‌ویژه طی روزهای دوشنبه (۳۰ تیر) و سه‌شنبه (۳۱ تیر) را در پی خواهد داشت. این وضعیت در سطح استان تهران، به‌ویژه در مناطق جنوبی آن تأثیرگذار خواهد بود.

ضیائیان در پایان با اشاره به پیامدهای این موج گرما گفت: افزایش مصرف حامل‌های انرژی، بالا رفتن شاخص اشعه فرابنفش (UV)، احتمال گرمازدگی برای افراد در معرض گرما، افزایش احتمال آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها، افزایش نیاز آبی گیاهان و جانوران و احتمال آسیب به محصولات کشاورزی، تجهیزات صنعتی و وسایل نقلیه از جمله پیامدهای محتمل است.